Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
za podiganje na ukaz .edno prasanje .dali se pecati pismoto so linkot kade treba da ja potvrdis rezervacijata? znaci otkako ke pritisnis na linkot nema drugo pismo toa e toa? i se pecati istoto za vlez vo MP vo bugarija?
ako znae nekoj odnapred fala
Toa ne meil sto ke ti stigne za potvrdeno deka e toa se pecati

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
леле ист дату сме со објавите от вицето дали имаш и друг документ или одиш само преку брат.[DOUBLEPOST=1539297156][/DOUBLEPOST]
НЕГИЛАЖИ има некои кој се откажуваат па на нивното место може да стават некој друг НО НО за тоа ти треба стварно ДОБАР,СПОСОБЕН,ЈАК,ПОСРЕДНИК кој има некои врски таму..[DOUBLEPOST=1539297471][/DOUBLEPOST]
колку што гледам чекал 4месеци за потпис занчи и овој месец да не проверувам бројчето,но ако и ноември не биде декември ич премногу празници се...
Нити некој сум излажал нити имам намера.
Освем жалба, и преведувач немам користено никаква помош. Процедурата е преедноставна, и има за се можност сам да излезе од секоја ситуација, секој може да си ја брка сам. Се што треба е да прочита, или праша

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
леле ист дату сме со објавите от вицето дали имаш и друг документ или одиш само преку брат.[DOUBLEPOST=1539297156][/DOUBLEPOST]
НЕГИЛАЖИ има некои кој се откажуваат па на нивното место може да стават некој друг НО НО за тоа ти треба стварно ДОБАР,СПОСОБЕН,ЈАК,ПОСРЕДНИК кој има некои врски таму..[DOUBLEPOST=1539297471][/DOUBLEPOST]
колку што гледам чекал 4месеци за потпис занчи и овој месец да не проверувам бројчето,но ако и ноември не биде декември ич премногу празници се...
proveruvaj drugar sekoj den se gleda krajot

Член од
12 октомври 2018
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво дечки, нова сум на форумот па ме интересира кои се документи се потребни за аплицирање за бугарски пасош.

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Здраво дечки, нова сум на форумот па ме интересира кои се документи се потребни за аплицирање за бугарски пасош.
preku roditel brat sestra majka tatko ili star dokument od baba dedo pradedo prababa voenka kniska svedetelstvo bugarska karta , krstalno vencalno od bugarska ehzarhija ... samo so ovie dokumenti ti e 100% da dobies bugarsko drzavjanstvo se drugo e igra na sreka

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ke si naravis prepis vo bugarija za B kategorija ako imas samo ke te kosta okolu 150 evra
несум стигнат до ова дереџе не сепак ке прашам чисто информативно,а за БГ возачка каква е процедурата,значи не заменета туку како да си полагал таму?![DOUBLEPOST=1539383503][/DOUBLEPOST]
Нити некој сум излажал нити имам намера.
Освем жалба, и преведувач немам користено никаква помош. Процедурата е преедноставна, и има за се можност сам да излезе од секоја ситуација, секој може да си ја брка сам. Се што треба е да прочита, или праша
абе види тоа е исто коако што чекаш во редица во линија па некој предтебе ти отстапува место или остава место и ти го заземаш ништо лошо нема во тоа и ризично само што ВРШИШ ПРЕМНОГУ БРЗО РАБОТА наместо да се убиеш чекајчи...

Член од
12 октомври 2018
Мислења
2
Поени од реакции
0
preku roditel brat sestra majka tatko ili star dokument od baba dedo pradedo prababa voenka kniska svedetelstvo bugarska karta , krstalno vencalno od bugarska ehzarhija ... samo so ovie dokumenti ti e 100% da dobies bugarsko drzavjanstvo se drugo e igra na sreka
Кај мене чичо ми има бугарски пасош, дали можам преку него или

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Кај мене чичо ми има бугарски пасош, дали можам преку него или
Ако пролисташ неколку страници наназад, има некои членови кои се пофалиле дека земале преку чичко, тетка, вујко. Е сега добро би било тоа да го дополниш со потврда за предок роден пред 1920 во село со 100% бугарско население според статистиката на Кнчов,а тоа го издаваат во Бугарскиот културен клуб во Струмица.
Со среќа.[DOUBLEPOST=1539415877][/DOUBLEPOST]И нормално да се поврзеш со изводи/умреници до предокот на кој се повикуваш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom