Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 април 2012
Мислења
51
Поени од реакции
2
Здраво,
Извинете што вака апансас прсшувам, ама има ли упатство што како треба да се спреми од документи, коѓку трае процесот...
Пред некое време се збореше дека е стегната процедурата и дека не даваат веќе Бугарите. Дали е сменето тоа?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Член од
3 април 2017
Мислења
44
Поени од реакции
19
Screenshot_2017-06-29-15-54-25.png што означува ова и колку време трае ? Денес ми се смени

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Дечки и мене денес ми е сменет статусот во преглед од вицепрезидентот, :( уште чекање и неизвесност аман

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Имаше претходно случај од проверка на вицепрезидентот, му издадоа указ. Ајде оптимизам само што не се знае уште колку време ќе чекаме. Јас 3,5 месеци бев со статус Молбата ви е разгледена од комисијата за гражданство с положително становниште се чека указ од вицепрезидента на РБ. Сега белким ќе трае пократко овој статус Проверка од вицепрезидента :cuc:

Член од
3 април 2017
Мислења
44
Поени од реакции
19
Имаше претходно случај од проверка на вицепрезидентот, му издадоа указ. Ајде оптимизам само што не се знае уште колку време ќе чекаме. Јас 3,5 месеци бев со статус Молбата ви е разгледена од комисијата за гражданство с положително становниште се чека указ од вицепрезидента на РБ. Сега белким ќе трае пократко овој статус Проверка од вицепрезидента :cuc:
Се надевам дека ќе ми одобрат, а знаеш колку време од прилика се чека со овој статус ?

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Знаете ли некој што вози Скопје-Софија од посреднициве и при тоа нормална цена некоја, со автобус е 1600повратна

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
a so sto dokumenti za poteklo si?i dali ti bea dostaveni orginalite?[DOUBLEPOST=1498757833][/DOUBLEPOST]
I mene denes mi se smeni od Polozitelno stanoviste na proverka od viceprezidenta !
so sto dokumenti za poteklo si ?[DOUBLEPOST=1498757939][/DOUBLEPOST]
Дека е одобрено од совето по гражданство и се дава на вицепрезидентот за указ, такво нешто
dokumenti za poteklo kakvi imase?
stvarno katastrofa na nekoj podpisuvaat na nekoj proverki

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom