Врати се 20-30 страни назад на форумов се е постирано, не сме ние овде службеници што работат на плата и цело време даваме информации и постираме едни те исти работи затоа што некој го мрзи да чита претходни постови, без лутење [DOUBLEPOST=1510255224][/DOUBLEPOST]Kade da vidam za seloto kade sto e roden pradedo mi a vooedno e bil i bg vojnik?
Мислам до 1900, ако е пред тоа во историски архив ќе барашMoze li nekoj da mi kaze do koja godina imaat evidencija na izvodi co petric
Ne moze ako ti e za prv pat ako nemas dorekno poteklo mozes so potvrda od zdruzenie da pocnea postapka momentalno ne moze so bratucedi cickovci vujko tetki na baba setra na dedo brat i tnАјде мислење:
Дали можи да се приложи државјанство од прв братучед како потекло ?
Поздрав
Мух се мухaмедaни или муслимaниsto znaci ova МУХ? муслимани li spored statistikata na Кѫнчов' kaj dedomi u selo ima blgari ХР 300 СО МУЏ 100 toa znaci deka e 100% blgarsko selo
По логика сите имаме по 2 пара баби и дедовци од мајчина и таткова страна, а и тие баби и дедовци имаат родители, твои пра баби и дедовци, затоа имаш околу 12 села да бираш од кај ќе влечеш потекло ако сите се од различни места, немој живти се да почнуваш процедура со село 100 мухамедани, и онака со потврда тешко оди - не ти го треба ова селоsto znaci ova МУХ? муслимани li spored statistikata na Кѫнчов' kaj dedomi u selo ima blgari ХР 300 СО МУЏ 100 toa znaci deka e 100% blgarsko selo
Zsh be taka Jas pa se mislev deka si zakazuvas i mesto kaj da go podignes ukazot. Znaci jas treba da se vrakjam vo Mk za da go zemam ukazot ko ke dojdi, nema sansi da go pustat vo nivnata ambsada vo London primer, poso ziveam Britanija?Mene denes mi kazaa deka site sto pocnale preku ambasadite postapka bez razlika kade ziveat momentalno koga ke dobijat drzavjanstvo ke im bide isprateno na mestoto kade sto podnele dokumenti -.-
znaci ako podneses vo ambasada vo skopje ne moze da se zeme od Sofija...
б'лгари мохамедани-торбеши, ама тие се со муслимански имиња и презимиња, да нема само кај христијанското население во селото патријаршисти, србомани и подобни.sto znaci ova МУХ? муслимани li spored statistikata na Кѫнчов' kaj dedomi u selo ima blgari ХР 300 СО МУЏ 100 toa znaci deka e 100% blgarsko selo
a mora li po linija na dedo pradedo moze li prababa ili mora dedo[DOUBLEPOST=1510265106][/DOUBLEPOST]По логика сите имаме по 2 пара баби и дедовци од мајчина и таткова страна, а и тие баби и дедовци имаат родители, твои пра баби и дедовци, затоа имаш околу 12 села да бираш од кај ќе влечеш потекло ако сите се од различни места, немој живти се да почнуваш процедура со село 100 мухамедани, и онака со потврда тешко оди - не ти го треба ова село
ne ne nema samo ovie gi imaб'лгари мохамедани-торбеши, ама тие се со муслимански имиња и презимиња, да нема само кај христијанското население во селото патријаршисти, србомани и подобни.
A da im kazam podatoci dali ke mi dadatВрати се 20-30 страни назад на форумов се е постирано, не сме ние овде службеници што работат на плата и цело време даваме информации и постираме едни те исти работи затоа што некој го мрзи да чита претходни постови, без лутење [DOUBLEPOST=1510255224][/DOUBLEPOST]
Мислам до 1900, ако е пред тоа во историски архив ќе бараш
Па по дирекна линија нели в'сшодјашт, сакаш преку баба поврзи се или преку дедо исто ти еa mora li po linija na dedo pradedo moze li prababa ili mora dedo[DOUBLEPOST=1510265106][/DOUBLEPOST]
ne ne nema samo ovie gi ima
Ako im kazam podatoci dali k mi dadat izvodВрати се 20-30 страни назад на форумов се е постирано, не сме ние овде службеници што работат на плата и цело време даваме информации и постираме едни те исти работи затоа што некој го мрзи да чита претходни постови, без лутење [DOUBLEPOST=1510255224][/DOUBLEPOST]
Мислам до 1900, ако е пред тоа во историски архив ќе бараш