Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
ZNAEME deka tolku se caka 1,5 do 2 godini[DOUBLEPOST=1503926267][/DOUBLEPOST]
sakas ne veruvaj sakas veruvaj znaeme site ovde momentalno na forumot so kakvi dokumenti davaat . posrednicite neka ne ve lazat samo
Ne znam po druga linija ama ovie sto se preku roditel bez nikakvi dopolnitelni proverki zemaat drzavjanstvo.dodeka ima I lugje so stari dokumenti sto gi prakaat na dopolnitelna I preku brat I sestri.za nas preku rodnini I potvrdi ic ne sakam da zboruvam.

Член од
9 јули 2017
Мислења
380
Поени од реакции
80
„Во сообраќајната незгода учествувале автомобил „мерцедес“ со бугарски регистерски ознаки и возило „форд“ со германски регистерски ознаки. Мерцедесот, поради дупната гума се наоѓал во лентата за итни случаи, кога во него, со голема брзина удрил фордот. Како последица на судирот, четворица патници од „фордот“ и еден од „мерцедесот“ се повредени. Жртвите се македонски државјани“, пишува Димов.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Жално за луѓето ама, Добро што има врска ова со процедура и документации за вадење на бг - државјанство, кога почнав да ја пратам темата и почнав со апликацијата имаше 300 страни сега се над 2000 од вакви глупости. Бидете малку коректни и модератори шо ви е вам работата...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Човек не треба изгледа да пренесува никакви информации.друга ми беше поентата дека ама ај.иначе плава беше;)
Нa тaa "инфoрмaцијa" штo ни јa кaжa,не ми текнувaше другo прaшaње oсвен тoa штo ти гo пoстaвив :)

L

ljupcio22

Гостин
Hahha, forumov gubi smisla, daj majko blgarska davaj pasosi oti izgleda vo makesonijava ima premnogu lugje so neznaat sto fa pravat u slobodno vreme pa tropaat se I sesto

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Zemaja...sega veke ne
јас велам да почакаме ВРЕМЕТО да покаже ЈАС сум само со потврда,,(се разбира от најдобрите БККС),,само ако сакаш те молам направи ми услуга,,,ЧУВАЈ го постов или барем ПАМТИ ГО,,,па тогаш можеби кога ке добијат првиот бран со само потврди от БККС "КЕ ПРОГЛЕДАШ" ПОДОБРО. трпение спасение[DOUBLEPOST=1503957810][/DOUBLEPOST]
vo nisto ne veruvam od toa sto pisuvate kje poveruvam togas koga kje mi se smeni statusot na podobro.A vie so tie staro novi zakoni i tolkuvanja ja ispomesavte rabotata do nemajkade.Site imame ostaveno kontakt telefoni a i kje ni pisat na statusut ako ima nekakva promena i razberete deka ni ostanuva samo da cekame!!!
пријател!!!кога почнува некакво оговарање низ село од некаде почнало от нешто от што и да е и обично на крајот е точно,но во ммоментов сите се ЗБОРУВА за некакво олеснување,сега за сега е заебано што сите се на одмор па мора да чекаш,кај и да е месец два тука е...

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
јас велам да почакаме ВРЕМЕТО да покаже ЈАС сум само со потврда,,(се разбира от најдобрите БККС),,само ако сакаш те молам направи ми услуга,,,ЧУВАЈ го постов или барем ПАМТИ ГО,,,па тогаш можеби кога ке добијат првиот бран со само потврди от БККС "КЕ ПРОГЛЕДАШ" ПОДОБРО. трпение спасение[DOUBLEPOST=1503957810][/DOUBLEPOST]
пријател!!!кога почнува некакво оговарање низ село од некаде почнало от нешто от што и да е и обично на крајот е точно,но во ммоментов сите се ЗБОРУВА за некакво олеснување,сега за сега е заебано што сите се на одмор па мора да чекаш,кај и да е месец два тука е...
pepi ne bese ti preku bratuced

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Daj boze site da zememe Ista maka site delime.neka se sredat rabotite I dodeka ne recat deka ne davaat drzavjastva dotogas mozime da se nadevam deka ke zemime.kako ke resat taka ke bide I nie me mozime nisto da napravime.inace dali preku lazar mladenov ili preku petar kolev Potvrdite se isto I se priznaeni od dabc.problemot e vo viceprezidentot koj I jas se nadevam deka za brzo ke se resi.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
pepi ne bese ti preku bratuced
не бе,само поврда от БККС,види имаат и други поважни проблеми плус се одмори,јас веке видов со свои очи како луге земаат со само потврда,битно даваат....почекај видиси от членовиве КАНДУ за пример е најблиску ако и верувате?!?!?

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
i kako toa od site nas i od tie posrednici sto imaat nikoj da neznae do kade e rabotata samo si gluposti treskame,ovaa stranica treba da se zatvori i kraj!!!

Член од
20 октомври 2016
Мислења
44
Поени од реакции
24
Еден посредник од почетокот што работи со оваа работа искрено рече "од почетокот па наваму секоја промена ја отежнувала и комплицирала постапката, најавениве промени ветуваат многу па да почекаме да видиме што ќе испадне".

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Abre lugje promeni vi zakonot nema,a neznam kolku ste go procitale.ubavo pisuva tamu na koj nacin moze da se zeme drzavjanstvo.ima puknatina niz koja moze da se protnat i tie so potvrdi I ili preku rodnini.zakon ki zakon nikoj ne sovrsen.problemot e momentalno sto viceprezidentot go gleda malu poinaku I pravi problemi.sto pobrzo gi resat nesoglasuvajnata toa podobro za nas

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
сега се јавив во Дабч и ми рекоа дека за происходи од 9 декември ќе бодат готови во петок, јас подадов на 9 декември ама во конзулат, и дали и за нас преку конзулат ке бидат готови?
дали знае некој да каже, со таа на телефон не можевме да се разбериме,
ние преку конзулат немаме бројче за следење на постапката
ако е готов дали ќе можам да си го подигнам од софија или ќе мора да чекам да го земам од конзулат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom