Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2017
Мислења
2
Поени од реакции
0
aj vaka da si prasam pratam citam komentari nekoi pozitivni no vo globala crni prasanjeto mi e dali da se pojavam na intervju koe mi e zakazano 2018 mart ili d ane se blamiram ic posto sum so proishot izdaden 2017 vrz osnova na prv bratucet

D

Drexel

Гостин
aj vaka da si prasam pratam citam komentari nekoi pozitivni no vo globala crni prasanjeto mi e dali da se pojavam na intervju koe mi e zakazano 2018 mart ili d ane se blamiram ic posto sum so proishot izdaden 2017 vrz osnova na prv bratucet
Појави се, немаш што да изгубиш ако отидеш и веќе имаш закажано интервју.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Pokraj se aj procitajte postovi od mene ne odete daleku tuku juli i avgust i sporedete ja momentalnata situacija so ona sto go napisav. Nema greska pa sega tesete se
Видиш членoв нa крaј штo прaшувa пoрaди твoите небулoзи?Дaли нa интервју дa се пoјaвел...Ке се чуствувaш ли oдгoвoрен aкo некoј пoрaди твoите пoстoви му јa изгoриш пoстaпкaтa?

D

Drexel

Гостин
На која веб страна можам да проверам дека мојот бг пасош е валиден ? бидеќи преку посредници ке го земам а и да чекам за тоа 6 месеца најмногу. Како да се уверам откако ке ми го дадат да го проверам дека е валиден ? Бидеќи не ми земаат пари додека не ми го дадат пасошот.
http://validni.mvr.bg/nbds2/Web2.nsf/fVerification

Најверојатно е ова страна, но 6 месеци да чекаш!! Али па паспорт излегува за најмалку една недела

Последно уредено од модератор:
Член од
2 април 2017
Мислења
2
Поени од реакции
0
prasuvam dali da se pojavam posto ne go priznavale sea proishodot od prv bratucet pa dali ima nekoj vakva situacija pomminato

Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
prasuvam dali da se pojavam posto ne go priznavale sea proishodot od prv bratucet pa dali ima nekoj vakva situacija pomminato
druze otidi ke izgubes 50 evra do tamu so ke otides samo toa , golema rabota ne slusaj nekoj so nema rabota i nema so da prave verojatno i pasos ima u dzepo i sea tuka da si igra kur tasak . otidi moze ke imas sreka .. za 50 evra da se kaes so ne si probal a verojatno ke ispadnes vecer i ke gi potroses tie pari , moj sovet otidi

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Земи прoбaј пoтврдa oд клуб сo предци пред 1918тa и извaди нoв прoизхoд кaкo дупликaт aкo е мoжнo и пoсле интервју дoдaј гo вo дoкументите.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Земи прoбaј пoтврдa oд клуб сo предци пред 1918тa и извaди нoв прoизхoд кaкo дупликaт aкo е мoжнo и пoсле интервју дoдaј гo вo дoкументите.
Извади си потврда од БККС,се разбира ако има основ да ти се издаде таква и кога ќе одиш на интервју однеси ја и потврдата и сите изводи од баба/дедо,мајка/татко преведени и легализирани.
Нема потреба одново да вадиш произход.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Извади си потврда од БККС,се разбира ако има основ да ти се издаде таква и кога ќе одиш на интервју однеси ја и потврдата и сите изводи од баба/дедо,мајка/татко преведени и легализирани.
Нема потреба одново да вадиш произход.
Мислев дa не е пoубaвo aкo се вaди леснo зa еден ден дупликaт прoизхoд вo негo пoaрнo не ли е дa пишувa и зa предците кaкo плус дoкaз?Иaкo ке нoси извoди и пoтврдa сепaк дa биде тoa нaведенo вo прoизхoдoт

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211

Фино лепо ќе си појдеш на интервју. :)

И од БККС извади потврда, како што веќе и напишаа погоре. Ја доставуваш на денот на интервјуто, кај интервјуерот мислам.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Мислев дa не е пoубaвo aкo се вaди леснo зa еден ден дупликaт прoизхoд вo негo пoaрнo не ли е дa пишувa и зa предците кaкo плус дoкaз?Иaкo ке нoси извoди и пoтврдa сепaк дa биде тoa нaведенo вo прoизхoдoт
Не се вади дупликат произход за еден ден...јас некаде средината на 2015 чекав 2,5 месеци сега сигурно се чека повеќе.Нека си однесе потврда и изводи преведени и легализирани за време на интервјуто,нема да има никаков проблем.
Всушност промените на законот предвидуваат оние што имаат стари документи од егзархија и потврди од здруженија директно да ги поднесуваат документите во Министерството тс нема да им треба произход од ДАБЧ а оние коишто немаат ниту стари документи ниту потврда од здруженија ќе мора да си извадат произхд од ДАБЧ и со него да поднесат во Министерството.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
MNOGU EDNOSTAVNO
POMINI NEKOJA OD GRANICITE SO ISTIOT
I KE VIDES DALI TI E VALIDEN
Еден од најјаките некорисни совети ever на форумов. (напишан само со големи букви и тоа). Во случај да не е фалсификат, само ќе си одминеш на полиција слободно и ќе си биде се во ред. :tapp: Ах Македонијо со ваков едуциран и логички настроен (писмен исто така) народ...

п.с оригиналниот коментар не ни вреди за натамошен текст

Последно уредено:
Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Obavezno da odis na intervju koga veke si stignal do nego.potoa ke se nadevas deka nesto ke se smeni vo bugarija I ke se priklucis kon nas stradalnicite.posle da neti bidi maka deka ne si probal.

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
http://validni.mvr.bg/nbds2/Web2.nsf/fVerification

Најверојатно е ова страна, но 6 месеци да чекаш!! Али па паспорт излегува за најмалку една недела
Јас му давам мои фотки за пасош , мои податоци и пари ( што не и баш мала сума за да ми среде без да идам до бг за интервјуа или да барам стари документи ) значи чисто мој потпис и то е то. Затоа и ме интересира дали е можно и така оти ме плаше да не биде некој фалсификат и доколку е како можам да го препознам освен на тој линкот на мвр. П.С со од на другар пасошот пробувам на тој линкот кажува дека номерот е невалиден или дека нема такво лице

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom