Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Kade da vidam za seloto kade sto e roden pradedo mi a vooedno e bil i bg vojnik?
Врати се 20-30 страни назад на форумов се е постирано, не сме ние овде службеници што работат на плата и цело време даваме информации и постираме едни те исти работи затоа што некој го мрзи да чита претходни постови, без лутење :)[DOUBLEPOST=1510255224][/DOUBLEPOST]
Moze li nekoj da mi kaze do koja godina imaat evidencija na izvodi co petric
Мислам до 1900, ако е пред тоа во историски архив ќе бараш

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Kako da izvadam izvod od babami imam prepis od sofija mi dadoa ama kako izvod da izvadam rodena e vo sofija ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Mene denes mi kazaa deka site sto pocnale preku ambasadite postapka bez razlika kade ziveat momentalno koga ke dobijat drzavjanstvo ke im bide isprateno na mestoto kade sto podnele dokumenti -.-
znaci ako podneses vo ambasada vo skopje ne moze da se zeme od Sofija...

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
sto znaci ova МУХ? муслимани li spored statistikata na Кѫнчов' kaj dedomi u selo ima blgari ХР 300 СО МУЏ 100 toa znaci deka e 100% blgarsko selo

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Ајде мислење:
Дали можи да се приложи државјанство од прв братучед како потекло ?
Поздрав
Ne moze ako ti e za prv pat ako nemas dorekno poteklo mozes so potvrda od zdruzenie da pocnea postapka momentalno ne moze so bratucedi cickovci vujko tetki na baba setra na dedo brat i tn

D

Drexel

Гостин
sto znaci ova МУХ? муслимани li spored statistikata na Кѫнчов' kaj dedomi u selo ima blgari ХР 300 СО МУЏ 100 toa znaci deka e 100% blgarsko selo
По логика сите имаме по 2 пара баби и дедовци од мајчина и таткова страна, а и тие баби и дедовци имаат родители, твои пра баби и дедовци, затоа имаш околу 12 села да бираш од кај ќе влечеш потекло ако сите се од различни места, немој живти се да почнуваш процедура со село 100 мухамедани, и онака со потврда тешко оди - не ти го треба ова село

Член од
17 октомври 2017
Мислења
40
Поени од реакции
37
Можеби е глупо прашањето ама ајде да се пробам Во градот на дедо ми (преку кој ја почнав постапката) има повеќе турци од бугари , јас зедов потекло , поминав интервју но дали во понатамошната процедура постои можност заради тоа да ми ја прекратат процедурата?

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Mene denes mi kazaa deka site sto pocnale preku ambasadite postapka bez razlika kade ziveat momentalno koga ke dobijat drzavjanstvo ke im bide isprateno na mestoto kade sto podnele dokumenti -.-
znaci ako podneses vo ambasada vo skopje ne moze da se zeme od Sofija...
Zsh be taka :( Jas pa se mislev deka si zakazuvas i mesto kaj da go podignes ukazot. Znaci jas treba da se vrakjam vo Mk za da go zemam ukazot ko ke dojdi, nema sansi da go pustat vo nivnata ambsada vo London primer, poso ziveam Britanija?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
б'лгари мохамедани-торбеши, ама тие се со муслимански имиња и презимиња, да нема само кај христијанското население во селото патријаршисти, србомани и подобни.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
По логика сите имаме по 2 пара баби и дедовци од мајчина и таткова страна, а и тие баби и дедовци имаат родители, твои пра баби и дедовци, затоа имаш околу 12 села да бираш од кај ќе влечеш потекло ако сите се од различни места, немој живти се да почнуваш процедура со село 100 мухамедани, и онака со потврда тешко оди - не ти го треба ова село
a mora li po linija na dedo pradedo moze li prababa ili mora dedo[DOUBLEPOST=1510265106][/DOUBLEPOST]
б'лгари мохамедани-торбеши, ама тие се со муслимански имиња и презимиња, да нема само кај христијанското население во селото патријаршисти, србомани и подобни.
ne ne nema samo ovie gi ima

Член од
16 јануари 2016
Мислења
122
Поени од реакции
31
Врати се 20-30 страни назад на форумов се е постирано, не сме ние овде службеници што работат на плата и цело време даваме информации и постираме едни те исти работи затоа што некој го мрзи да чита претходни постови, без лутење :)[DOUBLEPOST=1510255224][/DOUBLEPOST]
A da im kazam podatoci dali ke mi dadat

Член од
16 јануари 2016
Мислења
122
Поени од реакции
31
Ako im kazam podatoci dali k mi dadat izvod

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom