Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
a sto ke se znae koga gi prekratuvaat

A koga ke zememe drzavjanstvo mozebi 2100 godina moram malku sarkasticen da bidam ama so pravo go pisuvam ova zasto i ne samo jas tuku uste najmalku 1000 kako mene ja imaat ovaa golgota ostaveni na milost i nemilost od posreduvaci sitini profiteri sudstvo vo haos itn.
Не се 1000 туку се многу повеќе.Околу 10000 од 2012 се на дополнителна,15000 од 2013,и од оваа година имаат подадено 10000.

Член од
16 октомври 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ja znae li nekoj procedurata posle dobivanje na ukaz i kako se dobiva adresa I maticen broj?[DOUBLEPOST=1413681622][/DOUBLEPOST]Ja znae li nekoj procedurata posle dobivanje na ukaz i kako se dobiva adresa I maticen broj?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
a sto ke se znae koga gi prekratuvaat

A koga ke zememe drzavjanstvo mozebi 2100 godina moram malku sarkasticen da bidam ama so pravo go pisuvam ova zasto i ne samo jas tuku uste najmalku 1000 kako mene ja imaat ovaa golgota ostaveni na milost i nemilost od posreduvaci sitini profiteri sudstvo vo haos itn.

Hmm ludjeto se epten glupi spored mene i toa so natpripodna glupoca gubat nepotrebno vreme a nejcat ni so prst da mrdnat primer zborev so eden i mi vika ima dedo koj e zapisan kako bugarin kade da najdam dokument mu kazuvam probaj vo bg pravoslavna crkva a on ma koj ce se zeza so toa mozebi nema da go najdat komentar ne treba na ova decko od Kumanovo ama go prati ovoj forum toa e vazno i 10000% pisuva kade da najde dokument i deka nema takov dokument
Jas veruvam deka 60 posto od ovie sto pisuvaat na forum ima nekoj dokument koj e lesno da se najde ako se saka ama toa nase koj ce se zaza sega da prasuvam baba ili dedo dali se zapisani ili imaat nekoj dokumen od Bugarija ... filozofe ti bese od Skopje tvoite se od Skopje pisi privatna poraka ako nejces javno aj da vidime dali ne mozes da najdes dokument bas me interesira ni baba ti ni dedo ti ne se ziveele 40-44 ili pra dedo ti ne sluzel 12-13 ne bil sluzbenik ,zanatcija ajde ajde[DOUBLEPOST=1413694713][/DOUBLEPOST]
kako se dobiva adresa ?[DOUBLEPOST=1413681622]

Ova mene me interesira ako nekoj znae

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Nejkeme so prst da mrdneme dobar si te nema na forumov od ednas ke se pojavis i ke prodavas basma koj e pameten koj e glup gi procita li mojte postovi deka imam podneseno se sto e mozno nejkem da mrdnam ne da nejkam da mrdnam Trcam po ovie raboti veke 3 godini im dadov i poteklo od bratucet prevedeno legalizirano e sega toa ne se prifakalo prepiskata mi e prekinata Citas li malku deka imaat lugeto so izvodi so kniski od dedo baba so sveditelstva znaci so poteklo so pravi dokumenti cisti kako solza i ne ti dava i izgleda na tebe ne ti e jasno nesto. Porano ne se zamarale mozelo se davalo sega gledas i samiot deka ima problem plus ako imas tvoj pradedo sto bil vo bg armija a nemas nikakov dokument od nego kako ke go najdes eve i da zemes da izvadis so izvodi nemoze izvodot kaj nas ne ti go davaat zaradi custvitelnosta na tie dokumenti i plus treba da podnesuvas i da baras trista gluposti za da dojdes do toj izvod na umreni zboram kaj nas kolku pari troskovi vreme se toa i nemoze ne gi davaat no ti si svatil deka moze nekako na ilegalen nacin so fals ili vo veliko trnovo ili bog znae kako.Kako da go najdam koga nemam koj rod koja godina a bile od mojata familija mnogumina veke imas pasos i samo cepkas i ne kazuvas.Do tolku li ste mazi kazete direkno na post i sto ke go iskotistat site ke ti go zemam lebot ke im propadne biznisot na posreduvacite kazi ako sakas moj broj kontakt nema problem ke ti go dadam iskontaktiraj so mene sto drugo da ti kazam.Ako ti znaes kako treba ajde pisi

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2014
Мислења
7
Поени од реакции
4
a zosto sekogas mora da se raspravate koj so kazal rekol pa koj so saka neka pisuva ovde mislenjeto e slobodno ako ti se dopaga odgovori ako ne ti se dopaga koj so napisal preskoknigo i ne komentiraj vazno e deka site so ke dostavat dopolnitelni dokumenti ke dobiat pasos tie sto nemat neka probat ako imale predci so bugarski dokumenti da gi najdat ako ne da se nadevame deka bojko ke dojdi na vlast taka site ke sme srekni :)

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
a zosto sekogas mora da se raspravate koj so kazal rekol pa koj so saka neka pisuva ovde mislenjeto e slobodno ako ti se dopaga odgovori ako ne ti se dopaga koj so napisal preskoknigo i ne komentiraj vazno e deka site so ke dostavat dopolnitelni dokumenti ke dobiat pasos tie sto nemat neka probat ako imale predci so bugarski dokumenti da gi najdat ako ne da se nadevame deka bojko ke dojdi na vlast taka site ke sme srekni :)
ne naprotiv jas ne se raspravam razgovaram so covekov i pokraj toa sto navredi ne samo mene site sto se na forumov i pak ke kazam ako ima ili ako znae kako ke mu go ostavam brojot neka kaze ke pojdeme zaedno se na moj trosok i da zavrsime rabota ama ne veruvam deka znae ili ke se javi da pomogne poveli do nego e .

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
bROJCETO NEMOZAM DA TI GO KAZAM NE SAKAM I DA OD VTOR BRATUCET SUM I JAS EVE OD PRILIKA 6000 I NEKOJ OD 2012 TI SI POSLEM MENE POGOLEM BROJ IMAS ISTO E KAKO KAJ MENE TAKA I KAJ TEBE NEMA VRSKA SO BRATUCEDIVE EVE JAS BEV FER BIDI I TI FER PISI MI KAKO KE PROJDES KOGA KE TI DOJDE REDOT I NA TEBE POZITVNO ILI NE DAJ BOZE NEGATIVNO KAKO MENE .SEGA GI PROVERUVAV RANDOM NA SITE SE PREKRATENI I IMA NA NEKOJ IM PISUVA NEMA INFORMACIJA NE SE PRTSTAVLJA
Sega se rasprasav vo vrska za Prepiskata e prekratena,i posreduvacot moj mi kaza deka mozebi nemas podneseno dovlono dokumenti deka pokraj dokument od klubot trebalo da imas i dokument od vmro bugarsko zaedno so dokumentot od bkks.i deka dosega nikoj od negovite klienti ne bil Prekraten.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Sega se rasprasav vo vrska za Prepiskata e prekratena,i posreduvacot moj mi kaza deka mozebi nemas podneseno dovlono dokumenti deka pokraj dokument od klubot trebalo da imas i dokument od vmro bugarsko zaedno so dokumentot od bkks.i deka dosega nikoj od negovite klienti ne bil Prekraten.[/quote

ZNAM ZNAM KAJ SEKOJ EDEN POSREDIVAC T.E PODVEDUVAC KOGA KE OTIDES ON E TATAMATA ON E NAJGOLEM MAFIOZA ON SO SITE SE ZNAE SO BOJKO BORISOV KAFE PIELE SO TI NEZNAM KE TI KAZE SO PETKO,RAJKO NA ISTA ZICA GAKI SUSELE ON I NIKOJ DRUG MNOGU SE ZAEBANI KRFTA MI SE MRZNE DAJ 1000 EVRA I ZA 1 GODINA IMAS A BE JAS ZNAES KOJ SUM DA PUKNES OD SMEH .OVA NE SE ODNESUVA ZA TEBE PRIJATELKE TI KAZUVAM DA NE MNOGU IM VERUVAS NA TIE KOSTAPLERI ZBORAM ZA PODVEDUVACITE NE ZA KLUBOT KLUBOT SI E ISPRAVEN I NEMA MRDANE AMA SO OVIE

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Konecno i jas
Nejkeme so prst da mrdneme dobar si te nema na forumov od ednas ke se pojavis i ke prodavas basma koj e pameten koj e glup gi procita li mojte postovi deka imam podneseno se sto e mozno nejkem da mrdnam ne da nejkam da mrdnam Trcam po ovie raboti veke 3 godini im dadov i poteklo od bratucet prevedeno legalizirano e sega toa ne se prifakalo prepiskata mi e prekinata Citas li malku deka imaat lugeto so izvodi so kniski od dedo baba so sveditelstva znaci so poteklo so pravi dokumenti cisti kako solza i ne ti dava i izgleda na tebe ne ti e jasno nesto. Porano ne se zamarale mozelo se davalo sega gledas i samiot deka ima problem plus ako imas tvoj pradedo sto bil vo bg armija a nemas nikakov dokument od nego kako ke go najdes eve i da zemes da izvadis so izvodi nemoze izvodot kaj nas ne ti go davaat zaradi custvitelnosta na tie dokumenti i plus treba da podnesuvas i da baras trista gluposti za da dojdes do toj izvod na umreni zboram kaj nas kolku pari troskovi vreme se toa i nemoze ne gi davaat no ti si svatil deka moze nekako na ilegalen nacin so fals ili vo veliko trnovo ili bog znae kako.Kako da go najdam koga nemam koj rod koja godina a bile od mojata familija mnogumina veke imas pasos i samo cepkas i ne kazuvas.Do tolku li ste mazi kazete direkno na post i sto ke go iskotistat site ke ti go zemam lebot ke im propadne biznisot na posreduvacite kazi ako sakas moj broj kontakt nema problem ke ti go dadam iskontaktiraj so mene sto drugo da ti kazam.Ako ti znaes kako treba ajde pisi
Prvo ne ni mislev na tebe da te vredjam da sakav nesto takvo da napravam ce ti pratev pm da procitas sto mislam, jas pisuvam opsto za toj slucaj koj me iskreno iznervira gi ima uste ama aj .E sega me prasuvas ce ti odgovoram jas nemav nikakov dokument od pra dedo mi osven sto znaev kako se vika koja godina sluzel vojska od odlikuvanjata sto slucajno se zacuvani i go najdov e aj sega a ne mi trebase dokumenti za poteklo toa bese 2001 godina kade ne trazea da dokazuvas dali imas nekoj dokument ....Inaku za tvoja informacija nemam bg pasos a utre ja pocnuvam procedura za vadenje pa posakaj mi sreca ama sakam na site da gi pomognam na ovoj forum mislev prvo na tebe ama ti si bil nezgoden igrac ..Inaku rabotam vo privatna gradezna firma rab vreme mi e od 8 do 19 otprilika koga dojdam doma imam problem koj da sedne na kompjuter jas ili sin mi i se znae koj popusta zatoai ne sum mnogu pred kompjuterot

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Jas na mojot posreduvac nisto ne sum mu platila isto taka i bratmi i site negovi drugari.covekot rece od koga ke izleze pasosot togas ke platite taka da nema sto da me laze nema korist...site velat da cekame da se sostavi vlada i potoa da videme dali ke odi na podobro....[DOUBLEPOST=1413758379][/DOUBLEPOST]A klubot dali e ispraven toa uste ne znaeme, nikoj dosega nema kazano deka ima pominato so dokumentite od klubot! eve jas cekam velkje dva meseci so tie dokumenti i uste nisto a kako sto kazuvas ti tebe te prekratile pa taka da izgleda i ne e ispraven....

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Konecno i jas

Prvo ne ni mislev na tebe da te vredjam da sakav nesto takvo da napravam ce ti pratev pm da procitas sto mislam, jas pisuvam opsto za toj slucaj koj me iskreno iznervira gi ima uste ama aj .E sega me prasuvas ce ti odgovoram jas nemav nikakov dokument od pra dedo mi osven sto znaev kako se vika koja godina sluzel vojska od odlikuvanjata sto slucajno se zacuvani i go najdov e aj sega a ne mi trebase dokumenti za poteklo toa bese 2001 godina kade ne trazea da dokazuvas dali imas nekoj dokument ....Inaku za tvoja informacija nemam bg pasos a utre ja pocnuvam procedura za vadenje pa posakaj mi sreca ama sakam na site da gi pomognam na ovoj forum mislev prvo na tebe ama ti si bil nezgoden igrac ..Inaku rabotam vo privatna gradezna firma rab vreme mi e od 8 do 19 otprilika koga dojdam doma imam problem koj da sedne na kompjuter jas ili sin mi i se znae koj popusta zatoai ne sum mnogu pred kompjuterot
Zoki druze zar i ti ke vadis ?

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Jas na mojot posreduvac nisto ne sum mu platila isto taka i bratmi i site negovi drugari.covekot rece od koga ke izleze pasosot togas ke platite taka da nema sto da me laze nema korist...site velat da cekame da se sostavi vlada i potoa da videme dali ke odi na podobro....[DOUBLEPOST=1413758379][/DOUBLEPOST]A klubot dali e ispraven toa uste ne znaeme, nikoj dosega nema kazano deka ima pominato so dokumentite od klubot! eve jas cekam velkje dva meseci so tie dokumenti i uste nisto a kako sto kazuvas ti tebe te prekratile pa taka da izgleda i ne e ispraven....
Za klubot izrecno tvrdam deka e ok priznat e nema sto Samo drugot moment e sto jas sum si smotan toa e druga rabota dodega najdam dokument moli eden drug tret si go lapnav kikirikot i za na kraj da ne se ligavam ovde na forumov toa e sto ponatamu prekratena prekratena zivot odi ponatamu zrtveni jagnina mora da ima 800 evriki u bunar.Pozdrav ne im veruvaj na POSREDUVACITE pak ke ti kazam drugoto ti si znaes

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
hmm moze da trazis dokument od bg pravoslavna crkva imas sajt na internet[DOUBLEPOST=1413669504][/DOUBLEPOST]

Voen arhiv Veliko trnovo daj samo podatoci tamu se sto znaes za nego[DOUBLEPOST=1413669677][/DOUBLEPOST]

Pa se razbira deka ce zememe site od Makedonija bg drzavljanstvo :)
Да те замолам да ставиш линк на кој може да се бара документ од БПЦ? Јас пробав да барам ама не успеав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom