Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
55
Поени од реакции
97
Eve konkretno za mene,ve citav ama ne pisuvav bidejki nemav sto da pisam,od 2013 sum mi baraa dopolnitelni dok,nisto ne dostaviv zatoa I ne pisuvav ne se nadevav deka ke bide.Ama otkako procitav ovde deka ja smenile direktorkata deka ke ima nesto si go proveriv brojot I smenet mi bese statusot vo ukaz za potpis.Se zacleniv ovde I pisav da vi dadam nadez deka koga mene bez nikakvi dok mi e odobreno ke bide I kaj site.Nezz sto ste tolku negativni I sumljivi.
IMG_20160825_080822.jpg

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
:pos::pos::pos:Istoto go primetiv i jas ne samo @asterix77 i u predhodnite moj komentari go pisav toa posebno za licata sto se od 2013 a gledam sega deka se mnozat mnogu.Osobeno go potencirav toj sto pisuva so CAPS LOCK ON.Se dodeka nekoj od postarite clenovi sto se na dopolnitelna od 2013 ne pisat deka zele ne pagam na vakvi provokacii.Kako prvo avgust mesec ne rabotat a sega izleguva deka se raboti so pola parea.Letaat ukazi na site strani.
Se stanuva siptomaticno veke! I jas pisav pred nekoe vreme, clenot so CAPS LOCK e 2 meseca clen na forumov, a e od 2013?!?!
Bi ni odgovaralo da e vistina toa sto pisuvaat.
Inaku kakva e taa GLUPOST deka nemozes da imas poveke od 2 drzavjansta?!?! Eve odma da go demantiram clenot, familijaren prijatel na moite, roden vo Srbija ima srpski pasos, zivee vo momentov vo MK ima mk pasos, a imaku preku 10 godini rabotese kako doktor vo Svedska i ima svedski pasos! Se razbira so svedskiot site vrati na svetot mu se otvoreni. Decata mu se vo Svedska, a toj i zenamu te ovde te kaj niv. Taka da zavisi od drzavata bratce! Germanija ne dozvoluva ni dvojno drzavjanstvo.[DOUBLEPOST=1472105964][/DOUBLEPOST]
Eve konkretno za mene,ve citav ama ne pisuvav bidejki nemav sto da pisam,od 2013 sum mi baraa dopolnitelni dok,nisto ne dostaviv zatoa I ne pisuvav ne se nadevav deka ke bide.Ama otkako procitav ovde deka ja smenile direktorkata deka ke ima nesto si go proveriv brojot I smenet mi bese statusot vo ukaz za potpis.Se zacleniv ovde I pisav da vi dadam nadez deka koga mene bez nikakvi dok mi e odobreno ke bide I kaj site.Nezz sto ste tolku negativni I sumljivi.
Прегледај го приврзокот 155006

Izgoreni se lugevo, zatoa duvaat i na kiselo mleko. Ako e vistina toa sto tvrdis deka ti dale BEZ NISTO e super vest, znaci ja uvazile tvojata notarska izjava deka se custvuvas bugarka.
Ne se luti, ama ima mnogu clenovi razocarani, pa vakvi vesti se stvarno neverojatni. Luge so stari dokumenti bea prekrateni.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Se stanuva siptomaticno veke! I jas pisav pred nekoe vreme, clenot so CAPS LOCK e 2 meseca clen na forumov, a e od 2013?!?!
Bi ni odgovaralo da e vistina toa sto pisuvaat.
Inaku kakva e taa GLUPOST deka nemozes da imas poveke od 2 drzavjansta?!?! Eve odma da go demantiram clenot, familijaren prijatel na moite, roden vo Srbija ima srpski pasos, zivee vo momentov vo MK ima mk pasos, a imaku preku 10 godini rabotese kako doktor vo Svedska i ima svedski pasos! Se razbira so svedskiot site vrati na svetot mu se otvoreni. Decata mu se vo Svedska, a toj i zenamu te ovde te kaj niv. Taka da zavisi od drzavata bratce! Germanija ne dozvoluva ni dvojno drzavjanstvo.[DOUBLEPOST=1472105964][/DOUBLEPOST]
Izgoreni se lugevo, zatoa duvaat i na kiselo mleko. Ako e vistina toa sto tvrdis deka ti dale BEZ NISTO e super vest, znaci ja uvazile tvojata notarska izjava deka se custvuvas bugarka.
Ne se luti, ama ima mnogu clenovi razocarani, pa vakvi vesti se stvarno neverojatni. Luge so stari dokumenti bea prekrateni.
Navistina neznam koja e celta da lazat novite clenovi osven da ve nerviraat.Ako e toa celta znaci uspeale.Ili od tuka ke se siri muabet deka se vrvi bez nistto i da se isilat lugeto da apliciratt.Vie so ste postari, skoro site ste pri kraj i nisto ne zavisi od vas, dajte malce trpenie.

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Ајде првиот што ќе се пофали од оние што чекаат потпис дека му е потпишано да го частиме или наградиме со поени.И јас чекам потпис од 16 август

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Утре ќе е тивко ке се прави упдате на система... Само да не направат назад на сите одобрени :)

Attachments

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Vo sofija bese na intervju ? Sea ke cekas na finalna maksimum 4 meseci i posle ke cekas da ti se potpise ukazot znaci imas uste 6 7 meseci mozebi i 9 do paosos. Sepak ima promena za ubavo da e.
Zdravo, jas bev na intervju nekade na sredina na noemvri 2015 mi dadoa brojce i pin. Deneska statusot mi se smeni vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство". Me interesira shto znaci ovoj status i do koja faza sum stignata i uste kolku bi cekala ?
Odnapred blagodarnost

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Утре ќе е тивко ке се прави упдате на система... Само да не направат назад на сите одобрени :)
Дали ова е навистина за укази дека ќе се потпишуваат или само некква поправка на системот знае ли некој за сигурно?

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
на прашање до МП дали прекратените од 2013 кои се со БКК потврда ќе бидат вратени од МП, преку адвокатскиот тим Росен Јованов и Христо Христов-(Лазар Младенов ги упатува сите прекратени од 2013 кои се со БКК издадена од него, да одат кај овие луѓе во Софија), еве го одговорот од МП

Господине,

Преписката ви е прекратена от СГ и не се предвижда да б'де пререзгледана отново. С'вет'т по гражданство ВЕЧЕ Е РАЗГЛЕДАЛ ВАШИТЕ ДОКУМЕНТИ и е взел решение за прекратјаване.

Дирекција „Б'лгарско гражданство“

Министерство на правос'дието

Колку ќе има успешен крај ова со БКК, само времето ќе покажи ???

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
на прашање до МП дали прекратените од 2013 кои се со БКК потврда ќе бидат вратени од МП, преку адвокатскиот тим Росен Јованов и Христо Христов-(Лазар Младенов ги упатува сите прекратени од 2013 кои се со БКК издадена од него, да одат кај овие луѓе во Софија), еве го одговорот од МП

Господине,

Преписката ви е прекратена от СГ и не се предвижда да б'де пререзгледана отново. С'вет'т по гражданство ВЕЧЕ Е РАЗГЛЕДАЛ ВАШИТЕ ДОКУМЕНТИ и е взел решение за прекратјаване.

Дирекција „Б'лгарско гражданство“

Министерство на правос'дието

Колку ќе има успешен крај ова со БКК, само времето ќе покажи ???
Po stoti pat vi kazuvam deka tie sto se prekrateni mora odnovo da podnesat dokumenti kadesto vtoriot pat sigurno ce im bide odobreno.ama prekraten predmet da se vrati vo procedura nema sansi znaci toj e razgledan i gotovo nema sansi pak da biode razgledan.Luge po dve godini cekaat ednas da se razgledaat a ne pa vtor pat.zaboravete na toa podnesete si odnovo SIGURNO

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Дајте кажете некој сигурен посредник за вадење на произход.

S

Sukhoi-27

Гостин
Целта на некој членови да лажат е да има повеќе пари за посредниците.Тоа се посредници кои прават лажни профили и шират дезинформации.Сите добро знаеме дека процедурата е забавена за 2013 и дека без дополнителни документи не се поминува.

Член од
17 август 2016
Мислења
55
Поени од реакции
97
Navistina neznam koja e celta da lazat novite clenovi osven da ve nerviraat.Ako e toa celta znaci uspeale.Ili od tuka ke se siri muabet deka se vrvi bez nistto i da se isilat lugeto da apliciratt.Vie so ste postari, skoro site ste pri kraj i nisto ne zavisi od vas, dajte malce trpenie.
Nejseriozno ama ic ne mi celta da lazam,da ve nerviram,da se silat lugeto da vagjaat bg drzavjanstva.Celta mi bese dokolku ima nekoj zaglaven kako mene od 2013 da mu dadam nadez,deka ke bide,bidejki cekame mn dolgo.Nie zaedno bevme poveke dusi koga podavavme I komunicirame.Od 6 dusi na trojca ni e odobreno cekame so potpis za ukaz,edna e prekratena I dvajca se uste na finalna. IMG_20160825_125740.jpg
Ova se kartoncinjata so broevite moeto I od maz mi.

Член од
17 август 2016
Мислења
55
Поени од реакции
97
Целта на некој членови да лажат е да има повеќе пари за посредниците.Тоа се посредници кои прават лажни профили и шират дезинформации.Сите добро знаеме дека процедурата е забавена за 2013 и дека без дополнителни документи не се поминува.
Ni sum posrednik,ni pak vo moite postovi imam kazano koj mi e posrednik da ve upatuvam kaj nego.A nema ni da go napravam.Se nadevam site ke imate pozitivni rezultati. Pozz

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Zdravo, jas bev na intervju nekade na sredina na noemvri 2015 mi dadoa brojce i pin. Deneska statusot mi se smeni vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство". Me interesira shto znaci ovoj status i do koja faza sum stignata i uste kolku bi cekala ?
Odnapred blagodarnost
so sto dokumenti si?[DOUBLEPOST=1472123713][/DOUBLEPOST]
Зашо од сите што добиле указ без никакви документи, или само со потврда од здружението, а се пофаливте тука сте со нови профили на форумов?
И тоа (скоро) сите отворивте профили овој месец?
Досега не го следевте форумот , немавте желба да пишувате, коментирате и сеа наеднаш оп ви се роди желбата? Или нешо друго е во прашање? Симптоматично.....
Posrednicite na p k sega ke vetuva brda i dolini,sefot mu se kandidira mora:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom