Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Smenet mi e statusooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooot :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::oleee::oleee::oleee::oleee::oleee::ojeaa::ojeaa::ojeaa::ojeaa::ojeaa:
na finalen pregled sum. januari 2016 bev na intervju............ auuuuuuuu slavam !!!!!!!!![DOUBLEPOST=1474749975][/DOUBLEPOST]So Gospod napred! NA arno da e rabotava!!!!
полека со возбудиве , туку нели нејчеше бугарски пасош?

Sent from my Unsupported MI Cancro using Tapatalk

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
полека со возбудиве , туку нели нејчеше бугарски пасош?

Sent from my Unsupported MI Cancro using Tapatalk
Pa bogami kakva e situacijava, ne znam dal da se radyvam do tolku, Germanija vise pola Sirija i Arabija gi primi, Anglija iskoci od Eu ostanaa skandinavskive zemji samo kolku tolku poasalni, Francija vrie muslimani, samo terorizam praat, ke vidime, zdravje da go zemam vo raka pa kako e pisano taka.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
abe pepi pepi....jaznajs ona narodnata pogovorka "koga nemal rabota odzata si ja vitkal calmata" ........e taka i nie. Ama pak od drugastrana bratce lugeto se srekni bidejki stignale do nekade odnosno recisi do celta i zatoa se nestrplivi......koga e covek najzeden znajs????? koga ke stigni dobunar.....primer ko je za pozitivni licnosti..... a koga lajnoto znaj da izlezi naednas znajssss.....ko ke stignime do soljata.......zanegativcite......taka da , suma sumarum ovdeka sme na takanareceniot forum na koj mislam deka sekoj ima pravo da sigokaze svoeto mislejne, a nekoj ako nemuse cita.......neka necita.
i so e tolku loso ako spodelis informacija koja ja znaes so nekoj so ne ja znae. Toa vo civiliziraniot svet se vika "pomos". Ajde imaj ubav den i eve ke ti ja ispolnam zelbata povekenema da pisuvam.
нетиго разбирам пишаново баш,си ставил многу гадотии но веројатно ме прашуваш за во врска со указите,вид пријател кога вицепрезидентот ги потпишува или кога јаде или спие не верувам дека некој тоа овде ке ти го каже тоа може само тој или некој до него,и колку јас гледам на форумов никој нечекал повеке от 3 месеци(потпис или што и да чекате) некој порано некој подоцна кој како,така да споделете некоја корисна информација која некому ке биде от помош..поздрав[DOUBLEPOST=1474766974][/DOUBLEPOST]
Smenet mi e statusooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooot :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::oleee::oleee::oleee::oleee::oleee::ojeaa::ojeaa::ojeaa::ojeaa::ojeaa:
na finalen pregled sum. januari 2016 bev na intervju............ auuuuuuuu slavam !!!!!!!!![DOUBLEPOST=1474749975][/DOUBLEPOST]So Gospod napred! NA arno da e rabotava!!!!
значи шалтерот плус што го отвориле врши ранота..СУПЕР малку ми е жал што работаат без пауза па веројатно не колнат поради тоа но затоа можеби може да ги почастите и нив барем нешто...сепак добри вести..патем со среќа

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2015
Мислења
15
Поени од реакции
3
Jas pominav intervju dekemvri 2015, a seuste sum na obrazuvana prepiska. Ne mi e jasno, bidejki pocnaa da se prijavuvaat veke od 2016 god. Ima nekoj nekoe info za ova?

Член од
25 септември 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Postovani,
nov clan sam na forumu. Veoma mi je interesantna ova tema zbog zelje da apliciram za bugarski pasos, pa cu mozda da ostavim malo duzi prvi post.
Dete sam iz srpsko-makedonskog braka, majka i cela rodbina sa njen strane su iz istocne Makedonije.Majka je rodjena u Delcevu, baba u Vladimirovu ( 5km od Berova) a deda u Mitrasincima. U razgovoru sa bakom koja je rodjena 1930 g, saznao sam da je za vreme 2. sv rata ona zavrsila jednu godinu gimnazije u Blagoevgradu, i da je posle toga nastavila skolovanje u Strumici. Nazalost ona ne poseduje nikakvo svedocanstvo, pa me interesuje da li bi trebao to svedocanstvo da trazim u Strumici ili Blagoevgradu? Da li ga traziti po gimnazijama ili u istorijskim arhivima?Koliko sam ja saznao za neko kratko vreme, svedocanstvo babe da je isla u bugarsku skolu je dovoljno za dokazivanjem bugarskog porekla?Drugi nacin kako bi mozda mogao da krenem u proceduru je posedovanje bugarskog pasosa mog brata i

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Postovani,
nov clan sam na forumu. Veoma mi je interesantna ova tema zbog zelje da apliciram za bugarski pasos, pa cu mozda da ostavim malo duzi prvi post.
Dete sam iz srpsko-makedonskog braka, majka i cela rodbina sa njen strane su iz istocne Makedonije.Majka je rodjena u Delcevu, baba u Vladimirovu ( 5km od Berova) a deda u Mitrasincima. U razgovoru sa bakom koja je rodjena 1930 g, saznao sam da je za vreme 2. sv rata ona zavrsila jednu godinu gimnazije u Blagoevgradu, i da je posle toga nastavila skolovanje u Strumici. Nazalost ona ne poseduje nikakvo svedocanstvo, pa me interesuje da li bi trebao to svedocanstvo da trazim u Strumici ili Blagoevgradu? Da li ga traziti po gimnazijama ili u istorijskim arhivima?Koliko sam ja saznao za neko kratko vreme, svedocanstvo babe da je isla u bugarsku skolu je dovoljno za dokazivanjem bugarskog porekla?Drugi nacin kako bi mozda mogao da krenem u proceduru je posedovanje bugarskog pasosa mog brata i
Ako tvoj brat ima pasos bugarski ce baras na osnov brat ti i toa e toa.Treba da se osecas kako bugarka kolku tolku zelba i se ce bide[DOUBLEPOST=1474808407][/DOUBLEPOST]
Postovani,
Ako tvoj brat ima pasos bugarski ce baras na osnov brat ti i toa e toa.Treba da se osecas kako bugarka kolku tolku zelba i se ce bide

Член од
25 септември 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ako tvoj brat ima pasos bugarski ce baras na osnov brat ti i toa e toa.Treba da se osecas kako bugarka kolku tolku zelba i se ce bide[DOUBLEPOST=1474808407][/DOUBLEPOST]
Ako tvoj brat ima pasos bugarski ce baras na osnov brat ti i toa e toa.Treba da se osecas kako bugarka kolku tolku zelba i se ce bide
Bio sam preopsiran tako da ceo post nije stao.
Brat i sestra od rodjene tetke (njihova majka i moja majka su rodjene sestre) imaju pasos od 2007 ili 2008.
Da li je to dovoljno?[DOUBLEPOST=1474808743][/DOUBLEPOST]
Bio sam preopsiran tako da ceo post nije stao.
Brat i sestra od rodjene tetke (njihova majka i moja majka su rodjene sestre) imaju pasos od 2007 ili 2008.
Da li je to dovoljno?

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Isti k...c i kaj mene, i ja se prasuvav kako moze na finalna da vlezat luge od 2016 a nie i nekoi od noevri 2015 da se na obrazuvana. Inace se stignati do 8050.2015 toa e 27.11.2015

Jas pominav intervju dekemvri 2015, a seuste sum na obrazuvana prepiska. Ne mi e jasno, bidejki pocnaa da se prijavuvaat veke od 2016 god. Ima nekoj nekoe info za ova?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Isti k...c i kaj mene, i ja se prasuvav kako moze na finalna da vlezat luge od 2016 a nie i nekoi od noevri 2015 da se na obrazuvana. Inace se stignati do 8050.2015 toa e 27.11.2015
И кaј мене ништo нoвo. 82../15. Кaде друже гледaш дo кaде се стигнaти?

Член од
14 септември 2016
Мислења
9
Поени од реакции
0
Postovani,
Moja situacija je slicna, moj stric (ocev rodjeni brat) je dobio bugarski pasos 2007 godine. Ja apliciram po osnovu srodstva sa njim za potvrdu o poreklu. Ako ti je brat od strica ili ujke ili tako neka krvna linija, mozes bez problema.[DOUBLEPOST=1474820822][/DOUBLEPOST]
Postovani,
Moja situacija je slicna, moj stric (ocev rodjeni brat) je dobio bugarski pasos 2007 godine. Ja apliciram po osnovu srodstva sa njim za potvrdu o poreklu. Ako ti je brat od strica ili ujke ili tako neka krvna linija, mozes bez problema.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom