Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Nejseriozno ama ic ne mi celta da lazam,da ve nerviram,da se silat lugeto da vagjaat bg drzavjanstva.Celta mi bese dokolku ima nekoj zaglaven kako mene od 2013 da mu dadam nadez,deka ke bide,bidejki cekame mn dolgo.Nie zaedno bevme poveke dusi koga podavavme I komunicirame.Od 6 dusi na trojca ni e odobreno cekame so potpis za ukaz,edna e prekratena I dvajca se uste na finalna. Прегледај го приврзокот 155029
Ova se kartoncinjata so broevite moeto I od maz mi.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Znam be gospogjo deka ne lazite.Ete i vkraj da iscenirate neznam so vrska ima vasata sudbina so nas ostanatite podollgo so cekame i sto sme pri kraj,a vi reagiraat bas takvi clenovi.Rabotata e sto site sme na nekoj nacin izbudaleni odd ovaj forumot i sekoj se zafaka naj najmal somnez.TRPENIE!!![DOUBLEPOST=1472126103][/DOUBLEPOST]
Eve konkretno za mene,ve citav ama ne pisuvav bidejki nemav sto da pisam,od 2013 sum mi baraa dopolnitelni dok,nisto ne dostaviv zatoa I ne pisuvav ne se nadevav deka ke bide.Ama otkako procitav ovde deka ja smenile direktorkata deka ke ima nesto si go proveriv brojot I smenet mi bese statusot vo ukaz za potpis.Se zacleniv ovde I pisav da vi dadam nadez deka koga mene bez nikakvi dok mi e odobreno ke bide I kaj site.Nezz sto ste tolku negativni I sumljivi.
Прегледај го приврзокот 155006

Izvini, da te prasam kako provervas na mobilen?Jas nikako nemozam da vlezam preku hromo!

Последно уредено:
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
на прашање до МП дали прекратените од 2013 кои се со БКК потврда ќе бидат вратени од МП, преку адвокатскиот тим Росен Јованов и Христо Христов-(Лазар Младенов ги упатува сите прекратени од 2013 кои се со БКК издадена од него, да одат кај овие луѓе во Софија), еве го одговорот од МП

Господине,

Преписката ви е прекратена от СГ и не се предвижда да б'де пререзгледана отново. С'вет'т по гражданство ВЕЧЕ Е РАЗГЛЕДАЛ ВАШИТЕ ДОКУМЕНТИ и е взел решение за прекратјаване.

Дирекција „Б'лгарско гражданство“

Министерство на правос'дието

Колку ќе има успешен крај ова со БКК, само времето ќе покажи ???
Pred nekolku dena imase drug muabet od l.m. deka site prekrateni bile vrateni od prvi avgust... i sea prasanjeto mi e, na sho da vervame?

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Nejseriozno ama ic ne mi celta da lazam,da ve nerviram,da se silat lugeto da vagjaat bg drzavjanstva.Celta mi bese dokolku ima nekoj zaglaven kako mene od 2013 da mu dadam nadez,deka ke bide,bidejki cekame mn dolgo.Nie zaedno bevme poveke dusi koga podavavme I komunicirame.Od 6 dusi na trojca ni e odobreno cekame so potpis za ukaz,edna e prekratena I dvajca se uste na finalna. Прегледај го приврзокот 155029
Ova se kartoncinjata so broevite moeto I od maz mi.

Bravo za nadezta sto ni ja dadovte ..! eve i jas sum 2013 uste na dopolnitelna so krstelno od dedo dokument koga ke mi se promeni za finalna odma ke ve izvestam site inace broj 15xxx od 2013 veke 18 meseci na dopolnitelna.Bravo @ironlady

S

Sukhoi-27

Гостин
Ni sum posrednik,ni pak vo moite postovi imam kazano koj mi e posrednik da ve upatuvam kaj nego.A nema ni da go napravam.Se nadevam site ke imate pozitivni rezultati. Pozz

Не те потенцирав во постот тебе, ама ете.... кој си ја има мувата на капата, си ја ишка :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Стартно се извинувам, одамна не сум влегол на темата и да не ја вртам цела.

1. Што се случува со апликантите од 2013 година? Ќе има решение, се шушка нешто или уште си е како и пред 3 години?

*Документ: 1 братучед.

Ви благодарам.

број: 16ххх

Член од
14 април 2012
Мислења
32.893
Поени од реакции
67.543
Se stanuva siptomaticno veke! I jas pisav pred nekoe vreme, clenot so CAPS LOCK e 2 meseca clen na forumov, a e od 2013?!?!
Bi ni odgovaralo da e vistina toa sto pisuvaat.
Inaku kakva e taa GLUPOST deka nemozes da imas poveke od 2 drzavjansta?!?! Eve odma da go demantiram clenot, familijaren prijatel na moite, roden vo Srbija ima srpski pasos, zivee vo momentov vo MK ima mk pasos, a imaku preku 10 godini rabotese kako doktor vo Svedska i ima svedski pasos! Se razbira so svedskiot site vrati na svetot mu se otvoreni. Decata mu se vo Svedska, a toj i zenamu te ovde te kaj niv. Taka da zavisi od drzavata bratce! Germanija ne dozvoluva ni dvojno drzavjanstvo.[DOUBLEPOST=1472105964][/DOUBLEPOST]
Izgoreni se lugevo, zatoa duvaat i na kiselo mleko. Ako e vistina toa sto tvrdis deka ti dale BEZ NISTO e super vest, znaci ja uvazile tvojata notarska izjava deka se custvuvas bugarka.
Ne se luti, ama ima mnogu clenovi razocarani, pa vakvi vesti se stvarno neverojatni. Luge so stari dokumenti bea prekrateni.
Глупост викаш, а сам се демантираше.

Франција не дозволува(ше) тројно државјанство. Не знам ни зошто ми ја збориш Шведска како пример.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Глупост викаш, а сам се демантираше.

Франција не дозволува(ше) тројно државјанство. Не знам ни зошто ми ја збориш Шведска како пример.
Citaj poubavi pa ke sfatis! Ti SAMO kaza ne smee dvojno drzavjanstvo da se ima, jas ti kazav samo deka zavisi od drzavata, negde moze i 3 negde samo edno. Tolku.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.893
Поени од реакции
67.543
Citaj poubavi pa ke sfatis! Ti SAMO kaza ne smee dvojno drzavjanstvo da se ima, jas ti kazav samo deka zavisi od drzavata, negde moze i 3 negde samo edno. Tolku.
Не. Ти читај поубаво. Пишува, повеќе од 2. А не дека не можеш да имаш 2 државјанства. Ваљда знаеш колку е повеќе од 2?

Трет братучед, кој се испостави дека го откажал бугарското државјанство за сметка на Француско, зашто не може да имаш повеќе од 2 државјанства.
Значи, има Македонско, па зеде Бугарско. Откако 6-7 години без престан живееше, студираше и работеше во Франција, доби можност да аплицира и за Француско државјанство.

Го откажа бугарското, и сега е носител на не повеќе од 2 државајанства, Македонско и Француско.

Член од
17 август 2016
Мислења
55
Поени од реакции
97
Znam be gospogjo deka ne lazite.Ete i vkraj da iscenirate neznam so vrska ima vasata sudbina so nas ostanatite podollgo so cekame i sto sme pri kraj,a vi reagiraat bas takvi clenovi.Rabotata e sto site sme na nekoj nacin izbudaleni odd ovaj forumot i sekoj se zafaka naj najmal somnez.TRPENIE!!![DOUBLEPOST=1472126103][/DOUBLEPOST]
Izvini, da te prasam kako provervas na mobilen?Jas nikako nemozam da vlezam preku hromo!
Na google pisuvam justicegovenment.bg I go I potoa samo stiskam kaj istoto da pisuvam I si izleguvaat predlozi nadole izleguva I toa za proverka na brojcinjata.

Screenshot_2016-08-25-16-28-40.png

Screenshot_2016-08-25-16-28-56.png

Se nadevam.ti pomognav ako ne prasaj pak.

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Зашо од сите што добиле указ без никакви документи, или само со потврда од здружението, а се пофаливте тука сте со нови профили на форумов?
И тоа (скоро) сите отворивте профили овој месец?
Досега не го следевте форумот , немавте желба да пишувате, коментирате и сеа наеднаш оп ви се роди желбата? Или нешо друго е во прашање? Симптоматично.....
bas i mene mi e cudno sve nekoj novi i op samo so potvrda pred potpis[DOUBLEPOST=1472138919][/DOUBLEPOST]
Зашо од сите што добиле указ без никакви документи, или само со потврда од здружението, а се пофаливте тука сте со нови профили на форумов?
И тоа (скоро) сите отворивте профили овој месец?
Досега не го следевте форумот , немавте желба да пишувате, коментирате и сеа наеднаш оп ви се роди желбата? Или нешо друго е во прашање? Симптоматично.....
bas i mene mi e cudno sve nekoj novi i op samo so potvrda pred potpis

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Дечки во врска со муабетите од типот јас од 2015 побрзо го земам државјанството од тие од 2013 ,
треба да го земите во предвид начинот на кој е аплицирано за држ...или указ.
  1. Различно е да си преку посредник и прекуамбасада
  2. На некои им се комплицира самата постапка и неможе да се измери прецизно кој и зошто побрзо го земал указот.
  3. Има и такви што стварно си го земале брзо -Ништо страшно биг деал..
  4. Постапката за тие од 2013 во кој сум и јас сеа добив известување за одборено државјанство чекам 3.5години(преку амбасада толку време се чека) има и такви преку посредници кој не чекале 5месеци само за произход.Односно си го земале произходот за еден ден ТОЧКА.
  5. Најбитно, бидете свесни дека за документи треба да помини време- на балканот така функционира јбг
  6. Исто така ми благодарам на претходните членови кои несебично и искрено споделиле информација како поминале и напишале во детали за нивната голгота ,рака им пуштам -ретки се (Споделете информации а не расправии.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Дечки во врска со муабетите од типот јас од 2015 побрзо го земам државјанството од тие од 2013 ,
треба да го земите во предвид начинот на кој е аплицирано за држ...или указ.
  1. Различно е да си преку посредник и прекуамбасада
  2. На некои им се комплицира самата постапка и неможе да се измери прецизно кој и зошто побрзо го земал указот.
  3. Има и такви што стварно си го земале брзо -Ништо страшно биг деал..
  4. Постапката за тие од 2013 во кој сум и јас сеа добив известување за одборено државјанство чекам 3.5години(преку амбасада толку време се чека) има и такви преку посредници кој не чекале 5месеци само за произход.Односно си го земале произходот за еден ден ТОЧКА.
  5. Најбитно, бидете свесни дека за документи треба да помини време- на балканот така функционира јбг
  6. Исто така ми благодарам на претходните членови кои несебично и искрено споделиле информација како поминале и напишале во детали за нивната голгота ,рака им пуштам -ретки се (Споделете информации а не расправии.
Koj broj si od 2013 ? i kolku vreme bese na dopolnitelna ?

Член од
22 јуни 2016
Мислења
17
Поени од реакции
30
како бе 11 јуни 2013?????да ми речеѓе 2015 ајде де некако,,но со потврдата немие јасно кога ја доби и однесе,и како е можно да ти ја прифатиле тогаш во најголемиот ек кога прекинаја скрос...си имал среќа
Najverojatno!!![DOUBLEPOST=1472141587][/DOUBLEPOST]
како бе 11 јуни 2013?????да ми речеѓе 2015 ајде де некако,,но со потврдата немие јасно кога ја доби и однесе,и како е можно да ти ја прифатиле тогаш во најголемиот ек кога прекинаја скрос...си имал среќа
Najverojatno!!!

Последно уредено:

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Koj broj si od 2013 ? i kolku vreme bese na dopolnitelna ?
Здраво, од 2013 јас почнав од јануари преку амбасада од Битола , документ за потекло не се сеќавам баш многу ама сигурно има 1,5год од поднесувањето од ко однесов пред неколку месеци ми се јавиа да го пратам оргиналот за потекло од бугарска егзархија (го пратив по пошта зашто ме мрзи (битолчанец))затоа викам кај некои оди побрзо кај некои побавно.8***/2013 ми е бројчето .[DOUBLEPOST=1472147354][/DOUBLEPOST]
Утре ќе е тивко ке се прави упдате на система... Само да не направат назад на сите одобрени :)
Што би требало да значи дека сите одобрени можи да бидиме одбиени???Страшно е ако е така:(

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom