Veke imam podneseno od 2013ta, imam dostaveno i dokument od bugarsko drustvo pred 1 godina,megutoa sakam da probam i so prv bratucet, veke 1 godina sum na dopolnitelna . . .
Se so imas odnesi[DOUBLEPOST=1510289744][/DOUBLEPOST]
сакаш да кажеш дека оние што се прекратени от 2012 се вратени во процедура пак назад????тоа ли????[DOUBLEPOST=1510269012][/DOUBLEPOST]
ништо лошо брат ни влеваат малку НАДЕЖ
Tebe ti e drugo prasanjeto....
Ti si prekratven ama ne so tie toptan so bea lani.... od pred to si i si pocvavte i ti i drugi so pametam od novo postapka. Ama i za tie isto bi trebalo zakonski po odlukata na sudo ko so glasit isto da vazit. Najubo ce se znajt ko ce gi sredet i zavrset povtornive proverki za ''cisti dokumenti'' so gi praet so komisija od potpresednikot Jotiva na site.l 53000... i prekratvenite i na tie so pisvet na dopolnitelna ...
evo go pak tekstot kaj so pisvet po odluka na sudo site so se prekratveni se vrateni ako aplikantot pred to vece uredno dobil udostovarenie za proizhod od dabc
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/steno/ID/4753
ПЕТ'Р ХАРАЛАМПИЕВ: Само да Ви кажа, че в'в вр'зка с около 10 хилјади молби за б'лгарско гражданство, които бјаха на С'вет по гражданство прекратени, използвам думата прекратени, б'лгарскијат с'д окончателно се произнесе, че те не могат да б'дат прекратјавани, т'ј като по гражданство не е с'ответнија орган и нјама право да прекратјава. Б'лгарскијат с'д се произнесе, че всички удостоверенија, които са издадени в нашата Агенција те са по собствено производство и представлјават индивидуален административен акт, и с'ответно всички тези 10 хилјади, т'ј наречени „прекратени преписки“ не са прекратени, а са в'в висјашто с'стојание и в момента подлежат на с'ответна процедура, којато е в Министерство на правос'дието и впоследвашта процедура, така че нека да гледаме и законодателството, нека да гледаме и б'лгарскијат с'д как се произнасја и така да се стремим максимално добре да работим с'с законоустановените правила, норми и практика на Република Б'лгарија, заштото тези 10 хилјади преписки не са преустановени. Тези хора прод'лжават да чакат за своја произход и не го чакат на базата на това, че нјама издадено удостоверение за произход, а го чакат на базата на усложненија, които са наст'пили в последно време, които не са на базата на законодателството. Говорим за промјана в законодателството, тези нешта преди не се случваха, нјамаше ги, сега се случва в определен момент, те са св'рзани според мен – влијание и на чужди д'ржавни интереси и от интереси, св'рзани с нјакакви такива частни, политически, но в никак'в случај не са св'рзани с'с законодателната уредба, така че нека да гледаме и б'лгарскија национален интерес. Благодарја Ви.[DOUBLEPOST=1510291756][/DOUBLEPOST]
Zdravo na site forumdzii
ovoj status go imam edna godina...
,,С'вет'т по гражданство не е уважил молбата С'гласно представеното становиште № 04-/22.07.2016 г. на Председателја на ДАБЧ к'м удостоверение № 014190 данните в представените документи не са достат'чни, за да се установи по категоричен начин б'лгарскијат произход на зајавителја.,,
Otkako se smeni od dopolnitelna postapka vo ovoj status, dostaviv dok od mojot brat bidejki toj vo meguvreme mu izleze drzavjanstvoto.
Ima nekoj vakvo iskustvo, ili nema veke nadevam a mene?
te odbile zs dabc dal mislenje oti nemas dokumenti so ce dokazvet oti imas bg poteklo
da si proveris ubo ama mislam oti ako dabc ne daet zeleno svetlo za nekoj predmet vo pravda ce trebit od novo da si pocvis i ce si dobies sgurno zs sega ko ce podvesvis dokumenti vo dabc ce si dajs i potvrda od klub i ce dostais i dok od bratti i togaj na udostovarenieto za proizhod dabc ce navedit liceto to i to go dokzvet svoeto bg poteklo so predstaveni dokumenti potvrda i bg pasport na brat itn.