Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Член од
6 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
94
Hmm . Znaci ke si trae i natamu da si baraat bg rodnini
Znachi uste ne se znae tochno, pokraj rodnini sea kje vleze i deka so potvrda od bugarska pravoslavna crkva a ili so potvrda od zdruzenie na bugarite vo stranstvo kje moze da se dokazuva proizhod(do sega ovie potvrdi nesto mnogu mnogu sami od sebe ne vredea, sea mozno e da ovlastat nekoe zdruzenie vo mk da stanca potvrdi i da proagjaat lugje samo so toa).

Член од
26 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
63
И јас исто така ја следам темата уште од почеток (ги прочитав првите околу 100-тина страни и се приклучив). Добив многу корисни информации, а во последно време некои членови претеруваат со глупи прашања и сметам дека намерно го прават тоа- Нека им служи на чест! Сега би сакала да го споделам моето искуство, иако можеби веќе имам спомнато. Мојата преписка е од 2012 година, секако вратена на дополнителна проверка. Бидејќи немам роднини со бг.државјанство, во февруари 2015 год.,однесов потврда од Клубот во Струмица (за него дознав овде на форумот). Сите броеви околу мене често ги проверував така што во јуни оваа година забележав дека најголем дел се прекратени или добиле државјанство. Јас се уште сум на дополнителна. Но ме радува фактот дека сум во некаква процедура и се надевам дека со измените на законот, ќе се признаваат потврдите од клубовите. Ова е и за оние што тврдеа дека Младенов е измамник, напротив човекот исто како и нас беше збунет од ситуацијата и ме советуваше да ги почекам измените.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
94
Posreduvacot mi e vo sofija . Rece samo za makedoncite sto se hristijani ke imat pravo na bg drzavjanstvo
Da odprilika toa e idejata pozadi zakonov...prethodno davaa na site od makedonija samo so potvrda ama pochnaa eden kup albanci od kosovo i albanija(koi iskreno nemaat nikakva dopirna tochka so bugari) da vadat prvo makedonski passosi( a se razbira nasite lakomi za glasovi im davaa makedonski passosi) i posle odma cim dobijat makedonski passos si podnesuvaat za bugarski...koga se uvide ovoj trend udrija celosna stopna bugarive i sea poleka probuvaat da se nastimaat da pustaat samo makedonci (odnosno tie sto stvarno bugarite ne smetaat za del od nivniot narod). Taa e politichkata volja a kako kje ispadne zakonot kje vidime.

Член од
24 август 2015
Мислења
8
Поени од реакции
6
Da odprilika toa e idejata pozadi zakonov...prethodno davaa na site od makedonija samo so potvrda ama pochnaa eden kup albanci od kosovo i albanija(koi iskreno nemaat nikakva dopirna tochka so bugari) da vadat prvo makedonski passosi( a se razbira nasite lakomi za glasovi im davaa makedonski passosi) i posle odma cim dobijat makedonski passos si podnesuvaat za bugarski...koga se uvide ovoj trend udrija celosna stopna bugarive i sea poleka probuvaat da se nastimaat da pustaat samo makedonci (odnosno tie sto stvarno bugarite ne smetaat za del od nivniot narod). Taa e politichkata volja a kako kje ispadne zakonot kje vidime.
( toa e toa , samo za pravoslavni makedonci , sega ne znam dali ke treba krstelnica makedonska od pravoslavna crkva )

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ај малку оптимизам, законот ќе се усвои има некои размислувања околу потврдите како тоа да биде без проблеми. Потврди од бугарската православна црква ќе важат но само на предци, а не издадени сега или пред пет години. Разберете дека овој закон не е закон за државјанство, туку закон за олеснување за докажување на бугарски происход за блгарите изван Република Блгарија. Од сигурен извор од пратеник во собрание можам да ви кажам дека се очекува во септември да се усвои.

Член од
24 август 2015
Мислења
8
Поени од реакции
6
Ај малку оптимизам, законот ќе се усвои има некои размислувања околу потврдите како тоа да биде без проблеми. Потврди од бугарската православна црква ќе важат но само на предци, а не издадени сега или пред пет години. Разберете дека овој закон не е закон за државјанство, туку закон за олеснување за докажување на бугарски происход за блгарите изван Република Блгарија. Од сигурен извор од пратеник во собрание можам да ви кажам дека се очекува во септември да се усвои.
( neli vazi za makedoncite toa bate , taka procitav jas na web strana samo so mk izvod i izjava na bg jazik )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom