Значи, секој овде може да каже што сака. Ај вака, неколку факти и вратете си го филмот на назад:
1. До 2013 има помалку апликанти од кои 98% завршија позитивно.
2. Случаите 2013/4/5 се заглавени поради потребата која се јави во текот на процедурата, т.е. и потврдите да се докажуваат. Што значи тие сега вредат 0.
3. Паторот ја оштреше со Бугарија, но тие даваа државјанства. Зајакот, потпиша нешто за кое сакале или не, е лично на наша штета. Од 6/8/2017, се решени позитивно само мал број и тоа сега по 20/09/2017, и тоа со натурализација или со родител од прво колено.
4. Додека е активен договорот, позитивно ќе се решат само под 10%, и тоа со неприкосновени документи.
5. Политика је курва, а ние сме трудни со копиљиња, не е муабетот кој е на власт, важно е дека процедурата е сведена на капење од чешма, а ни треба порој. Ако треба да се мешам политички, нека речи паторот дека ќе го скини договорот, за него ќе гласам. Но штетата зајакот ни ја направи, сакале признале или не[DOUBLEPOST=1507224765][/DOUBLEPOST]Фирма регистрира брат ми во Бугарија, како конзорциум работиме во ЕУ. Но мора три месеци јас да возам инпосле фиге назад, и да плаќам шофер три месеци таму. Значи работата и парите ми се таму, за да ме интересира политиката