Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
И мене ме то интересира.Работат ли уопште в момент у ДАБЧ или не ? Аз имам информација да не издават произходи тренутно.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
И мене ме то интересира.Работат ли уопште в момент у ДАБЧ или не ? Аз имам информација да не издават произходи тренутно.
za toa i jas prasuvam... pred nekoe vreme imase pisano tuka deka za 1 do 2 nedeli se dobiva proizhod... ova naseeto nekako mnogu se izvlecka skoro mesec i pol

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Аз предадох документи на почетак од јануар.Казаше ми 30 - 40 дана да дају произход.Ево још ништу.Не знаем да ли уопште работе или не због ова ситуација око ДАБЧ ? Има ли неко некаква информација ? Имам предадено свидателство за свето крштене (1927), удостоверение за раждане (1964) и свидателство за венчание (1943) од бг егзархиа од баба ми.Мајка ми од отац.Надвам се да нема да имам проблеми око произход ? Што ви мислите ?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Аз предадох документи на почетак од јануар.Казаше ми 30 - 40 дана да дају произход.Ево још ништу.Не знаем да ли уопште работе или не због ова ситуација око ДАБЧ ? Има ли неко некаква информација ? Имам предадено свидателство за свето крштене (1927), удостоверение за раждане (1964) и свидателство за венчание (1943) од бг егзархиа од баба ми.Мајка ми од отац.Надвам се да нема да имам проблеми око произход ? Што ви мислите ?
Ти кој јазик го збориш бе другар?

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Произход ќе добиеш не се секирај, ама кога никој не може да ти каже. Одобрени молби за државјанство стојат непотпишани повеќе од 40 дена. Така да имај трпение.
Поздрав и среќно

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
Битно да сте ме разбрали а на који језик зборим не битно.Мерси на сите.Од сега сам тука с вас на форум.

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Можеш да добиеш, но процедурата трае од 1 до 2 години (ако си над 14г). Потребната документација е:
  1. твој извод - нов
  2. лекарско
  3. потврда за неосудуваност од суд
  4. извод од родителот кој има државјанство
  5. копија од лична карта или пасош на родителот заверена во Бугарија на нотар.
Документите треба да се легализирани и заверени на нотар во Бугарија.

Има на темава за потребните документи..врати се назад и прочитај

Позз и среќно
Дали тоа мислеш преведени и заведени на нотар ? Мора таму да се среди тоа ?

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
@Temmo преведени и легализирани треба да бидат изводите, лекарското и потврдата за неосудуваност, а старите документи заверени на нотар исклучиво во Бугарија,

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Дечки прашање од едно девојче, ако се ожени за човек којшто поседува бугарско државјанство кој и се шансите да добие државјанство ?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Дечки прашање од едно девојче, ако се ожени за човек којшто поседува бугарско државјанство кој и се шансите да добие државјанство ?
O.OOOOOO1% освен ако не се реши да живее во Бугарија во брачна заедница мислам најмалку од 3-5 години и да добие пасош по натурализација но под услов да се откаже од првото државјанство.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
za toa i jas prasuvam... pred nekoe vreme imase pisano tuka deka za 1 do 2 nedeli se dobiva proizhod... ova naseeto nekako mnogu se izvlecka skoro mesec i pol

Preku ambasada mi kazaa deka doadja kurir i da zavrtam pri kraj na mesec e sega dali ce bidam od tie srecni sto ce dobijam proizfod ne se znae[DOUBLEPOST=1424540541][/DOUBLEPOST]
За поднесување документи преку амбасада за происход не се заверуваат ни на мк или бг нотар. Тие документи што ке ти ги дадат се преведуваат на преведувач тука, а исто така и изводите или умрениците. Старите бг документи се покажуваат тоа е точно, а од нив се прави копија. Ова е мое искуство со поднесување документи за происход преку амбасада. Значи нема заверување на нотар, само судски превод.

Isto i jas taka dadov dokumenti pa ce vidime[DOUBLEPOST=1424541050][/DOUBLEPOST]
Znaes dali proizhodot moze da se podigne posle 16 casot od ambasada ?? ( rabotam do 16 casot zatoa prasuvam a ne mozam da izlezam )

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Пушти конкретен линк пошо неам намера да барам игла у сено.
Каква игла во сено бе? Ти покажав дека се два одделни закони, спротивно на тоа што го тврдеше ти. Ај бркај работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom