- Член од
- 1 јули 2017
- Мислења
- 202
- Поени од реакции
- 177
После месец денес на проверка денес отказ од вицепрезидентот преку прв братучед.нека ви е на другите со срека јас овде се исклучувам од форумов.
Многу и е жал, но само едно во животот знам дека Господ секогаш кога затвора врата, отвара прозорец. Поздрав[DOUBLEPOST=1535970127][/DOUBLEPOST]После месец денес на проверка денес отказ од вицепрезидентот преку прв братучед.нека ви е на другите со срека јас овде се исклучувам од форумов.
Дали се одлучи да поднесеш допонителни документи? Имаш некој абер дека ги прифаќаат допонителните документите иако молбата е кај вицепрезидентот?Koga se dostavuvaat dopolnitelni dokumenti se pisuva brojot na molbata ili na brojot na prepiskata?
A koja godi si ?? 2013 2014 ??После месец денес на проверка денес отказ од вицепрезидентот преку прв братучед.нека ви е на другите со срека јас овде се исклучувам од форумов.
covekot bil intervju mart 2017 dokuemnti prv bratuced i potvrda. E sea dali potvrdata e od kaj Lazar so statistika ili Petar Kolevv?A koja godi si ?? 2013 2014 ??
So e bitno so potvrda ako nemas star dokument ili tatko majka zaebi ukazcovekot bil intervju mart 2017 dokuemnti prv bratuced i potvrda. E sea dali potvrdata e od kaj Lazar so statistika ili Petar Kolevv?
steta brat bese eden od aktivnite clenovi na forumov bas steta so dusa site cekame i na kraj ova loso mn samo preku bratucet bese drugar ili dade potvrdaПосле месец денес на проверка денес отказ од вицепрезидентот преку прв братучед.нека ви е на другите со срека јас овде се исклучувам од форумов.
Iskreno luda rabota e bugarija no iskreno jas podavav 2016 22 januari koga podavav posrednikot mi rece nema da podavame po bratuced samo so potvrda i izvodi od po baba 1925 majka mi i tatkomi uste togas rece ne po bratuced ke bide tesko iskreno kako gledam sega so potvrdi sto bea mnogu zedoja a so bracedi ne znam ni eden posebno od ohrid a so vujkovcii roditeli potvrdi poznavam mnogu ali jbf sekoj so srekata...covekot bil intervju mart 2017 dokuemnti prv bratuced i potvrda. E sea dali potvrdata e od kaj Lazar so statistika ili Petar Kolevv?
Сега и јас имам уште една препрека ...вицепрезидентот.советот ја уважил молбата преку прв братучед сум без дополнителни проверки и.т.н.ке ве информирам благовремено ако за брзо има некоја промена.и јас го сакам гражданството и се надевам дека ке биде се ок.сега зависи све од јотова и тоа е то .тука никој не може да помогне ни посредник ни никој.
Вака сите што сте во процедура за државјанство преку прв братучед и преку тетки,Бујковци а не сте на на финална подајте потврда може нешто ке смени.а сите што сме на положително и на финална не си го маните умот тогаш е веќе касно.еве јас сум на положително и да ви кажам кај вицепрезидентот во оваа фаза не може да приложиш никаков документ.происходот ни е изваден на тој начин и мое мислење дека нема да смени ништо со потврдата освен ако не најдете стари документи.јас искрено кренав раце и тоа е то нема што да се прави.на другите ви посакувам среќа бидејќи јас чекам кај вицепрезидентот одговор а кога веќе ке стигниш таму касно е веќе за се.
Денеска ми се смена на проверка од вицепрезидентот.преку прв братучед па за месец дена ке ви пишам за крајниот епилог.најверојатно ке биде не гативен и да ви кажам право што сака нека биде.после три месеци на положително.
[DOUBLEPOST=1535973893][/DOUBLEPOST]Дали имаше изводи од родени пред 1920 подаено.бидејки јас сум преку прв братучед поврзан до дедо роден 1925г и плус потврда од МБП
Ојденец не пуштив никакви дополнителни документи.јас сум на проверка од вицепрезидентот.и да ти кажам што е тука е.мислам дека откако советот ке ти одобри гражданство,џабе пушташ документи зошто ти и со тие си поминал положително.све е ова политика ...како си сакаат така си прават.еднаш вака ,еднаш така,на браќата не можеш крајот да им го ватиш.малу ти е една комисија составена од експерти... Јотова бамп уште една нејзина тоа само кај нас го може и кај бракава.
Imam drugarka so intervju april,seuste na potpis na viceto mesec i pol.Jas sum so intervju od pocetok na juli 2017,vo isti den ni se smenija statusite ...cekame pa zdravje sega mesecov ako ima nesto promeni...malku i odmori fatija.Na proverka li si ili samo polizitelno imas? I so sto dokumenti si?
I dali ti dobi drzavjanstvo samo so potvrda I koga?Iskreno luda rabota e bugarija no iskreno jas podavav 2016 22 januari koga podavav posrednikot mi rece nema da podavame po bratuced samo so potvrda i izvodi od po baba 1925 majka mi i tatkomi uste togas rece ne po bratuced ke bide tesko iskreno kako gledam sega so potvrdi sto bea mnogu zedoja a so bracedi ne znam ni eden posebno od ohrid a so vujkovcii roditeli potvrdi poznavam mnogu ali jbf sekoj so srekata...
Ne sum podnela se uste ispituvam koi mi se opciite. Kako sto mi izgleda dzabe e vo ovaa faza da se nosat dopolnitelni dokumenti. [DOUBLEPOST=1535975631][/DOUBLEPOST]Многу и е жал, но само едно во животот знам дека Господ секогаш кога затвора врата, отвара прозорец. Поздрав[DOUBLEPOST=1535970127][/DOUBLEPOST]
Дали се одлучи да поднесеш допонителни документи? Имаш некој абер дека ги прифаќаат допонителните документите иако молбата е кај вицепрезидентот?
Na polozitelno sum i ne znam dali voopsto da nosam dopolnitelni dokumenti vo ovaa faza izgleda e docna.Ako ne moes da go najdes nigde pisi go brojot od molbata i koga ke podavas ke zamolis da ti go pisat oni i taka mora da ti go vnesat deka se e preku kompijuter do kaj si so procedura ti
Jas licno uste ne 2 mesc.sum na polozitelno no moj drugar dobi intrvju imase vo konzulat bitola a isto bratuced moj pred 15 dena sigo zema samo so poteklo vujko brat na majkamu bez potvrda pa se nadevam i jas deka ke zemamI dali ti dobi drzavjanstvo samo so potvrda I koga?
Na polozitelno sum i ne znam dali uopste da nosam dokumenti vo ovaa faza izgleda e docna.Ako ne moes da go najdes nigde pisi go brojot od molbata i koga ke podavas ke zamolis da ti go pisat oni i taka mora da ti go vnesat deka se e preku kompijuter do kaj si so procedura ti