Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

andrea85

Гостин
доста ПРАЗНИ МУАБЕТИ; РЕКЛА КАЗАЛА! Промени се спремаат и ке има. Ве молам, доколку имате конструктивна информација пишувајте, не лупајте без веза колку да се пишува. темава стана токсична.

https://forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-2033

. "В моја кабинет ште има разширено с'вештание по отношение на една работа, којато изв'ршваме втори месец без много шум-промените в Закона за б'лгарското гражданство и Закона за трудовата миграција и трудовата мобилност", посочи тој. По негови думи чрез промените се цели да се облекчи режим'т за получаване на синја карта и уд'лжаването на срока, в којто важи, както и ускорјаване на процедурата за получаване на б'лгарско гражданство

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2430246

Последно уредено од модератор:
Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
доста ПРАЗНИ МУАБЕТИ; РЕКЛА КАЗАЛА! Промени се спремаат и ке има. Ве молам, доколку имате конструктивна информација пишувајте, не лупајте без веза колку да се пишува. темава стана токсична.

https://forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-2033

. "В моја кабинет ште има разширено с'вештание по отношение на една работа, којато изв'ршваме втори месец без много шум-промените в Закона за б'лгарското гражданство и Закона за трудовата миграција и трудовата мобилност", посочи тој. По негови думи чрез промените се цели да се облекчи режим'т за получаване на синја карта и уд'лжаването на срока, в којто важи, както и ускорјаване на процедурата за получаване на б'лгарско гражданство

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2430246
Чул те господ и на нас веке е време некој да помисли.ако ова помини во рок од година дена од денес ке е топ.

Член од
29 август 2017
Мислења
23
Поени од реакции
12
Dali vrz osnova na izvaden proishod mozi da se dobie bg licna karta i ako mozi kolku kosta ?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Dali vrz osnova na izvaden proishod mozi da se dobie bg licna karta i ako mozi kolku kosta ?
Прв пат слушам за таа работа да се бара посредник, а нема потреба. Сфативме дека имаш произход, само важно е да имаш таков произход кајшо ти пишува дека е наменет за "постојанно пребиваване". Ако немаш таков, ќе треба да побараш во ДАБЧ, пробај да ги замолиш да ти го издадат побрзо. Откако ќе го имаш тој документ, ќе ти требаат околу 250 евра за сите трошоци *едит: грешна пресметка направив, барем 400 евра ќе ти требаат заедно со патни трошоци, од моментот кога ќе поднесеш за виза во амбасада/конзулат, целата процедура ќе ти трае 3-4 месеци. Мене толку ми одзеде. Друга работа, во текот на процедурата ќе ти требаат и најмалку 1500-2000 евра позајмени (ако ги немаш), ама тие ќе ти бидат само за да ги уплатиш во банка за да докажеш дека имаш доволно пари, после одма можеш да ги вратиш таму од кајшо си ги зел на заем.[DOUBLEPOST=1502905063][/DOUBLEPOST]
Леле друже аман, знам.

A

andrea85

Гостин
Да се надеваме на најдобро,јас сум ОКТОМВРИ на интервју па ке споделам информации од лице место.
во мегувреме...
чера на заседание с минист'ра на правос'дието Цецка Цачева, с минист'ра на труда и социалната политика Бисер Петков и МВР разписахме и подготвјаме механиз'м за законодателни промени, които да осигурјат даването на б'лгарско гражданство не за 6 години, както е досега, а за 6 месеца. Издаването на синја карта за 37 дни, а не за година и половина-две, както е досега", објасни Валери Симеонов и доп'лни, че всички мерки са насочени к'м с'народниците ни в трети страни, които се чувстват б'лгари, за да дојдат и да се реализират тук.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да се надеваме на најдобро,јас сум ОКТОМВРИ на интервју па ке споделам информации од лице место.
во мегувреме...
чера на заседание с минист'ра на правос'дието Цецка Цачева, с минист'ра на труда и социалната политика Бисер Петков и МВР разписахме и подготвјаме механиз'м за законодателни промени, които да осигурјат даването на б'лгарско гражданство не за 6 години, както е досега, а за 6 месеца. Издаването на синја карта за 37 дни, а не за година и половина-две, както е досега", објасни Валери Симеонов и доп'лни, че всички мерки са насочени к'м с'народниците ни в трети страни, които се чувстват б'лгари, за да дојдат и да се реализират тук.
Имa ли нештo вo изјaвaтa oкoлу тoa нa кoј oснoв ке издaвaaт?Тoa е дефинитивнo декa ке се скрaти пoстaпкaтa сaмo уште дa кaжaт сo кoи дoкументи ке издaвaaт држaвјaнствa, дaли вo тoј дел ке имa измени?

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Сакам утре да појдам во Софија, дополнителни документи кај вицепрезидентот ке носам, односно оригиналот венчаница врз кој добив происход и позиивна одлука од советот за граждансво. Немав доставено ни оригинал ни заверена копиа во правосудие.
па утре сакам да приложам сето тоа кај вицепрезидентот или правосудие.
Дали работат воопшто? примаат документи... некоја информација?

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
odi slobodno,i ne prasuvaj nesto da ti kazeme koga nikoj ne ti rekool da dostavuvas dokumenti dopolnitelni.srekjno za Sofija

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Cekaj, cekaj malku, honkonk e vo pravo, vo bg postojat 3 lichni karti, edna za privremen prestoj (najchesto ja koristat studentite), edna za postojan se dobiva vrz osnov na proizhod i druga cel(rabota vo bg ili biznis)) itretata se dobiva vrz osnov na drzavjanstvo. Vidi proveri si ubavo ne shiri dezinformacija nekoj ke poveruva na ova a ne e vistina jas poseduvav takva lichna karta za postojan prestoj na koja shto pishe drzavjanstvo makedonsko.... Taka da molim te proveri si ja informacijata pred da postirate ovde posho mnogu lugje go chitaat forumov bez da se meshaat poshto se tresat gluposti do nemaj kade..... Pozzzz
so site so taa licna karta.Si vadite drzavjanstvo i pasos i licna karta i kako sekoj blgarski graganin si imate prava i se po red.Sega pobrzo se vadi.Jas vo najlosiot period 2014-2016 izvadiv bez problem

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
im pisav e-mail i mi vrattija taka:
За да прод'лжи Вашата процедура по придобиване на б'лгарско гражданство. Необходимо е да предоставите официален документ, издаден от б'лгарски или чуждестранен компетентен орган в'з основа на акт за раждане, регист'р на населението и др., в којто се с'д'ржат данни относно Вашијат б'лгарскија произход.

Nemam sto da cekam...

odi slobodno,i ne prasuvaj nesto da ti kazeme koga nikoj ne ti rekool da dostavuvas dokumenti dopolnitelni.srekjno za Sofija[/QU

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
im pisav e-mail i mi vrattija taka:
За да прод'лжи Вашата процедура по придобиване на б'лгарско гражданство. Необходимо е да предоставите официален документ, издаден от б'лгарски или чуждестранен компетентен орган в'з основа на акт за раждане, регист'р на населението и др., в којто се с'д'ржат данни относно Вашијат б'лгарскија произход.

Nemam sto da cekam...
Na koj meil im pisa ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
7 јуни 2015
Мислења
7
Поени од реакции
4
Во април добив произход врз основа на сестра ми, стар документ немам. Закажав интервју за 19 Септември. Денеска се јавив во амбасада да прашам кои документи се потребни, да не е нешто сменето. И ми кажаа дека не можам да поднесам документи со произход со сестра, веќе не ги примале таквите, но ми рече дека можам да ги однесам со потврда од клуб. Колку време треба да се извади таа потврда од клуб?

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Во април добив произход врз основа на сестра ми, стар документ немам. Закажав интервју за 19 Септември. Денеска се јавив во амбасада да прашам кои документи се потребни, да не е нешто сменето. И ми кажаа дека не можам да поднесам документи со произход со сестра, веќе не ги примале таквите, но ми рече дека можам да ги однесам со потврда од клуб. Колку време треба да се извади таа потврда од клуб?
Ke ofis vo strumica bkks pretsedatel lazar mladenov i ke zavrsis istiot den rabota ti trebaat izvodi od tebe tatko dedo ili baba pred 1918 godini pozz

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom