Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јануари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo,

Koj ima iskustvo do sega neka mi kaze kolku cini prevod i legalizacija na izvod od maticna kniga na rodeni.
Isto me interesira kolkavi se trosocite otkako ke ti go odobrat drzavjanstvoto (za licna karta, maticen broj i pasos).
Fala odnapred :)

Член од
20 октомври 2014
Мислења
27
Поени од реакции
19
Zdravo

Sakam da prasam dali nekoj go ima sam dostaveno dopolnitelniot dokument vo Sofija i sto tocno treba t.e koja e procedurata. Isto taka kaj treba da se dostavi, i sto e toa da se legalizira? Dali treba nesto da se zaveri na notar, koj dokumenti mi se potrebni, i dali treba da se pisuva nenakva molba. Inace dokumentot sto jas go imam e od dedo mi.

Pozdrav i Vi blagodaram

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Konecno i jas

Prvo ne ni mislev na tebe da te vredjam da sakav nesto takvo da napravam ce ti pratev pm da procitas sto mislam, jas pisuvam opsto za toj slucaj koj me iskreno iznervira gi ima uste ama aj .E sega me prasuvas ce ti odgovoram jas nemav nikakov dokument od pra dedo mi osven sto znaev kako se vika koja godina sluzel vojska od odlikuvanjata sto slucajno se zacuvani i go najdov e aj sega a ne mi trebase dokumenti za poteklo toa bese 2001 godina kade ne trazea da dokazuvas dali imas nekoj dokument ....Inaku za tvoja informacija nemam bg pasos a utre ja pocnuvam procedura za vadenje pa posakaj mi sreca ama sakam na site da gi pomognam na ovoj forum mislev prvo na tebe ama ti si bil nezgoden igrac ..Inaku rabotam vo privatna gradezna firma rab vreme mi e od 8 do 19 otprilika koga dojdam doma imam problem koj da sedne na kompjuter jas ili sin mi i se znae koj popusta zatoai ne sum mnogu pred kompjuterot
mnogu si kontradiktoren. Prvo vikas deka vo 2001 godina ne ti barale dopolnitelen dokument za pasos,a pri krajot na postot kazuvas deka i ti ke vadis.......smeshki:)

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Za klubot izrecno tvrdam deka e ok priznat e nema sto Samo drugot moment e sto jas sum si smotan toa e druga rabota dodega najdam dokument moli eden drug tret si go lapnav kikirikot i za na kraj da ne se ligavam ovde na forumov toa e sto ponatamu prekratena prekratena zivot odi ponatamu zrtveni jagnina mora da ima 800 evriki u bunar.Pozdrav ne im veruvaj na POSREDUVACITE pak ke ti kazam drugoto ti si znaes
a zosto prijatele pokraj dokumentite od klubot tebe prepiskaata ti e prekratena? Neli e priznat klubot ...?ili se toa e samo kradenje pari !

Член од
24 септември 2014
Мислења
14
Поени од реакции
1
Значи дефинитивно никој од форумов не поминал на дополнителна проверка само со документ од Бугарскиот клуб од Струмица(n)... Ако по некоја случајност има некој таков нека се јави да знаеме (барем ние што немаме никаков документ поврзан со Бугарија да не се надеваме за џабе :notworthy:)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Сакам да ги прашам тие кои имаат барано во архивот колку време чекавте да ви вратат одговор, колку се плаќа и дали треба да платам од кога ќе најдат или сега за пребарувањето. Фала однапред

Иначе тие за бугарскиот клуб некој имаше спомнато некаков си документ од бугарското ВМРО дека треба исто да се приложи, може некој да го по објасни ова?

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Znae li nekoj sto znaci prepiskata se namira v sastojanie za koeto ne se predostavja informacija????

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
a zosto prijatele pokraj dokumentite od klubot tebe prepiskaata ti e prekratena? Neli e priznat klubot ...?ili se toa e samo kradenje pari !
потврдата или удостоверението од БККС ти е за пред ДАБЧ засега,не помага пред министреството за правосудие.ова е општо познато.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
zatoa sto imam zadocneto so podavaneto na dokumentite.Ete toa e i ne samo jas sto imam odneseno moze ne se nekoj dokumenti od bratucet se no ne zaboravaj deka ima luge sto odnele kniski,sveditelstva i pak cekaat a ima i sto ne odnele ama bas nisto pa dobile tvojot slucaj e isti kako mojot razlikata e toa sto ti si pogolem broj i gi imas odneseno navreme pa sega ke vidime na tebe se ceka da kazes kako ti ke pomines moe mislene e deka ke projdes ako si zemala od klubot dokument prevela legaliziralasega cekaj pa ke vidime ama problemot e sto nikoj ne kazuva toa e problemot ne pisuva sto kako da se ucime od greskite jas zemav i mi e gajle i basmi koj e popameten so isklucok na edno 5 do 6 dusi koj postojano se vrtat na forumov da ne gi nabrojuvam samo tie ne sebicno znaat da pisat.

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
Ima sansi bez nikakvi dokumenti od dedo ili baba da se dobie pasos? Onaka na zbor, poverenje i potpis kako porano???

Последно уредено:
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Значи дефинитивно никој од форумов не поминал на дополнителна проверка само со документ од Бугарскиот клуб од Струмица(n)... Ако по некоја случајност има некој таков нека се јави да знаеме (барем ние што немаме никаков документ поврзан со Бугарија да не се надеваме за џабе :notworthy:)
Jas ti tvrdam i znam deka pominale nemam sto da dobijam ili izgubiam ne te lazam ti kazav site crpat info od ovoj forum duri i posreduvaci ima na forumov i citaat nema ne ti kazuvaat kraj n a prikaznata i sto ponatamu.

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
Jas ti tvrdam i znam deka pominale nemam sto da dobijam ili izgubiam ne te lazam ti kazav site crpat info od ovoj forum duri i posreduvaci ima na forumov i citaat nema ne ti kazuvaat kraj n a prikaznata i sto ponatamu.
Da ne znaes dali od BKK davaat potvrda deka si bugar ako ispees 2-3 narodni pesni i raskazuvas istorija zamenuvajki go zborot Makedonec so Bugar? Seriozno prasuvam.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom