ke si naravis prepis vo bugarija za B kategorija ako imas samo ke te kosta okolu 150 evraZdravo
Imam edno prasanje ,imam makedonska vozacka i drzavjanstvo bugarsko.Sto treba i kolku se plaka za da imam bugarska vozacka i kako e procedurata?
ke si naravis prepis vo bugarija za B kategorija ako imas samo ke te kosta okolu 150 evraZdravo
Imam edno prasanje ,imam makedonska vozacka i drzavjanstvo bugarsko.Sto treba i kolku se plaka za da imam bugarska vozacka i kako e procedurata?
Koi se tie novi izmeni ima li nekade na google link da se vide da se procita ili nekoja stranaSo novite izmeni od januar 2019 moze i do leto ke imas ukaz
Toa ne meil sto ke ti stigne za potvrdeno deka e toa se pecatiza podiganje na ukaz .edno prasanje .dali se pecati pismoto so linkot kade treba da ja potvrdis rezervacijata? znaci otkako ke pritisnis na linkot nema drugo pismo toa e toa? i se pecati istoto za vlez vo MP vo bugarija?
ako znae nekoj odnapred fala
Нити некој сум излажал нити имам намера.леле ист дату сме со објавите от вицето дали имаш и друг документ или одиш само преку брат.[DOUBLEPOST=1539297156][/DOUBLEPOST]
НЕГИЛАЖИ има некои кој се откажуваат па на нивното место може да стават некој друг НО НО за тоа ти треба стварно ДОБАР,СПОСОБЕН,ЈАК,ПОСРЕДНИК кој има некои врски таму..[DOUBLEPOST=1539297471][/DOUBLEPOST]
колку што гледам чекал 4месеци за потпис занчи и овој месец да не проверувам бројчето,но ако и ноември не биде декември ич премногу празници се...
Cestitki za ubavo da go koristis. Koga bese na intervju i kade?Zdravo na site,
Ifo. Vcera potpisan ukaz posle 4 meseci i edna nedela cekjanje za poptis , poteklo preku roditel.
Site da si docekate.
jas go ispecativ, ama ne mi go pobaraa.Toa ne meil sto ke ti stigne za potvrdeno deka e toa se pecati
Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
proveruvaj drugar sekoj den se gleda krajotлеле ист дату сме со објавите от вицето дали имаш и друг документ или одиш само преку брат.[DOUBLEPOST=1539297156][/DOUBLEPOST]
НЕГИЛАЖИ има некои кој се откажуваат па на нивното место може да стават некој друг НО НО за тоа ти треба стварно ДОБАР,СПОСОБЕН,ЈАК,ПОСРЕДНИК кој има некои врски таму..[DOUBLEPOST=1539297471][/DOUBLEPOST]
колку што гледам чекал 4месеци за потпис занчи и овој месец да не проверувам бројчето,но ако и ноември не биде декември ич премногу празници се...
koga bese intervju?Zdravo na site,
Ifo. Vcera potpisan ukaz posle 4 meseci i edna nedela cekjanje za poptis , poteklo preku roditel.
Site da si docekate.
preku roditel brat sestra majka tatko ili star dokument od baba dedo pradedo prababa voenka kniska svedetelstvo bugarska karta , krstalno vencalno od bugarska ehzarhija ... samo so ovie dokumenti ti e 100% da dobies bugarsko drzavjanstvo se drugo e igra na srekaЗдраво дечки, нова сум на форумот па ме интересира кои се документи се потребни за аплицирање за бугарски пасош.
несум стигнат до ова дереџе не сепак ке прашам чисто информативно,а за БГ возачка каква е процедурата,значи не заменета туку како да си полагал таму?![DOUBLEPOST=1539383503][/DOUBLEPOST]ke si naravis prepis vo bugarija za B kategorija ako imas samo ke te kosta okolu 150 evra
абе види тоа е исто коако што чекаш во редица во линија па некој предтебе ти отстапува место или остава место и ти го заземаш ништо лошо нема во тоа и ризично само што ВРШИШ ПРЕМНОГУ БРЗО РАБОТА наместо да се убиеш чекајчи...Нити некој сум излажал нити имам намера.
Освем жалба, и преведувач немам користено никаква помош. Процедурата е преедноставна, и има за се можност сам да излезе од секоја ситуација, секој може да си ја брка сам. Се што треба е да прочита, или праша
Кај мене чичо ми има бугарски пасош, дали можам преку него илиpreku roditel brat sestra majka tatko ili star dokument od baba dedo pradedo prababa voenka kniska svedetelstvo bugarska karta , krstalno vencalno od bugarska ehzarhija ... samo so ovie dokumenti ti e 100% da dobies bugarsko drzavjanstvo se drugo e igra na sreka
Ако пролисташ неколку страници наназад, има некои членови кои се пофалиле дека земале преку чичко, тетка, вујко. Е сега добро би било тоа да го дополниш со потврда за предок роден пред 1920 во село со 100% бугарско население според статистиката на Кнчов,а тоа го издаваат во Бугарскиот културен клуб во Струмица.Кај мене чичо ми има бугарски пасош, дали можам преку него или