Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Dobar den sakam da prasam nesto podnesov dokument od blgarska ekzarhija od pra dedomi i mi dadoja proizhod mi go odobrija za 2 dena proizhodot bev i na intervju pominav se dobro e sega kolku vreme treba da cekam za bugarsko drzavljanstvo i sakam da prasam imam dokument na pra dedomi bratmu imal bugarska voena kniska i pofalnici od bugarija sakav da prasam dal moze i tie da gi dostavam cekam odgovor :)

Ај олабави малко, отивај на некој исторически форум отпусни се;)......само мрчиш,контрираш нешто,не знам како не ти досади.
Не просто прашам, коj фактор е Каракачанов во процедурава за државенство?:)
Има закон за бугарското државjaнство.

Dobar den sakam da prasam nesto podnesov dokument od blgarska ekzarhija od pra dedomi i mi dadoja proizhod mi go odobrija za 2 dena proizhodot bev i na intervju pominav se dobro e sega kolku vreme treba da cekam za bugarsko drzavljanstvo i sakam da prasam imam dokument na pra dedomi bratmu imal bugarska voena kniska i pofalnici od bugarija sakav da prasam dal moze i tie da gi dostavam cekam odgovor :)
Za maksimum godina dena ke go imas drzavjanstvoto vo raka. A poso si dobil proishod so dopolnitelniot dokument,taka da nemas nikakva potreba da podnesuvas i drugi dokumenti. Ti samo treba da si cekas pasos:)

Od intervjuto kolku se ceka za da izleze brojot? I sto se pravi odkako ke izleze brojot vo protokolite? lele sto ne si ja gonaat rabotata tie vo bg

Od intervjuto kolku se ceka za da izleze brojot? I sto se pravi odkako ke izleze brojot vo protokolite? lele sto ne si ja gonaat rabotata tie vo bg

Година дена најмалце. Јас чекав 14 месеци , плус 1 месец на дополнителна проверка.

A kako e toa dopolnitelna Jas bev na intervju vo mart pocetokot pa citam Site spremaat dokumenti od dedovci bratmi ima bg paso poveke od 10 god. Imam Edna slika od tatkomu na dedomi sto e bil vojnik vo petric no dokumenti nemam kade da Baram nekja potvrda?

Дедо ми е роден во Струмица , додека била под Бугарија сеуште , но дома немаме никаков документ за тоа . Дали можат да проверат во Бугарија за ова на интервјуто и да ми се води како да сум однесел негови документи на раѓање во Бугарија ?

Decki ima nekoj soznanie sto se desava so formiranjeto na vlada vo bugarija dali ke napravat vlada ili poftorno na izbori sto mislite ?

Дедо ми е роден во Струмица , додека била под Бугарија сеуште , но дома немаме никаков документ за тоа . Дали можат да проверат во Бугарија за ова на интервјуто и да ми се води како да сум однесел негови документи на раѓање во Бугарија ?

hmm moze da trazis dokument od bg pravoslavna crkva imas sajt na internet[DOUBLEPOST=1413669504][/DOUBLEPOST]
A kako e toa dopolnitelna Jas bev na intervju vo mart pocetokot pa citam Site spremaat dokumenti od dedovci bratmi ima bg paso poveke od 10 god. Imam Edna slika od tatkomu na dedomi sto e bil vojnik vo petric no dokumenti nemam kade da Baram nekja potvrda?

Voen arhiv Veliko trnovo daj samo podatoci tamu se sto znaes za nego[DOUBLEPOST=1413669677][/DOUBLEPOST]
од се срце ви посакувам на сите да земите.

Pa se razbira deka ce zememe site od Makedonija bg drzavljanstvo :)

Последно уредено:
a sto ke se znae koga gi prekratuvaat
hmm moze da trazis dokument od bg pravoslavna crkva imas sajt na internet[DOUBLEPOST=1413669504][/DOUBLEPOST]

Voen arhiv Veliko trnovo daj samo podatoci tamu se sto znaes za nego[DOUBLEPOST=1413669677][/DOUBLEPOST]

Pa se razbira deka ce zememe site od Makedonija bg drzavljanstvo :)
A koga ke zememe drzavjanstvo mozebi 2100 godina moram malku sarkasticen da bidam ama so pravo go pisuvam ova zasto i ne samo jas tuku uste najmalku 1000 kako mene ja imaat ovaa golgota ostaveni na milost i nemilost od posreduvaci sitini profiteri sudstvo vo haos itn.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom