Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2019
Мислења
93
Поени од реакции
148
Ova e za Shengen zonata
Nemora da znaci deka nema da ja otvorat i za nas..
Sekoja drzava go zadrzuva pravoto da postapi po sopstveno mislenje.
Toa ne ja isklucuva moznosta bugarija da izleze so sopstven stav za otvaranje na granicite so sosedite no so PCR test..

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Мораш да олабавиш, прв почна да мешаш баби и жаби. Кој си ти да кажуваш мрш? Форумов на татко ти? На мајка ти е? Контрадикторни сте, ако не е регистриран, да се регистрира, сега е регистриран го маршираш, зошто мислиш дека ако си активен член подолго време од него имаш повеке права?
@palekrstic ако не да ги избришеме сите акаунтите дека дечково нѐ маршира а ако разбрав погрешно поправете ме. Врати се на темата.
@palekrstic ovi se 2 3 isti akunti od 2020 i gi koristat strikno za provokacija pred dva dena me obvinija za potvrdi deka sum forsiral sega politka mesam ... Ocigledno lugevo so niska intelegencija ne a svakat poentata na mojta misla za zal.. (prezemete merki) @Ve19966 tebe nikoj ne te spomna ocigledno isti covek 10 profili akaunti ... Poveke ne pisuvam neka si go resat problemot administratorite

stf

Член од
9 март 2020
Мислења
34
Поени од реакции
84
@palekrstic ovi se 2 3 isti akunti od 2020 i gi koristat strikno za provokacija pred dva dena me obvinija za potvrdi deka sum forsiral sega politka mesam ... Ocigledno lugevo so niska intelegencija ne a svakat poentata na mojta misla za zal.. (prezemete merki) @Ve19966 tebe nikoj ne te spomna ocigledno isti covek 10 profili akaunti ... Poveke ne pisuvam neka si go resat problemot administratorite
Striktno*
Inteligencija*
Sfakjaat*
Ovie*
Ne vregjaj pak ti velam, baras greski vo drugi.

Последно уредено:
Член од
13 декември 2019
Мислења
715
Поени од реакции
1.232
Пале од утре е на одмор......хахаххха.
Не ми замерувајте но знаете како е пред одмор,ги довршуваш еден куп обврски на работа и така......
Ќе се потрудам до вечер да направам апдејт.
Koga se vrakaa?

stf

Член од
9 март 2020
Мислења
34
Поени од реакции
84
Barselona, se vregjam sam sebe sto voopsto ti vrakjam na glupostite sto gi pisuvas. Taka da od sega natamu mlati prazna slama kolku sakas, ke citam selektivno samo bitni informacii.
Pozdrav

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Barselona, se vregjam sam sebe sto voopsto ti vrakjam na glupostite sto gi pisuvas. Taka da od sega natamu mlati prazna slama kolku sakas, ke citam selektivno samo bitni informacii.
Pozdrav
Pozdrav brat sekoe dobro .... Samo vrati si go filmot nikoj ne ni te zakaci sam si pocna sam si zavrsi pozdrav a jas ke prodolzam da mu pomagam na ovoj napaten narod koj saka svetla idnina vo evropa i daj boze i ti da si docekas pasos i da se izraduvas kako mnogumina na forumot brat!!!!

Член од
13 декември 2019
Мислења
715
Поени од реакции
1.232
Ajde ubijte se. Megu sebe....ocigledno samo za toa ne Biva .....by the way ne I go rasipuvajte odmorot na @palekrstic ....I bi be zamolii Site prestanete da e preoukuvate , da lecite kompleski , Ida se dokazuvats neznam Sto ....dajte nekoe info. Za situaciiive nasi ,a ne da e osecame ko da sme vo igroteka ....@ palekrstic bi te zamolil da go blokiras Forumov na 1 nedela pozdrav

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Ejjjj deckiii zabegavte.
@barselona123 @stf @Ve19966
Temata e Bugarsko drzavjanstvo,a ne ovde koj kogo ke banira ili koj kakvi privilegii ima ,kakvi akaunti ili Makedonci Bugari itn....
Dopisuvajte si se vo privatni poraki,nikoj ne e dolzen da vi gi cita vasite prepukuvanja.
Od vakvi ili onakvi pricini edno nesto ne zaboravajte ,site nie tuka se borime za pridobivanje na Bugarsko drzavjanstvo.Sme potpisale deklaracija deka se izjasnuvame kako Bugari ,bez razlika koj kako se custvuva.
Imate drugi temi za bistrenje politiki.
Ova e samo opomena.Dokolku prodolzite ke sleduva edna nedela odmorceee :D
Автоматски споено мислење:

Добар ден на сите.
Од пред некое време читам во темата, но не сум напишал ништо до сега. :)
Јас ја почнав постапката за бугарско државјанство некаде во март 2016, а интервјуто ми беше во декември 2017 (додека да добијам произход од ДАБЧ, да се закаже за интервју итн). Произходот го добив врз основа на предец роден во периодот од 1900-1918 (мојот прадедо). Во министерството за правосудие исто така ги доставив изводите, произходот и потврда од Бугарскиот клуб од Струмица (само не се сеќавам дали беше кога го закажував интервјуто или за време на интервјуто). Во април 2019 статусот ми се смени на дополнително, па само повторно го доставив документот од Бугарскиот клуб од Струмица издаден на ново. Од 12ти август 2019 сум на положително (може да ме вметнете до списокот). Целата постапка ја водам во Софија.
Не сакам да спамам во темава, читав по претходните страни, но не успеав да најдам конкретен одговор на следните прашања:
  1. Дали е можно кога ќе биде потпишан указот, да побарам да ми го пратат во амбасадата во Скопје / конзулатот во Битола или во амбасадата во Будимпешта, доколку вонредната состојба биде укината и границите се отворени, бидејќи целата постапка ја водам во Софија? Колку што знам, доколку се е нормално, не дозволуваат праќања на укази по амбасади (освен ако не ја водиш постапката преку амбасада).
  2. Дали службената (општа) адреса Леге бр. 6 има некаков временски лимит на користење? Дали евентуално ќе мора да се најде приватна адреса?
  3. Доколку го подигнам указот од амбасада, и таму се пријавам на адреса Леге бр. 6 (или било која друга адреса), а во меѓувреме границите се отворат, дали е можно лично да одам во наведената општина и да се пријавам на таа адреса за да ме внесат во адресниот регистар (па потоа да добијам и ЕГН), или мора да чекам од амбасадата да пратат писмо до општината?
  4. Дали се закажува термин во МВР за сликање за лични документи како и во Македонија, или се оди директно и се чека на ред?
  5. Дали е уште можно да се смени возачката дозвола и за колку време се завршува тоа?
Ги поставувам сите овие прашања, бидејќи не живеам во Македонија, а моментално сум овде. Па, би ми било во корист доколку ги завршам сите овие работи во оптимално време, додека сум овде. Затоа, би сакал да се подготвам што е можно повеќе пред да го добијам потписот (дај Боже :)). Мојата замисла беше: да го подигнам указот во амбасада (за да не чекам за подигање од Софија дури до декември-јануари), за време на подигање да пријавам адреса, потоа лично да одам до таа општина (во случајот Рајон "Средец", Софија), за да не чекам 2 месеци за писмото од амбасадата да стигне до општината, па да вадам документи по брза постапка од кога ќе го добијам ЕГН-то. Дали звучи изводливо, или е преамбициозно?

Ви благодарам однапред на сите одговори. Посебна благодарност до администраторката @palekrstic и до сите кои што помагаат во одржувањето на оваа тема, бидејќи е извор на многу информации и е од голема помош за сите. Една пријателска сугестија: доколку е можно, би ви препорачал користење на некаков друг формат за одржување на списоците (Google docs, Online Excel), а линкот до тој документ да биде закачен на врвот на темата.
Поздрав и се' најубаво.
@Bigo фала на понудата,искрено ќе размислам.......
@Targaryen благодарам на сугестијата ,веќе почнав да работам на случајот преку Google spreadsheet, но како што кажав во недостиг на време не сум во можност да го финализирам.После одмор сигурно.

Последно уредено:

stf

Член од
9 март 2020
Мислења
34
Поени од реакции
84
Ejjjj deckiii zabegavte.
@barselona123 @stf @Ve19966
Temata e Bugarsko drzavjanstvo,a ne ovde koj kogo ke banira ili koj kakvi privilegii ima ,kakvi akaunti ili Makedonci Bugari itn....
Dopisuvajte si se vo privatni poraki,nikoj ne e dolzen da vi gi cita vasite prepukuvanja.
Od vakvi ili onakvi pricini edno nesto ne zaboravajte ,site nie tuka se borime za pridobivanje na Bugarsko drzavjanstvo.Sme potpisale deklaracija deka se izjasnuvame kako Bugari ,bez razlika koj kako se custvuva.
Imate drugi temi za bistrenje politiki.
Ova e samo opomena.Dokolku prodolzite ke sleduva edna nedela odmorceee :D
Автоматски споено мислење:

@Bigo фала на понудата,искрено ќе размислам.......
@Targaryen благодарам на сугестијата ,веќе почнав да работам на случајот преку Google spreadsheet, но како што кажав во недостиг на време не сум во можност да го финализирам.После одмор сигурно.
Izvini pale sto ti otvoriv rabota, nemav namera. Samo sum protiv politika vo podforumov i licni navredi kako vo prethodnite postovi. Toa e se.

Ti blagodaram sto ne snabduvas so svezi informacii sekoj den.
Sekoe dobro

Член од
13 декември 2019
Мислења
715
Поени од реакции
1.232
Izvini pale sto ti otvoriv rabota, nemav namera. Samo sum protiv politika vo podforumov i licni navredi kako vo prethodnite postovi. Toa e se.

Ti blagodaram sto ne snabduvas so svezi informacii sekoj den.
Sekoe dobro
Vaka e vekje podobro ...ne bi bilo Loso malce I ti i site ostanati da porabotime na iinffo statistiki,kopanje na net ,,,za polesnio da ni bide na site ponatamu vprocem 30 Godini se udavivme od politiki ,tuka sme Kaj sto sme od taaa E ...a politika zatoa pls luge smirete se i odime ponatamu @palekrstic ako gresam neka izgoram :) p.s pale Dali imame info Dali administracija ke ima godisen odmor,Jas imam info deka ne bi trebalo da imaat odmor ...sega ostanuva da vidime pozdrav na site I sekoe dobro na site !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom