Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
otkako ke odneses dopolnitelen dokument za kolku vreme bi se smenil statusot nekoj da kaze od iskustvo

UniqueM

dreamer
Член од
30 јули 2014
Мислења
71
Поени од реакции
20
Дечки, кога постапката е започната во амбасада во скопје (поднесени се документи за произход) дали некогаш ќе треба да одиш во софија за интервју или слични работи? Претпоставувам доколку добиеш државјанство ќе мораш да одиш да си го земеш, но пред тоа, во текот на постапката? Или се се завршува тука? Фала ви на одговор

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Maleeee site kako od nebo da ste padnale koj moze star navremeto koga davaa pasosi so deklaracija I samoopredeluvanje , a ti sas1975 odgovorot tvoj e postaven 1000000000001 pat jas samiot go imam procitano tolku a ti ne si Nov clen pa da ne go znajs odgovorot do tolku nema pravila ke cekas od 3 do 8 meseci I ke ti se smeni kaj site e razlicno

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Дечки, кога постапката е започната во амбасада во скопје (поднесени се документи за произход) дали некогаш ќе треба да одиш во софија за интервју или слични работи? Претпоставувам доколку добиеш државјанство ќе мораш да одиш да си го земеш, но пред тоа, во текот на постапката? Или се се завршува тука? Фала ви на одговор
Можеш целата процедура да ја тераш преку амбасада, кога ќе добиеш происход ќе ги собереш останатите документи и закажуваш интервју тука. Ти закажуваат интервју за неколку дена ама процедурата трае малку подолго него преку софија. Ама не одиш неколку пати, не ти треба посредување и тука те сликаат и на крај го зимаш пасошот од амбасада. Изборот е твој помалку малтретирање и поспоро или побрзо и повеќе пари

Член од
6 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
94
Mislam deka e vreme da se napravi lista na najcesto postavuvani prashanja i da se odgovorat i da zamolime admin da gi zakachi na prva strana ili nekade cisto da se spasime od povtoruvanje na edni isti raboti...(ako mi e dosadno vikendov kje probam da sklopam takvo nesto).

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Maleeee site kako od nebo da ste padnale koj moze star navremeto koga davaa pasosi so deklaracija I samoopredeluvanje , a ti sas1975 odgovorot tvoj e postaven 1000000000001 pat jas samiot go imam procitano tolku a ti ne si Nov clen pa da ne go znajs odgovorot do tolku nema pravila ke cekas od 3 do 8 meseci I ke ti se smeni kaj site e razlicno
ne se nerviraj te molam nema potreba od nervozi ako sakas odgoviri ako ne nemoras jas na forumot se obrativ a ne licno tebe i zatoa ne se nerviraj sakav da prasam a ne da te iznerviram

GoranX

Евреин
Член од
16 септември 2011
Мислења
66
Поени од реакции
9
Da ne znae nekoj prevoz do sofija poevtin. Treba da odam na vtori septemvri

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
A

Ако го добиеш државјанството тука во Скопје, тогаш ќе мораш по пасош во Софија.

Јас сум посредник за Македонци и Срби кои имаат било каков стар документ од баба ,дедо за докажување на Бугарско потекло.

Јас сум по татко Бугарка.Кога пред многу години добив Бугарско државјанство чекав повеќе од година затоа што бев веќе полнолетна.
За пасош се чека најмногу до еден месец а тоа е поради адресата која треба да влезе во системот. Во моментот кога ќе влезе истата , Вашиот пасош и лична карта ќе бидат готови[DOUBLEPOST=1440592742][/DOUBLEPOST]30

30 € е повратна автобуска карта.

Тој што има стари документи не му треба посредник му треба да го прелиста форумов и сам ќе си заврши работа дали преку амбасада или Софија,а тоа дека треба до софија да одиш по пасош на друг форум кажувај.Братучед ми аплицираше преку бугарска амбасада во Шведска и целата процедура ја заврши од таму и ниту еднаш не отиде во Бугарија и извади пасош.Така не збунувај тука со дезинформации зошто за кратко време се менува законот и не ќе треба стари документи.

Член од
8 август 2015
Мислења
7
Поени од реакции
13
за оние кои ќе закажуваат термин за интервју... -
да ви пренесам јас во петокот на 21 август поднесов документи, ми дадоа термин за интервју дури на 30 ноември...се изненадив зошто толку доцна е терминот, но нема порано се е земено...што значи почнаа гужвите во министерство за правда а од септември ќе биде и бетер...секој ден нов датум даваат за интервјуа...така да што побрзо поднесете тоа подобро за вас...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom