@Barbarai , Ako ne gi uvazuvaat potvrdite, i ako se sledat zakonskite okviri kako sto vo ovoj moment se vazecki, site predlozi za promeni i doplnuvanja vo zakonot koi sto velat moze so prv, vtor bratuced, isto taka ne pominuvaat vo ovoj moment.
No, toa ne znaci deka, vaka i ce ostane.
Veruvam deka vo R. Bugarija se pravi se, za da momentalna situacija se izmeni i se iznajdat pozitivni resenija, za dobrot na site, dali so podneseni potvrdi ili so bratucedi.
Eve vece ima i rekacija od BKKS so pismo do premierot na Republika Bugarija, G-din Bojko Borisov. МБП na nacin za koj sto oni veruvam deka smetaat kako da reagiraat, dejstvuvaat za da ni pomognat!
Nie, doprinosot nas e da isto taka reagirame kako gradjanska grupa so inicijativa formirana kako FB stranica koja sto treba da pokaze deka i na nas ni e stalo do nas, deka ne sme samo bezvoljna masa bez ideja, volja i htenje koja sto samo ceka od drug nesto da napravi.
Ne znam da molam, ne nauciv, ne sum takov covek, i ce ostanam na sam sebe dosleden nema toa go pravam nitu denes vo situacija koja sto zasega 30 000 ludje, pa i mene ! No, ce apeliram i ce recam -ludje moi, razbudete se i angazirajte gi site mozni vasi resursi od rodnini, prijateli, ludje aplikanti koi sto mozebi znaat a mozebi i ne znaat sto se slucuva. Kliknete site 1 lajk! Pokazete ja vasata sila, neka preku toj 1 lajk odzvoni vasiot glas! Kliknete 1 lajk za vas !
Se setiv ova utro na stihovite od pesnata na Bora Corba - Za ideale ginu budale. Ako samo ocekuvame a ne dademe svoj doprinos, poddrska i inicijativa na MBP, BKKS, na svoj nacin, ne za drug, tuku sebicno, onaka ljudski da go napravime toa zaradi sebesi, togas Bora, stvarno imal pravo...
I FB stranicata kade sto mozete da turite 1 lajk e: Бараме признавање на правата на бугарите во Македонија, a ova dole e linkot od stranicata:
https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/
Pozdrav i blagodarnost do site 63 segasni i idni clenovi na Граѓанска иницијатива на нас Блгарите од РМ !