Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Zdravo na site forumdzii
ovoj status go imam edna godina...

,,С'вет'т по гражданство не е уважил молбата С'гласно представеното становиште № 04-/22.07.2016 г. на Председателја на ДАБЧ к'м удостоверение № 014190 данните в представените документи не са достат'чни, за да се установи по категоричен начин б'лгарскијат произход на зајавителја.,,

Otkako se smeni od dopolnitelna postapka vo ovoj status, dostaviv dok od mojot brat bidejki toj vo meguvreme mu izleze drzavjanstvoto.
Ima nekoj vakvo iskustvo, ili nema veke nadevam a mene?
Pa te odbile,neznam sto cekas poveke, ili otkazise ili podnesi odnovo barajne so novite dokumenti sto gi imas,mislam deka nekoj pred nekoja nedela se pofali deka mu e odobreno preku brat.

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
Дечки после 12 месеци на задолжителна од денес со статус Финална, интервју 07.11.2016 со потекло од вујко.
После колку време ги стават од финална на дополнителна??? За да знам дали имам време да однесам воена потврда од прадедо за која треба еден месец од порачувањето :(

D

Drexel

Гостин
Дечки Србиjа ке биде член во 2025. Како знам перфектно српски дали ке ми дадат пасош ако побарам? Можам да барам и бугарски и српски па коj прв доjде. Шансите се поголеми нели?
п.с.Еве оддолу се залепи веке еден србоман. Jас сум од ДАБЧ и следам коj штити Бугариjа и навистина се осекjава Бугарин и коJ е србоманско удбашко гjубре ко @fatigoova :)
Тешко дека ЕУ ќе се проширува али слушнав тоа за србија и црна гора, црна гора прва ќе влезе без разлика но ај уште една тема за како до српско државјанство:ROFLMAO::pos: им ги читав законите и српскиот Член 23 точка 1 е истата но огромно по едноставна верзија од бугарскиот член 15 т 1 ал 1 - Во србија нема овие взхоздјашт срања

Член од
8 мај 2017
Мислења
5
Поени од реакции
1
Pa te odbile,neznam sto cekas poveke, ili otkazise ili podnesi odnovo barajne so novite dokumenti sto gi imas,mislam deka nekoj pred nekoja nedela se pofali deka mu e odobreno preku brat.
:( cekav zatoa sto mislev deka ako sum odbiena ne bi trebalo da mi gi prifatat dok za poteklo od brat mi, bidejki jas tie dok gi podnesov edna nedela otkako se pojavi ovoj status...i koga gi dotaviv vo mp mi kazaa da cekam

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Тешко дека ЕУ ќе се проширува али слушнав тоа за србија и црна гора, црна гора прва ќе влезе без разлика но ај уште една тема за како до српско државјанство:ROFLMAO::pos: им ги читав законите и српскиот Член 23 точка 1 е истата но огромно по едноставна верзија од бугарскиот член 15 т 1 ал 1 - Во србија нема овие взхоздјашт срања
Pa kako sto trgnala Bugarija da ne odbiva I da tvrdi deka nemame dokazi deka sme bugari normalno e odbienite da se svrtat kon Srbija, toa sto Bugarija ne e sposobna da go iskoristi momentot Srbija sigurno ke go iskoristi

D

Drexel

Гостин
Ке излезе, патриотите се во владата! Но дури да не излезе ти како бугарин мораш да шириш бугарштината и без пасош! Малку ли цигани имат бугарски пасош?
А тебе да те снема од форумот зошто ова е место за процедура и до сега сите кои ширеа национализам и тензии изедоа еден убав бан, Вакви најмалку ми треба :ban: ајде гитла​

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
А тебе да те снема од форумот зошто ова е место за процедура и до сега сите кои ширеа национализам и тензии изедоа еден убав бан, Вакви најмалку ми треба :ban: ајде гитла​
Vo pravo si,ovaj e provokator zaclenet od denes I samo vrega I siri omraza :ban:

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Дрексел не е наменето за тебе

Кога го напиша овој нестабилниов ова? Србоман сум а барам бугарски пасош...??? Сик сик пипл он дис ворлд

D

Drexel

Гостин
Дрексел не е наменето за тебе

Кога го напиша овој нестабилниов ова? Србоман сум а барам бугарски пасош...??? Сик сик пипл он дис ворлд
Тропаше глупости пред еден сат али ги избриша сите постови да не му рокне некој бан

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Тропаше глупости пред еден сат али ги избриша сите постови да не му рокне некој бан
Абе не ми пречеше кога ми велеа вмровец, затоа што се обогатив од вмровците па морав да бегам од нив и што не ми доплатија за што работев со камионите
Сега србоман, што бара бг пасош,
Следно педер ќе ме направат ако не ми дадат пасош. Комедии

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
ALOOO ZEMAJTE SI GI LEKOVITE HELEKSOT PO 5 NA DEN[DOUBLEPOST=1510232018][/DOUBLEPOST]KISS CANDY

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Вратете се на темата се испоганивте. Вчера добив информации до крајот на месецот ќе има промени со статусите почесто, и од брат и сестра ако имаат земено без потекло нема да се даваат државјанства 100 % сигурно. Ама со потврдите ако е од чисто бугарско село можеш да поминеш.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Вратете се на темата се испоганивте. Вчера добив информации до крајот на месецот ќе има промени со статусите почесто, и од брат и сестра ако имаат земено без потекло нема да се даваат државјанства 100 % сигурно. Ама со потврдите ако е од чисто бугарско село можеш да поминеш.
Uuuuu, like Dr.Dimitrov za infovo

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Макар што се подразбира, истото важи и за оние со роднини

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom