Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
jas sum zensko ova e maska rabota organizirajte se eve ima na fb predlog da se izleze pred ambasada, sto sum vi jas kriva eee koga zborev na vreme da se reagira, me pravevte budala epa sega eve vi.....[DOUBLEPOST=1464782666][/DOUBLEPOST]
verojatno seuste ne ti se razgledani dokumentite, site go dobija vcera ovoj status, pretpostavuvam si od 2013 god?
Ova ne e nitu maska nitu zenska rabota ova e rabota sto gi zasega I gi opfaka site luge koj sto se naogat vo vakva situacija pa I tie koj se so pozitivno resenie neka lajknat za pomos na brakata I sestrite nema rabota so nemoze zena da ja zavrsi I nema rabota so moze maz da ja zavrsi neli vo denesno vreme se borat zenite da bidat ramnopravni so mazite I za site da e isto zatoa jas ne gi delam rabotite na maski I zenski a sto se odnesuva do statusite po moe e deka se starite statusi samo izgleda imalo izmeni kaj niv zosto ako bea razgledena pa smeneti ne veruvam deka tie so krstelno I slicno raboti ke bidat vrateni pak na dopolnitelna ova e istiot status vo ponova verzia sekoe loso e za arno taka i sega ke dojdat I ubavi denovi samo poleka I trpenie koj veruva ke go doceka I toj den

Член од
28 ноември 2014
Мислења
59
Поени од реакции
20
Сакам да прашам јас идам со к.пасош и л. карта од братми во Дабч --Статусот ми пише "исчаква се финален статус .. Можно е да ме одбијат ?? пошо читам мн одбиле последниве денови на форум ?
Фала однапред !

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Sega e malce rano za takvo nesto, gledas deka na fb stranicata imas samo 62 lajka, toa ne e malce ama ne e ni mnogu, ako apeliras dali 5 dusi kje izlezat, treba da ima minimum 300 - 500 dusi pa za da izlezat barem 50tina lugje.
Jas imam???

Kade procita moja inicijativa da izlezeme bilo kade?

Te pokaniv da ni se pridruzis, ako sakas, vo ona sto Граѓанската иницијатива на нас Блгарите од РМ vo ovoj moment ima svoja aktiva, a toe e edno i edinstveno, da se pridruzis so 1 tvoj lajk na nasata FB stranica ''Бараме признавање на правата на бугарите во Македонија'' https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Неколку бесплатни предлози:

1) Ставете во потпис линк до иницијативата на ФБ.
2) Пишувајте збор-два и на други актуелни теми од форумов, гужва е ќе прочита некој.
3) Инвајт на ФБ пријателите да ја посетат страната.
4) Имате пријател во некој електронски медиум? Колумна, статија, банер, линк.. се е добредојдено.
5) Уште еднаш: www.change.org

Разбирам, ситуацијата делува безнадежна но нема што да се изгуби.

Да не заборавиме, пред нецели 5 год се земаше државјанство со обична изјава.
Денес бараат доказ за потекло, а голем дел од апликантите тоа "потекло" го базираат на роднини што државјанството го добиле по стариот принцип. Логика? Нема. Во прашање е комбинација на политика и притисок од ЕУ.

Мигрантската криза е додатен товар кој делува негативно врз секој обид да се земе ЕУ пасош. Безразлика дали е Бугарски, Романски, Хрватски.. итн итн.

Ако сумирам еден тајмлапс од 5 години, работите се движат во лоша насока. Тоа е реалноста :toe:

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Jas imam???

Kade procita moja inicijativa da izlezeme bilo kade?

Te pokaniv da ni se pridruzis, ako sakas, vo ona sto Граѓанската иницијатива на нас Блгарите од РМ vo ovoj moment ima svoja aktiva, a toe e edno i edinstveno, da se pridruzis so 1 tvoj lajk na nasata FB stranica ''Бараме признавање на правата на бугарите во Македонија'' https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/
Jas uste pri prvoto otvaranje na stranicata staviv lajk i ne samo sto taviv lajk na site prijateli stisnav invite, vo moj interes e da se resi ovaa situacija, kako mozes da pomislis deka ne sakam da se resi pozitivno.
samo rekov deka nemame dovolno lugje seuste na stranicata za da moze da se organizira nekakov protest pred ambasada, toa e moe mislenje

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Сакам да прашам јас идам со к.пасош и л. карта од братми во Дабч --Статусот ми пише "исчаква се финален статус .. Можно е да ме одбијат ?? пошо читам мн одбиле последниве денови на форум ?
Фала однапред !
Друже се можно, се е лотарија !

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Samo ti cekaj, druze moj. So vakvo pasivno odnesuvanje i predji brigo na drugoga, sigurno ce docekas! Eve imas, i druskata @Barbarai , drustvo ce ti pravi.
Претходно ЧЕ ГЕВАРА ти лајкнав и се придружив на ФБ страната, сега чекаме други насоки од тебе како да дејствуваме!?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Неколку бесплатни предлози:

1) Ставете во потпис линк до иницијативата на ФБ.
2) Пишувајте збор-два и на други актуелни теми од форумов, гужва е ќе прочита некој.
3) Инвајт на ФБ пријателите да ја посетат страната.
4) Имате пријател во некој електронски медиум? Колумна, статија, банер, линк.. се е добредојдено.
5) Уште еднаш: www.change.org

Разбирам, ситуацијата делува безнадежна но нема што да се изгуби.

Да не заборавиме, пред нецели 5 год се земаше државјанство со обична изјава.
Денес бараат доказ за потекло, а голем дел од апликантите тоа "потекло" го базираат на роднини што државјанството го добиле по стариот принцип. Логика? Нема. Во прашање е комбинација на политика и притисок од ЕУ.

Мигрантската криза е додатен товар кој делува негативно врз секој обид да се земе ЕУ пасош. Безразлика дали е Бугарски, Романски, Хрватски.. итн итн.

Ако сумирам еден тајмлапс од 5 години, работите се движат во лоша насока. Тоа е реалноста :toe:
Odlicen tekst - predlog, Nikola.

Moram samo edno da naglasam, da informiram.

Sekoja peticija, ama sekoja, dali se aktuelizira preku stranska web stranica ili makedonska, bez razlika, mora da se prijavi vo policija ili MVR pa potoa da se sprovede i vo delo. Ova vazi duri i ako se raboti za peticija za zastita na zivotni.[DOUBLEPOST=1464786272][/DOUBLEPOST]
Претходно ЧЕ ГЕВАРА ти лајкнав и се придружив на ФБ страната, сега чекаме други насоки од тебе како да дејствуваме!?
Ti iblagodaram, @goran.slavkoski .

Prica " 2 zabe" - http://www.kreiranje-uspeha.com/blog/dve-žabe

Последно уредено:
A

andrea85

Гостин
jas sum zensko ova e maska rabota organizirajte se eve ima na fb predlog da se izleze pred ambasada, sto sum vi jas kriva eee koga zborev na vreme da se reagira, me pravevte budala epa sega eve vi.....[DOUBLEPOST=1464782666][/DOUBLEPOST]
verojatno seuste ne ti se razgledani dokumentite, site go dobija vcera ovoj status, pretpostavuvam si od 2013 god?
Jas sum zensko pa eve pocnav organizacija na fb . Mora nekoj od nekade da pocne. Nema maska -zenska rabota. Neli nie zenite se borevme za emancipacija i ramnopravnost. Sega ja imame i da ne ja blamirame. Mozam se sto moze i maz. Da pokanime prijateli, na drugi grupi, fb stranici da postirame i da se nadevame.
Predlog do mazite:postirajte na fb stranici za fudbal, utakmici i dr,
zenite do grupi kako: soba za devojki,zeni i majki i sl...

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Jas sum zensko pa eve pocnav organizacija na fb . Mora nekoj od nekade da pocne. Nema maska -zenska rabota. Neli nie zenite se borevme za emancipacija i ramnopravnost. Sega ja imame i da ne ja blamirame. Mozam se sto moze i maz. Da pokanime prijateli, na drugi grupi, fb stranici da postirame i da se nadevame.
Toa e mnogu ograniceno mislenje ne sakam ni da go imenuvam clenot JAС СУМ ЖЕНСКО ВИЕ СТЕ МАШКИ ОДЕТЕ ВИЕ алоооо у кој век живее[DOUBLEPOST=1464788236][/DOUBLEPOST]
Toa e mnogu ograniceno mislenje ne sakam ni da go imenuvam clenot JAС СУМ ЖЕНСКО ВИЕ СТЕ МАШКИ ОДЕТЕ ВИЕ алоооо у кој век живее

Член од
1 јуни 2016
Мислења
2
Поени од реакции
2
Здраво на сите ,да објаснам прво мојот случај
Имав поднесено за бугарски пасош преку битола конзулат,и добив указ устави државјанство земав и следна процедура е пријавување за егн во Софија ,ама треба да имам извадено документ за адреса ,од битола ми рекоја тоа се вади од Бугарија од министерство за правда бев таму и ми рекоја тоа се вади од Битола конзулат ,јас имам татко со бугарски пасош(така да адреса имаме )ама незнам каде да земам потврда за адреса формулар од каде .Ве молам некој ако има ист случај да ми напише како да се пријавам на адресата,зошто егн не ми даваат без адреса да пријавам морало на др место да се пријави тие што се преку конзулат,а од конзулат ми рекоја бугарија од двете места ми викаат обратно.
Фала многууу

A

andrea85

Гостин
Имав поднесено за бугарски пасош преку битола конзулат,и добив указ устави државјанство земав и следна процедура е пријавување за егн во Софија ,ама треба да имам извадено документ за адреса ,од битола ми рекоја тоа се вади од Бугарија од министерство за правда бев таму и ми рекоја тоа се вади од Битола конзулат ,јас имам татко со бугарски пасош(така да адреса имаме )ама незнам каде да земам потврда за адреса формулар од каде .Ве молам некој ако има ист случај да ми напише како да се пријавам на адресата,зошто егн не ми даваат без адреса да пријавам морало на др место да се пријави тие што се преку конзулат,а од конзулат ми рекоја бугарија од двете места ми викаат обратно.
Фала многууу
A бе девојче ти си на слатки маки... Дај фати си псоредник за малце пари се д ти истрчка да не се замараш на крај и ако не земи пролистај на форумов има милион објаснувања како да земеш ЕГНда не се вракаме на едно исто.....

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Фала многууу
Treba da odis vo Bugarija vo opstina da go popolnis toj formular, a dali koga go zemase drzavjanstvoto vo ambasada napisa adresa na nekoe livce i dali ti zedoa dve sliki?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Фала многууу
"Kartotecen registar na naselenieto i baranje za EGN (maticen broj) Pravite dve kopii od ukazot i od pasosot (slikata na pasosot i vlezot vo Bugarija). Ja barate opstina Sredec. Tamu zemate formulari na eden salter. Gi nosite na kasa da platite 30 leva + 5 leva ???. Podatocite za semejstvoto ti gi baraat vo opstinata pri upisuvanje vo "kartotecen registar na naselenieto i baranje za EGN". Popolnuvas i pisuvas podatoci za tatko, majka, brakja, sestri, zena, maz, deca... Ne baraat izvodi tuku si gi pisuvas datumite koga se rodeni i za zena ili maz (ako si zenet, mazena) nejzinoto mominsko prezime. Ako ne mozete da se snajdete ke vi gi popolnat. Popolnetite formulari gi kopirate. Ke se vratite i vi davaat kvitancija za toa deka ste platile. Obicno za 7 dena vi izleguva maticniot broj.

Slikanje za pasos i licna karta: Odite da go podignete EGN (maticniot broj) vo opstinata i potoa odite na slikanje. Slikanjeto e na drug kraj na Sofija vo opstina Slatina. Adresata e ul. Shipkovacki prohod 67.

Procedurata e sledna. Prvo treba da imate kopija od makedonskiot pasos, so slikata i pecatot za vlez. Treba da go odnesete orginalniot ukaz, prethodno napravete si kopija i dokumentot za postojana adresa na koja e vpisan vasiot bugarski maticen broj. Jas ja odbrav sluzbenata adresa. Slikanjeto e vo opstina Slatina. Koga otidov tamu, vo soba 3 pobarav formulari."
--lorena.kamenita

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Браво за Лазар Младенов,треба и Маринела да упати писмо и Петар Колев да помогнат со свој авторитет за надминување на проблемите.Инаку ќе спласне ентузијазмот и еланот меѓу блгарите во македонија зошто нивната мајка не ги признава како блгари и нивното постоење како организации со тек на време ќе изгуби смисол.Затоа со сите сили да се информира бг јавноста за проблемите.Пишете на фбоок на Колев,Ангелов,Каракачанов да ги нападнеме со илјадници пораки и емајлови .Јас пишав на Румен Јончев претседател на собраниската комисија ,да заказе седница во собранието.Пишете му и вие,на сите парламентарци сите имат е маил.Гласот мора надалеку да се чуе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom