Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
decki, izgleda ima nesto novo ... posrednikot ima objaveno deka sekoj koj ima cicko vujko ili prv braced/a so bugarski pasos a ima zapocnato procedura ili saka da zapocni na novo procedura za dobivanje na bugarsko drzavjanstvo.. neka se javi za poveke informacii
a za tie sto nemame nikakvi dokumenti? ima li nesto?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
@master2014 те молам објасни подобро значи размислуваат тоа да го укинт? Мене посредникот ми рече дека е возможно јас прва да поднесам (зошто имам татко со бг пасош) па за децата да извадиме и на основа на децата и за мажот ми да извадиме . Ова ми го кажа минатата недела и не е дека ме лаже за да ми земе пари зошто многу близок пријател му е на татко ми па ми кажува како што е, како што тој знае
Не воопшто непостои таква можност според сегашниот закон. Моментално нема шанси да извадиш за мажти по тој принцип а и еве нема добри коментари за таа измена да може преку детето да земе и таткото.

Последно уредено:
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Не си прајте бајрам на паметот.....тоа и е работа на нејзе...башка тоа е обична службеничка на шалтер, таа нема никакви ингеренции за нешто да спречи или одобри или одбие. За тоа постои телефонот, за луѓе да се информираат и да прашуваат. Второ, ако не сакаше да ми помогне - ќе ми кажеше извини без бројчето не смеам да ти дадам никакви информации.
Добро ама зошто тогаш ти рекла така, кога сите знаеме дека со воени книшни се проаѓа и е еден од најјаките документи за добивање происход, не ми е јасно стварно,.

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
http://www.parliament.bg/pub/cW/20150603114021stanovishte..pdf

И министерство за внатрешни со извештај за законо. Позитивен можи да се кажи[DOUBLEPOST=1433347918][/DOUBLEPOST]
Odlicno spored ova i tie sto nemame dokumenti i rodnini ke mozeme da zememe. Ova izglasano e ili tek ke se glasa?
Ќе се гласа уште не е, ама сме блиску до гласање сега

Член од
14 април 2015
Мислења
110
Поени од реакции
67
Daj nekoj posalam neka objasni ova gore objavenoto so razbira povekje bugarski so kako e pisano kje ima li izmeni, Ako gi ima ima li rokovi do koga, ili samo maabet si praat kolku da zemat Plata

Член од
6 февруари 2015
Мислења
53
Поени од реакции
54
Заменик министерот Красимир Ципов, го дава следниот став: бугарското потекло освен од ДАБЧ да се докажува со документ издаден од организации на бугари кои живеат надвор од Република Бугарија, запишани во регистерот на ДАБЧ и од Бугарската православна црква. Внимателно треба да го анализираат кругот на луѓе кои ќе бидат овластени да потврдуваат (удостоверуваат) присуство на бугарско потекло (произход) со цел недопуштање на злоупотреби.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Daj nekoj posalam neka objasni ova gore objavenoto so razbira povekje bugarski so kako e pisano kje ima li izmeni, Ako gi ima ima li rokovi do koga, ili samo maabet si praat kolku da zemat Plata
Комисијата за Бугарите во странство едногласно ја усвои предлогот на ПФ („Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“)

На седницата на комисијата освен Јулијан Ангелов присуствуваа и заменик-претседателот на Народното собрание, Красимир Каракачанов и пратеникот од ПФ Красимир Богданов, кои се изјаснија за поддршка на внесениот законопроект.

Патриотски фронт докажа дека ги исполнува обврските кон луѓето кои не поддржуваат, изјави пратеникот Јулијан Ангелов по судбоносни решение на Комисијата за политиките за Бугарите во странство.

Член од
18 март 2011
Мислења
60
Поени од реакции
12
Ако не доставиш дополнителни документи, кје те одбијат, нема пасош, тоа значи.
Не е исто на дабч и на правосудие, после интервју добиваш друг број., и документите од дабч ти одат во правосудие, ако си го поминал интервјуто значи си во правосудие, и проверуваш по тој број што го добиваш на интервјуто.
Мислам дека е овака, ако не е нека ме искорегира некој слободно
А до кога најкасно се поднесуваат дополнителни документи? Доколку имаш точна информација или од каде можам да најдам информација те молам кажи ми бидејки со посредникот баш и не можам да исконтактирам? Благодарам

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
ne znam za tvoeto iskustvo,no koga jas se javiv bea mnogu ljubezn duri me preprati kaj koleskata sto gi vodi preku ambasadite i me najde i se ubavo mi objasni.Zavisi kako ke se postavis i moze na nekoi i denot im bil uzas pa zatoa .

I koga ti kaza deka ce ima nekoj rezultat za nie sto sme preku ambasada ???

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Samo kaj mene ima nekoj problem so stranata za proverka na brojceto vo pravosudie ili i kaj vas kazuva eror?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom