- Член од
- 20 октомври 2014
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 19
Jas eve cekam 4 meseci uste nema promena na statusot.Zdravo od dopolnitelna so star dokument sum vraten na zadolzitelna sega moze li nekoj od iskustvo da kaze kolku vreme se ceka pozdrav.
Jas eve cekam 4 meseci uste nema promena na statusot.Zdravo od dopolnitelna so star dokument sum vraten na zadolzitelna sega moze li nekoj od iskustvo da kaze kolku vreme se ceka pozdrav.
NeNisto, imame podneseno dopolnitelen dokument uste vo Januari i seuste status dopolnitelna. Kaj tebe ?
Jas sum 2013 od dekemvri sum vo dopolnitelna a odnese od prv bratuced ima li kaj nekoj pridvizuvanje od bratucedi ili?[DOUBLEPOST=1435248195][/DOUBLEPOST]Dosta Novi protokoli deneska kazuvajte lugje kaj nekoj novosti ima li?Nisto, imame podneseno dopolnitelen dokument uste vo Januari i seuste status dopolnitelna. Kaj tebe ?
i az imam krštenica na baba mi- od srbska pravoslavna crkva i tuk pišuva deka e bugarka-može li to da ispolzvam?ima li neko iskustva?здраво дечки имам една теорија па ме интересира само вашето размислување!вака околу дополнителните документи нели со тоа бараат да докажете потекло со документ што значи ваш татко,дедо или прадедо да е пишан бугарин во некаков документ.ако добро се сечавате на почетокот на форумов се дискутираше за крштевање во бг црква па поентата на сево ова е доколку ваш татко се крштева во бг.црква нели даваат документ кој е сличен на извод валда во него пишува и националност///ДАЛИ ТАКОВ ДОКУМЕНТ БИ ЗАВРШИЛ РАБОТА!!!!!ова е само една мисла која ми помина низглава
Да, може да ти биде проблем при излез од Македонија.ИТНО: Дали има проблем при излез од Македонија ако македонскиот пасош ми важи пократко од 3 месеци, а после тоа патувам со БГ пасош низ Европа. Ви благодарам.
Веќе еднаш ти беше одговорено. 13 цифрен број од обликот XXXXYYZZAAAAA.Дечки, а во кој формат треба да биде напишан Входјашт номер на веб страната на ДАБЧ за проверка на статус на зајавленија?
Јас поднесов документи во вторникот, ми дадоа еден 4-цифрен број за да проверувам, и кога го впишувам бројчето ми излева Нјама намерени зајавленија по посочените критерии.
Зошто да не ги поднесе и двете?Tatko na moj drugar dobi ovaa godina proishod vrz osnova na stari dokumenti od negoviot tatko na 65 godini.prasanjeto e dali drugarov da aplicicira za proishod vrz osnova na proishid na tatko mu ili e podobro so starite dokumenti od dedo mu??
Веќе еднаш ти беше одговорено. 13 цифрен број од обликот XXXXYYZZAAAAA.
XXXXYYZZ е датумот по редослед: година, месец, ден кога е примен документот во агенцијата. Остатокот е бројот под кој се води твоето барање во агенцијата.
Сигурен сум дека не е 4 цифрен број. Ако си поднел преку амбасада/конзулат веројатно под тој 4 цифрен се води твоето барање во амбасадата.
Ако си поднел неодамна, имаш уште многу да чекаш, од 4 до 6 месеци минимум, така да џабе проверуваш, јави им се во амбасадата за 4 месеци од денот на поднесување.[DOUBLEPOST=1435254664][/DOUBLEPOST]
4-цифрен е, поднесено во ДАБЧ на 23.06.2015
Неможе, мора да чека родителот да добие државјанство па после да аплицира (во тој случај нема ни да чека происход дирекно за државјанство ќе иде).Pak da prasam moze li da se dobie proishod vrz osnova na proishod od tatko od 2015 koj dobil po tatko mu koj bil bugarski vojnik, znaci dedo. Sega dedo mu e bolen i ne moze da gi najdat originalite dokumentite, pa drugarov saka da aplicira so proishod od tatko mu.
Fala, samo slucajot mu e kompliciran tatko mu ne aplicira za drzavljanstvo covekot ima 65 god i e invalid.Неможе, мора да чека родителот да добие државјанство па после да аплицира (во тој случај нема ни да чека происход дирекно за државјанство ќе иде).