Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Јас му давам мои фотки за пасош , мои податоци и пари ( што не и баш мала сума за да ми среде без да идам до бг за интервјуа или да барам стари документи ) значи чисто мој потпис и то е то. Затоа и ме интересира дали е можно и така оти ме плаше да не биде некој фалсификат и доколку е како можам да го препознам освен на тој линкот на мвр. П.С со од на другар пасошот пробувам на тој линкот кажува дека номерот е невалиден или дека нема такво лице
Е тоа не е возможно.

D

Drexel

Гостин
Јас му давам мои фотки за пасош , мои податоци и пари ( што не и баш мала сума за да ми среде без да идам до бг за интервјуа или да барам стари документи ) значи чисто мој потпис и то е то. Затоа и ме интересира дали е можно и така оти ме плаше да не биде некој фалсификат и доколку е како можам да го препознам освен на тој линкот на мвр. П.С со од на другар пасошот пробувам на тој линкот кажува дека номерот е невалиден или дека нема такво лице
Ја не те разбирам ти имаш ли државјанство па да вадиш пасош или чекаш државјанство да ти излезе, Ако чекаш државјанство немој некој случајно да те лаже дека не треба да одиш, Задолжително мора ти лично да се појавиш на интервју

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ја не те разбирам ти имаш ли државјанство па да вадиш пасош или чекаш државјанство да ти излезе, Ако чекаш државјанство немој некој случајно да те лаже дека не треба да одиш, Задолжително мора ти лично да се појавиш на интервју
Не сaмo штo ке му јa oдерaт кoжaтa, негo и рoбијa ке гo легнaт aкo тргне пo тoј пaт

D

Drexel

Гостин
Јас само си прашав што е како е. Бидеќи е преку посредници овоа.
Абе нека биде преку посредници ама ако не е преку ДАБЧ, Министерство за Правда Совет за Државјанство и Илиана Иотова, Ништо не е.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Не сaмo штo ке му јa oдерaт кoжaтa, негo и рoбијa ке гo легнaт aкo тргне пo тoј пaт
Го советуваше еден член, членов паднат од Марс. Нека проба најдобро на граница. Daaah... :duel:

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Е па тоа ми беше прашањето . Значи ке морам да идам у бг најмалце 3 пати и на интервју. А колку време се чека за тоа за издавањето или све зависи од околностите?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Јас само си прашав што е како е. Бидеќи е преку посредници овоа.
Имa тaквo нештo зa кoе кaжувaш,сум слушнaл aмa штoм ти рекле пaсoш дoмa дa ти дoнесaт без интервју дa oдиш без нигде дa се пoјaвиш 100% ке те зaглaвaт рoбијa.Испoд 20.000€ немa шaнси пo легaлен пaт.Имaше емисијa нa телевизијa зa бизнисмените oд мк декa пoлoвинa имaaт хрвaтски пaсoши и декa плaќaле oд 20.000€ нaгoре пo легaлнa прoцедурa

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
DAJ PISUVAJTE SAMO TOCNI INFORMACII KASA POPARA STANA FORUMOV SEA ZA SEA SAMO SO RODITEL I STAR DOKUMENT DAVAAT

Член од
18 јуни 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
AX PAK NEPISMENATA SE JAVUVA
I TOA SO GOLEMI BUKVI PISANO
PO ORGINALNA POSTAPKA ZA PROVERKA NA
VALIDNOSTA E POLICIATA

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
AX PAK NEPISMENATA SE JAVUVA
I TOA SO GOLEMI BUKVI PISANO
PO ORGINALNA POSTAPKA ZA PROVERKA NA
VALIDNOSTA E POLICIATA
Знaеш ли штo ке му се случи aкo пaсoшoт е фaлц кoгa ке гo прoвери пoлицијaтa? Зa дa не се дoведе вo тaквa пoлoжбa чoвекoт прaшa кaкo сaм дa прoвери

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Знaеш ли штo ке му се случи aкo пaсoшoт е фaлц кoгa ке гo прoвери пoлицијaтa? Зa дa не се дoведе вo тaквa пoлoжбa чoвекoт прaшa кaкo сaм дa прoвери
Mnogu krenaa galama za edno obicno prasanje , jas sigurno ne ke go vadam tuku prasuvam koi se postapkite i kako se proveruvaat na internet. A ne deka sum zemal pasos i deka sakam da go proveram. Bog da cuva. Arno si pisal ti ;(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom