Sto dokument odnese.dali od sestra na mojot dedo ke mi prifatat kako poteklo.imam vencanica bugarska od srstra na dedo mi.pozdrav
Тоа е коментар на колечашуле не мој јас доставив венчаница од прабаба ми и прадедо ми постот го пишував од мобилен , на мобилен се гледа поинаку со tapatalk[DOUBLEPOST=1423956396][/DOUBLEPOST]kolecasule напиша:
↑
Za dopolnitelniot dokument.. Znaci vo igra ne vlagaat brat/sestra/bratuced etc. Dokumentot za dokazuvanje na bugarsko POTOMSTVO znaci dokument od POTOMCI (baba, dedo, pradedo, prababa i nadalje..) ova ne go zboram od pamet, sum vo takva situacija kade sto sestra mi ima veke bugarski pasos, a jas koga se osvestiv da vadam (posle 3/4 god) veke nastana celava ludnica okolu bugarski dokaz za potomstvo, i so nekolku luge sto brkaat rabota za bg pasos zborev mi go kazaa istoto, znaci dokument od POTOMCI. Jas otidov vo bugarska ambasada svoeglavo bez da veruvam deka nemoze sestra da e dovolen dokaz.. mi gi vratija dokumentite posle 2/3 meseci so razlog ne dovolno dokazi za bugarsko poteklo. E sega okolu klubov sto go zborite vo Strumica ne znam na koj princip rabotat.. dali pominuva so dokaz od potesni clenovi od semejstvo (brat, sestra, bratucedi..)
Okolu izborite vo bugarija da iskometiram moe mislenje..
Neznam zosto mislite deka momentalniov premier/pretsedatel sto i da e deka sam od sebe resi da gi zategne uslovite za davanje pasos? Setete se kolku cela evropska unija im se z'gna i gi kritikuvase za istoto pa se najdoa vo takva situacija da mora da gi "zategnat" principite/uslovite. Inace niv im odgovara de se mnogubrojna nacija i da dobivaat poveke sretstva od istata, pa napravija "minimalno" zategnuvanje kako i oni bi bile "cisti" pred EU, sega sto na nas toa ne ni odi vo prilog e drugo. Znaci rezume: Ne ocekuvajte povtorno olesnuvanje od bilo koj da dojde na vlast.
Мислам дека не си во право во однос на издавањето на државјанствата и исто мислам дека Германија издава повеќе државјанства него Бугарија.Што се однесува до тоа западните земји не гледаат нас и бугарите како народ со исто потекло како што ние ги гледаме германците и австријцие.
http://www.youtube.com/watch?v=MxH0HUGdHDM
исто така мислам дека ове е политика на партија а не на држава
ево исправка оав на youtube e од февруар минатата година.