- Член од
- 1 септември 2018
- Мислења
- 41
- Поени од реакции
- 31
Pisi koga ima promenaJas sum 755/2016 nema nisto promena
Pisi koga ima promenaJas sum 755/2016 nema nisto promena
Vazi vednas ke pisam se nadevam brzo ke bidePisi koga ima promena
Izvini koj broj na prepiska SI??
Intervju 25.01. Dali 2017? Zaso jas bev dekemvri 2017 na intervju i ushte shm na zadolzitelna
Да, сите освен тие преку родител ги ставаат на проверка.После проверката ако си преку прв братучед, следи отказ, а ако си преку потврда, брат, стар документ,ти потпишува укаџ.Ај пакјас
Дали по положително можеда те стават на проверка од вицето или прекин од кај него????
Ете јас и другар сме јас со брат он со сестра и киснеме на дополнителна...во ист ден на интервју април 2016.Да, сите освен тие преку родител ги ставаат на проверка.После проверката ако си преку прв братучед, следи отказ, а ако си преку потврда, брат, стар документ,ти потпишува укаџ.
Колку пари ви земаат посредниците? Чисто информативно пошо нели 99% сте преку посредник, многу ретко се коментирало тоа.Целата процедура од Потврда од здружение, ДАБЧ, МП, изводи, преводи, заверки/легализации, лекарско, судско, државни такси...до излегување на државјаснтвото ви е околу 150 евра преку Софија, а ако идете преку амбасада/конзулат ви е 180 евра со тоа што не патувате до Софија ви излегува поевтино второто.
Мене 300 зa рaбoтнa рaкa,плус oвие 200 штo си ги нaбрoјaл,укупнo 500 пo системoт клуч нa рaкaКолку пари ви земаат посредниците? Чисто информативно пошо нели 99% сте преку посредник, многу ретко се коментирало тоа.
Сакаш да кажеш дека никој до сега нема добиено позитивен исход од прв братучед? Дали си сигурна?Да, сите освен тие преку родител ги ставаат на проверка.После проверката ако си преку прв братучед, следи отказ, а ако си преку потврда, брат, стар документ,ти потпишува укаџ.
intervju 25 januari 2016Intervju 25.01. Dali 2017? Zaso jas bev dekemvri 2017 na intervju i ushte shm na zadolzitelna
Ok a po molba do kaj se stignati jas sum 10***/2015 da znam do kade sumDrugar brojot na molba ti e toa na kartonceto so ti e zapisabo, brojot na prepiska se obrazuva koga pomines intervju, ako ne si ja znaes, brojceto si go imal na prepiskata koga ti pisuvalo zadolzitelna proverka. Sega koga si na dopolnitelna brojceto ti e izbrisano. Jas sum 13***/2015 broj na molba, a brojot na prepiska mi e 7***/2016, poso bev septemvri 2016 na intervju. Razbiras?
Broj na molba tie ili prepiska? ako tie na molba pisi koke imas promena.Jas sum 755/2016 nema nisto promena
Мене 300 зa рaбoтнa рaкa,плус oвие 200 штo си ги нaбрoјaл,укупнo 500 пo системoт клуч нa рaкa