Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Дечки едно прашање. 4-5 месеци бев на финална и сега ме префрлиле на дополнителна. Што тоа значи ? Треба да го барам посредникот ? Нешто треба да се однесе или е само дел од постапката
Koj broj i godina si? Pozzz☺

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Treba da dades dokumenti za dokaz na poteklo.
Od koja godina si i so kakvo dokumenti si?
pojche mislam oti e del od postapka[DOUBLEPOST=1496909284][/DOUBLEPOST]
Дечки едно пр[ање. 4-5 месеци бев на финална и сега ме префрлиле на дополнителна. Што тоа значи ? Треба да го барам посредникот ? Нешто треба да се однесе или е само дел од постапката
najarno e da si go prashash chovekot koj te vodit niz procedurava oti ovde sekoj imet svoja filozofija.... mozhit da e tocna a mozhit i samo kanti tropat

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знaе ли некoј кaде имa нaјблиску нoтaр вo oкoлинaтa нa дaбч?

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Знaе ли некoј кaде имa нaјблиску нoтaр вo oкoлинaтa нa дaбч?
Во зградата зад канцелариите на претседателот,ко трговски што е...по скалите се одеше нагоре..2-3 кат.оди натаму прашај или види некоја табла..

Член од
1 јануари 2006
Мислења
21
Поени од реакции
5
Treba da dades dokumenti za dokaz na poteklo.
Od koja godina si i so kakvo dokumenti si?
2015 mart bev na intervju, so licna karta od tetka (sestra na tatko mi ) .
Kje kontaktiram vecer so posrednikov, ama neso mi spomnaa decki bevme zaedno deka vekje odnele dokumentite sto ni gi vratija, kopijata od bugarskata licna karta ( vo mojot slucaj) i molba, E sega sto jas kje nosam i kako kje pravam kje vi kazam

Ako ima nekoj iskustvo sto dokumenti se nosat slobodno neka pise

Член од
28 ноември 2014
Мислења
59
Поени од реакции
20
Што е раб. со интервјуата ? менати ли се ај ако сака некој да објасни детално околу тоа прашање кеве молам ..и сакам да прашам и ова дали со од брат документи прекратуваат или ?
Фала унапред ..

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Dali ima nekoj so poptisan ukaz od 1 Januari pa navamu ?
друже прелисти неколку страници назад. сто пати се повторува истото дека од февруари па до сега нема издадено укази, а причината точно никој не ја знае...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Пред пола година поднесов за бугарски пасош со документи од прв братучед. Пред некое време ми се јави посредникот дека ми излегол происходот и да му ги однесам другите документи, уверение од суд, лекарско и извод, али ми кажа и дека имало некои измени и дека можеби пак ќе требало да носам документи од братучедот, запознаен е некој со ова?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Пред пола година поднесов за бугарски пасош со документи од прв братучед. Пред некое време ми се јави посредникот дека ми излегол происходот и да му ги однесам другите документи, уверение од суд, лекарско и извод, али ми кажа и дека имало некои измени и дека можеби пак ќе требало да носам документи од братучедот, запознаен е некој со ова?
Имам слушнато за ова и сега иди многу скапо има многу документи за пррвод и легализација

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom