- Член од
- 13 август 2018
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 25
Vo koj slucaj od "status polozitelno" moze direktno da se smeni vo "status potpisan ukaz"?
Molam za informacija
Molam za informacija
eve i jas i brat mi si davame pozitivnni pretpostavki i sedma godina cekame. a so velis, mozit do srecata e ne e do zakoni, dokumenti, proceduri? ama si vervavme i si velevme to e seriozna drzava, clenka na eu nemet sigurno da maftat narod. do lagata e, a ne do srecata.obobobo napnavte site,ke odbivaat nikoj nema da zeme ova ona,olabavete se malku,forumov treba da se vika kako do otkaz za bugarsko drzavjanstvo,toj bruhilda ve zarazi site,daj be ostavite da vidime sto ke se desava dosta site so pretpostavki,ili barem pozitivni pretpostavki davajte.pozdrav i da znaete pasosi ke davaat e sega sekoj so srekata,odsekogas bilo taka.
Исто му се деси на мој другар, указот излезен а не му е абдејтиран статусот на пораката. Појде таму и си ги среди работите. Така да се дешават грешки и кај нив.Na so droga e drugar ti....ccccc....uste sto li nema da se napise tuka,ne mozam da svatam zosto nekoj si go gubi vremeto tuka, a ne ceka drzavjanstvo...sto k.r pises za drugarti pisi si za tebe...Daj kontakt od drugarti...ili veke e za Imacka[DOUBLEPOST=1548272732][/DOUBLEPOST]
Koj mesec bese na itervju i godina
Исто му се деси на мој другар, указот излезен а не му е абдејтиран статусот на пораката. Појде таму и си ги среди работите. Така да се дешават грешки и кај нив.
Инаку кај мене сеуште нема промени Интервју во Битола - 30 Јуни, со бројче 17xxx/2016 на дополнителна со рок на доставување на документи до 24 Април
Тој беше од постарите 2013, појма немам кој број на молба е Му излезе на него пасошот пред 2 години. Инаку ист беше случајот како на членот погореKoj broj na molba e drugarot? I koga bil na intervju?
I jas sum so do toj datum da dostavam dopolnitelni. So so dokumeti si?Исто му се деси на мој другар, указот излезен а не му е абдејтиран статусот на пораката. Појде таму и си ги среди работите. Така да се дешават грешки и кај нив.
Инаку кај мене сеуште нема промени Интервју во Битола - 30 Јуни, со бројче 17xxx/2016 на дополнителна со рок на доставување на документи до 24 Април
Ne se e isto kako i prethodno istorija praznici zosto ti e bg carevi vojvodi bev ovoj mesec na intervju veke sum vo zadolzitelnaDali nekoj sto bil posle nova godina na intervju moze da mi kaze sto prasanja postavuvaat? Neli imase nekoja promena od nova god.
Може да споделиш со какви документи поднесе и каде?Конечно ми се промени од задолжителна во финална, после 14 месеци, интервју на 06.12.2017
Прегледај го приврзокот 203601
Број на преписка 15261/2016, интервју во Софија, документи - засега само потврда од БККС, инаку имам извадено уверение од Воениот Архив од В. Трново дека дедо ми служел во Бугарската Армија во II СВ, но тоа не ми е доставено.Може да споделиш со какви документи поднесе и каде?
Кој број на преписка си отприлика?
Aj da se vklucam vo debative posle skoro god dena otsustvo.nisto so pisite kako prvo ne e tocno.Шура mi zede pred edna nedela so potvrda od Strumica.se e individualno i relativno.taka da olabajte se malu.imam cuvstvo ko forumov da vi stana del od vasiot zivot.sigurno vi e ekstremno dosadnoЈебала вас Јотова!
https://www.24chasa.bg/novini/article/7255134
Според Јотова луѓето кои аплицираат за бг државјанство треба да владеат бугарски јазик...Најчести се молбите од луѓе кои имаат бугарски корени, а не полагаат испит по бг јазик и секој кандидат треба да го докажува бугарското потекло и со владеење на бг јазик и затоа да се елиминираат Удостоверенијата за произход. Откажува да потпишува Укази поради нецелосни документи и тврди дека во моментов немало механизам за проверка на Удостоверенијата кои ги издава ДАБЧ и ако не се добијат дополнителни информации кога ќе се побараат, не се потпишува Указ. И за крај предлага добивањето на Указ да биде на свечена церемомија со интонација на химната и заклетва под бугарското знаме.
i jas od 2012 god poddadov prv pat,mi ja prekratija i pak odnovo pocnav procedura,i sega sum na potpis 2 meseci,ako mislis deka e do lagata zosto cekas?????otkazi se be ortakeve i jas i brat mi si davame pozitivnni pretpostavki i sedma godina cekame. a so velis, mozit do srecata e ne e do zakoni, dokumenti, proceduri? ama si vervavme i si velevme to e seriozna drzava, clenka na eu nemet sigurno da maftat narod. do lagata e, a ne do srecata.