Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.012
Поени од реакции
867
има нов протокол....дали некој знае што стана со иницијативата за промена на законот за бг државјанство?

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
има нов протокол....дали некој знае што стана со иницијативата за промена на законот за бг државјанство?
Se ceka da dojdi na dneven red vo parlament....koga so kako tocno samo gospo i Borisov znat

Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Пo кoлку време ви се прoмени стaтус oд дoпoлнителнa т.е пo кoлку време oд кaкo дoстaвивте дoкумент oд бaбa дедo или друг?

Член од
18 декември 2014
Мислења
106
Поени од реакции
16
Dali nekoj znae kade se adresata bugarska pisuva koga se nosat dokumentite? Vo dabc ili pravosudie?

Член од
26 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
63
Дали некој може да ми одговори, дали кога подаваш документ за дополнителна проверка добиваш картонче со број? и дали тоа е истиот број од досието, под кој си вратен на дополнителна проверка? Однапред ви благодарам

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Дали некој може да ми одговори, дали кога подаваш документ за дополнителна проверка добиваш картонче со број? и дали тоа е истиот број од досието, под кој си вратен на дополнителна проверка? Однапред ви благодарам
Дополнителните ти се допуна на веке постоечкото досие, ме добиваш ново нити број :) лајк за името инаку(y)

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
imam nekolku raboti sto bi sakal nekoj da mi pomogne okolu ovaa tema zosto mi stana konfuzna.kako prvo dali treba da se zakaze termin vo ambasadata licno ili telefonski?vtoro eden clen od forumot mi kaza deka sansite za bg pasos mi se namaleni posto tatko mi e makedonec,a majka mi e pravoslavna srbinka od hrvatska koja ima hrvatski i mk pasos,ase izjasnuva za makedonka i dali voopsto vredi da apliciram nemam nikoj so bg pasosi,a tesko ke najdam nekakov dedo ili baba od bugarija.sekoj vas sovet e dobrodojden
ti drugarce mozas slobodno da se oprostas od bugarskio pasaport zasto zatava so cim majkati ima hrvatski pasaport a se znae hrvatska e veke u unijata i slobodno mozas da rabotas u cela evropa za tva ke ti kazam odi podnesi si za hrvatski pasos i drzavjanstvo tuka veke 100% dobivas pasos hrvatski od strana na majkati za tva ne gubi vreme so bugarskio pozz

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
ti drugarce mozas slobodno da se oprostas od bugarskio pasaport zasto zatava so cim majkati ima hrvatski pasaport a se znae hrvatska e veke u unijata i slobodno mozas da rabotas u cela evropa za tva ke ti kazam odi podnesi si za hrvatski pasos i drzavjanstvo tuka veke 100% dobivas pasos hrvatski od strana na majkati za tva ne gubi vreme so bugarskio pozz
e tuka e problem so hrvatsioto drzavljanstvo zosto majka mi e srbinka pravoslavna,a davaat samo na potomcite na tie sto se hrvati i katolici.probav i vo ambasadata me odbija.mojava situacija e komplicirana,neli.sepak fala za odgovorot.ke probam i so bugarskiot pa sto bide,AKO NEKOJ DRUG IMA NEKOJ SOVET NEKA POVELI.
PRASANJE DO FORUOT,IMAV DEDO KOJ ZAVRSIL OFICERSKA SKOLA VO SOFIJA NEKADE 1944 G.IMAM SLIKA OD NEGO KADE DA SE OBRATAM VO SOFIJA AHHIV ILI MINISTERSTVO DA GO NAJDAM DOKUMENTOT.AKO NEKOJ ZNAE DA MI POMOGNE

Последно уредено:
Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Ке се обратам на сите, без некого да осудувам или да навредувам. Оваа дискусија е отворена за информирање на оние кои се во процедура за вадење на бугарски пасош, и така треба да остане. Дискусијата колку што ја пратам е конструктивна и членовите си помагаат еден на друг со информации и искуства. Прашањето зошто сме ја отпочнале оваа процедура е друго. Сите ние сме македонци и ќе бидеме и кога ќе го имаме пасошот. Во Македонија ниту Вмро-вска книшка не може да помогне ако немаш и таму кој да те турне напред...Во крајна линија ги молам сите членови да бидат достоинствени и да ги почитуваат одлуките, желбите и потребите на другите. Се ова може да се каже на посуптилен начин, без навреди и нискости.
Благодарам за вниманието и срдечен поздрав!

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Ке се обратам на сите, без некого да осудувам или да навредувам. Оваа дискусија е отворена за информирање на оние кои се во процедура за вадење на бугарски пасош, и така треба да остане. Дискусијата колку што ја пратам е конструктивна и членовите си помагаат еден на друг со информации и искуства. Прашањето зошто сме ја отпочнале оваа процедура е друго. Сите ние сме македонци и ќе бидеме и кога ќе го имаме пасошот. Во Македонија ниту Вмро-вска книшка не може да помогне ако немаш и таму кој да те турне напред...Во крајна линија ги молам сите членови да бидат достоинствени и да ги почитуваат одлуките, желбите и потребите на другите. Се ова може да се каже на посуптилен начин, без навреди и нискости.
Благодарам за вниманието и срдечен поздрав!
Дачки во иднина не се објаснувајте со никој сличен на овој ние кои на крај краева на некој начин бараме спас од воквите како него во патот по којсме тргнале само пријавете го и операторот ќе си ја заврши работата како и сега не дозволувајте да ви го дорасипе (не) мирот кој веќе го имате сега. поздрав за ажурноста на операторот кој веднаш реагираше по пријавата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom