Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2018
Мислења
65
Поени од реакции
75
Do kade e rabotata so prepiskite ne so molbite so intervju 2016 ve molam za odgovor koj znae.
Pozdrav do site

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
ja drugar so dokumenti od majkati su :D
se po spisok bratce se po stikla[DOUBLEPOST=1539277200][/DOUBLEPOST]
:P:P:P

На две страни од оваа натаму, во деновиве, пак ќе е иcта приказна.
aj si vikam belki ke a upravime ama tesko nekako ode[DOUBLEPOST=1539277283][/DOUBLEPOST]
se po spisok bratce se po stikla ama jas bi te ebel tebe ti tramui da imas cel zivot oti na sestrati i na majkati ubavo ke imu bide [DOUBLEPOST=1539277200][/DOUBLEPOST]
aj si vikam belki ke a upravime ama tesko nekako ode

Член од
11 октомври 2018
Мислења
7
Поени од реакции
5
Затоа што се уште не можете да разликувате што е молба а што преписка и само ги збунувате останатите членови!
Ова што го кажуваш 2XX/2016 ти е број на молба а не број на преписка!Истото важи и за тебе lipin 516/2016 е број на молба а не број на преписка!
Кај мене бројот на молбата е 504/2016 а бројот на преписка 14XX/2016 така да ориентирајте се според овие податоци!Интервју имам правеново конзулатот,Ноември 2015!
Се' си оди по ред како што треба!
Ne odat po red imam drugar sto ima intervju april 2017 izleze my pasosot pred edna nedela[DOUBLEPOST=1539282987][/DOUBLEPOST]Sakam da prasam nesto.Ne mi e jasno kako nekoi koi bile na intervju 2016 uste cekat a nekoi koi bile na intervju 2017 veke imat bg pasos taka da sto e fintata jas imam komsija koj na intervju bese april 2017 pred edna nedela go dobi drzavjanstvoto

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Ne odat po red imam drugar sto ima intervju april 2017 izleze my pasosot pred edna nedela[DOUBLEPOST=1539282987][/DOUBLEPOST]Sakam da prasam nesto.Ne mi e jasno kako nekoi koi bile na intervju 2016 uste cekat a nekoi koi bile na intervju 2017 veke imat bg pasos taka da sto e fintata jas imam komsija koj na intervju bese april 2017 pred edna nedela go dobi drzavjanstvoto
Kazi neso za komsijata so kakvi dokumenti bil kaj bil na internju

Член од
11 октомври 2018
Мислења
7
Поени од реакции
5
Kazi neso za komsijata so kakvi dokumenti bil kaj bil na internju
Neznam so kakvi dokumenti bil ama 100 posto vi tvrdam deka mu e izlezeno drzavjanstvoto a ke prasam koga ke go vidam denovive so kakvi dokumenti e[DOUBLEPOST=1539284400][/DOUBLEPOST]
Neznam so kakvi dokumenti bil ama 100 posto vi tvrdam deka mu e izlezeno drzavjanstvoto a ke prasam koga ke go vidam denovive so kakvi dokumenti e
A kazete mi nekoj so e fintava za toa so prasav

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Neznam so kakvi dokumenti bil ama 100 posto vi tvrdam deka mu e izlezeno drzavjanstvoto a ke prasam koga ke go vidam denovive so kakvi dokumenti e[DOUBLEPOST=1539284400][/DOUBLEPOST]
A kazete mi nekoj so e fintava za toa so prasav
Па затоа што поголем дел од преписките од 2016 се вратени на дополнителна проверка тс ги разгледале еднаш и ги вратиле на дополнителна.Е сега истите тие треба да ги разгледаат по втор пат.А оние со интервју од 2017 ретко кога некој ставаат на дополнителна,дали и воопшто има некој ставен на дополнителна!

Член од
11 октомври 2018
Мислења
7
Поени од реакции
5
Па затоа што поголем дел од преписките од 2016 се вратени на дополнителна проверка тс ги разгледале еднаш и ги вратиле на дополнителна.Е сега истите тие треба да ги разгледаат по втор пат.А оние со интервју од 2017 ретко кога некој ставаат на дополнителна,дали и воопшто има некој ставен на дополнителна!
A spored vas do deka se odprilika stasani posto jas na intervju bev vo april 2018 koga bi dosle do ovaa data

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
леле ист дату сме со објавите от вицето дали имаш и друг документ или одиш само преку брат.[DOUBLEPOST=1539297156][/DOUBLEPOST]
Не

Не ризикувај
НЕГИЛАЖИ има некои кој се откажуваат па на нивното место може да стават некој друг НО НО за тоа ти треба стварно ДОБАР,СПОСОБЕН,ЈАК,ПОСРЕДНИК кој има некои врски таму..[DOUBLEPOST=1539297471][/DOUBLEPOST]
Cestito druze se najdobro bese eden od aktivnite na forumov sreknjo
колку што гледам чекал 4месеци за потпис занчи и овој месец да не проверувам бројчето,но ако и ноември не биде декември ич премногу празници се...

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Zdravo

Imam edno prasanje ,imam makedonska vozacka i drzavjanstvo bugarsko.Sto treba i kolku se plaka za da imam bugarska vozacka i kako e procedurata?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom