- Член од
- 24 јануари 2013
- Мислења
- 273
- Поени од реакции
- 316
Toj e stariot dokument drugar, krstenica od bg, taa e na bgjazik,dali i na nea treba prevod ilegalizacija vo ambasada?Мора да е преведен документот пред да ти го легализираат.
Toj e stariot dokument drugar, krstenica od bg, taa e na bgjazik,dali i na nea treba prevod ilegalizacija vo ambasada?Мора да е преведен документот пред да ти го легализираат.
[DOUBLEPOST=1424447163][/DOUBLEPOST]Има некој вадено дупликат од произход? Дали се чека исто долго како за прво вадење?
Па така кажи, поставуваш прашање и очекуваш точен одговор пропуштајќи да го кажеш најважното за документот. Се разбира дека не треба превод и легализација, го даваш во оригинал или правиш копија и ја заверуваш кај бугарски нотар.Toj e stariot dokument drugar, krstenica od bg, taa e na bgjazik,dali i na nea treba prevod ilegalizacija vo ambasada?
Hhh izvini odposle svativ deka loso mi e postaveno prasanjeto! Vo sekoj slucaj fala na odgovoro, planiram originalot da go dadam za sekoj slucaj da ne me vratat, ada receme daj boze da dobiam pashos posle toa dali go vrakaat originalot na dokumentot?Морам да се цитирам, бидејќи овде скоро секогаш се одговара само на последното поставено прашање.
[DOUBLEPOST=1424447163][/DOUBLEPOST]
Па така кажи, поставуваш прашање и очекуваш точен одговор пропуштајќи да го кажеш најважното за документот. Се разбира дека не треба превод и легализација, го даваш во оригинал или правиш копија и го заверуваш кај бугарски нотар.
Не го враќаат. И самите препорачуваат поднесување на заверена копија за тие што сакаат да го задржат оригиналот.Hhh izvini odposle svativ deka loso mi e postaveno prasanjeto! Vo sekoj slucaj fala na odgovoro, planiram originalot da go dadam za sekoj slucaj da ne me vratat, ada receme daj boze da dobiam pashos posle toa dali go vrakaat originalot na dokumentot?
Врати се неколку страни наназад и ќе најдеш точни информации за твојот случај. Има повеќе и поопширни постови каде се бара каде можеш да најдеш каде служел кој издава документи итн... Барај во врска со воен архив Велико трново. Откако ќе прочиташ се, верувам дека ќе имаш многу помалку прашања. Потрудисе малце сеостанато ќе ти се објасни од тие кои имаат такво искуство. Јас сум со други документи.ej dobar den
sakam samo da prasam sega go doznav forumov i bas stavrno e dobar bravos decki milo mie shto ste vaka
site zaedno .
no jas imam edna maka i sakam da prasam i ako moze nekoj da mi pomogne , jas imav intervju vo 2013 pa sega za dopolnitelen dokuent sakam da go izvadam od dedomi koj bil bugarski vojnik no imavme edna nesreka koga negoviot stan se opoare i izgorija site negovi dokumenti jas samo znaam kade bil vojnik koja godina koja data i deka bil peshadija no ne znaam broj na cheta ili brigada pa dali nekoj moze da mi pomogogne da mi kaze kade da se obratam i shto tocno da pobaram pozdrav i odnapred vi blagodaram na site vas za site vasi informacii
Pozdrav
.@McQ http://www.archives.government.bg/278-ДВИА
Ова е линкот на државниот воен архив во Велико Трново. Врати се некоку страни назад на форумов и ќе најдеш многу искуства од други кои стапиле во контакт со архивот.
Врати се уште наназад на твојава тема се дискутираше многу ќе го најдеш одговорот читај......
izvinete dali mozebi zanete deka mozam da najdam nekoi dokumneti za mojot dedo zsoto jas ja nemam kniskata i kako e podobro da se javam na ovie broevi ili da pratam e-mail zosto sakam da doznaam i da mi dadat nekoj dokument deka bil vojnik gi imam site podatoci no nemam broj na brigada i proj na cheta pozz
Дали тоа значи дека може да бидат заверени кај нас на нотар или исклучиво во Бугарија?[DOUBLEPOST=1424453946][/DOUBLEPOST]Пак не работи сајтот на Министерство за правосудие.Ako se raboti za dopolnitelni stari bg dokumenti koi se podnesuvaat za proishod vo ambasada ne se ostavaat originali tuku samo kopija od niv,koi se predavaat so legaliziranite mk dokumenti, a originalite gi nosite so sebe dokolku vi gi pobaraat na uvid. Samata ambasada pred DABC garantira deka na uvid gi imala originalite. Takva e diplomatskata procedura
Не може, мора да се во Бугарија заверени на нотар.Дали тоа значи дека може да бидат заверени кај нас на нотар или исклучиво во Бугарија?[DOUBLEPOST=1424453946][/DOUBLEPOST]Пак не работи сајтот на Министерство за правосудие.
Да има значење неколку луѓе пред неколку дена добија укази на тој начин но отприлика после 2 месеца откако беа поминати.dokolku imame podneseno dopolnitelen dokumment za vencanica od dedo i baba i e vnesen so molba pred da bidat dokumentite ragledani i sega od kako pocnaja i stignaja do nasite broevi da gi razgeduavaat okolu mene skoro 95 % se vrateni vo dopolnitelna proverka nekoi ostanavme vo normalna procedura dali tuka ima nekoe znacejne ili ne mora da znaci
blagodaram