Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Да не се правиме многу паметни. Ако сакате одговори на вашите прашања околу државјанство прочитајте го законот за гражданство ќе најдете многу одговори. Да се разбереме каде настанува конфузија околу преписките. Има повеќе начини за получване на блгарско гражданство. По основ на брак, натурализација, происход, родител итн. Секоја преписка е приказна за себе.Читам некој пишува правец софија, да но разберете има луѓе кои се слепи, глуви и инвалиди ама и тие хендикепирани имаат исти права и на нив им треба правна помош. Јас знам човек кај кого лично беа преставници од амбасада има 92 години и само сака да умре како блгарин. За него не важат прашања на кои ние одговаравме и го доби пасошот по некоја скратена постапка. Секој нема да добие и тоа е јасно, но гледајте го вашиот случај и не се осврнувајте на различни шпекулации кои само ќе ве збунат. Некогаш преписките не одат по ред, но никој освен министерството не знае зошто, можеби има некоја логика но на нас тоа не ни. одговара.

Член од
2 септември 2014
Мислења
187
Поени од реакции
195
Deneska proveriv na WEB i isprobuvav razni kombinacii so moeto brojce i gi dobiv informaciite...NE mi pokazuva poveke LIPSVAT DANNI...Eve malku pomos...od kartoneto go vnesuvas prviot broj so e od prednata strana so godinata od zapocnuvanjeto na samata procedura, a vo PIN go vnesuvas brojot koj vi e daden na INTERVJU...kaj mene izleguva ova
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
ако на некој толку му е битно што се случува со неговата постапка за државјанство, пали колата и оди во Софија да ја испита работата лично, ни посредник, ни адвокат, ни ништо. Друго што ме мачи ми е следно....во Министерството таму не може секој да отиде и да се распраша за кој ќе му текне зашто нема да му дадат информации едноставно, значи мора лично или со полномошно. Како адвокатов ќе ја брка работата за друго лице не ми е јасно.
So polnomosno...da go zastapuva klientot vo postapkata...[DOUBLEPOST=1464182680][/DOUBLEPOST]
Ovaa tema Gospodine Walkman, nauci se da pisuvas kako sto treba, e otvorena za luge kako mene, da si davaat soveti i da delat mislenja. Ako ti si ovde vo temata samo da naogas zamerki, i da se pravis popularen, i da se pravis deka mnogu znaenje imas na ovaa tema, te molam ne mi se obrakaj poveke. Sega od mene za komentarot ke dobies prijava. A ti pravi se aroganten posle kolku sakas. Prijatno
Lugje,oladete malku i bidete konstruktivni.Sekoj tuka si ima svoja prikaska na patot do uspehot...BG drzavjanstvo.Ako nekoj saka da po vase mislenje provocira socuvajte go toa za sebe,premolcete,ignorirajte i delete iskustva so onie koi po vase mislenje se korektni.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2016
Мислења
4
Поени од реакции
2
Здраво на сите!

Јас сум нов на форумот, и сакам да започнам процедура за бг пасош, но можам да доставам само бг документи од мој втор братучед. Би сакал да знам колкави ми се шансите и дали воопшто постојат?

Благодарам однапред!

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Здраво на сите!

Јас сум нов на форумот, и сакам да започнам процедура за бг пасош, но можам да доставам само бг документи од мој втор братучед. Би сакал да знам колкави ми се шансите и дали воопшто постојат?

Благодарам однапред!

Никој со сигурност не може да ти каже....има луѓе што поминале, има луѓе што ги прекратиле со ист таков документ, али секако можеш да пробаш....додека ти стигнеш на ред може да се олеснат работите а може и да се стегнат.....со среќа.

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
пред две недели статусот ми беше Образувана преписка проверувам прошлата недела ми пишува Нјама такава преписка заведена по консулски п'т се јавувам у амбасада и ми рекоа денеска пак да се јавам. Денеска се јавувам и глупачата од амбасада се испонаша како да немала секс подолго време. Совет или Емаил да ми даде некој кај да пишам во министерството за правда. Иначе одговорот и беше дека они од тука немаат појма занашите бројчиња и дека и се јавиле повеќе луѓе со ваков проблема ама тоа нејзе не и било гајле. Поздрав !!!! Имајте секс за да не бидете нервозни :) :) :)

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Здраво на сите!

Благодарам однапред!
Во твојов случај ''по-сигурна'' варијанта ти е да си извадиш потврда од некое од здруженијата и да поднесиш во ДАБЧ.Според мене шансите да ти издадат произход со потврдата ти се поголеми одколку со документи од втор братучед.Е сега Министерството допрва треба да се изјасни дали ќе ги признава потврдите од БККС и МБП.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
пред две недели статусот ми беше Образувана преписка проверувам прошлата недела ми пишува Нјама такава преписка заведена по консулски п'т се јавувам у амбасада и ми рекоа денеска пак да се јавам. Денеска се јавувам и глупачата од амбасада се испонаша како да немала секс подолго време. Совет или Емаил да ми даде некој кај да пишам во министерството за правда. Иначе одговорот и беше дека они од тука немаат појма занашите бројчиња и дека и се јавиле повеќе луѓе со ваков проблема ама тоа нејзе не и било гајле. Поздрав !!!! Имајте секс за да не бидете нервозни :) :) :)
Pa dobro ti odgovorila oni se samo da gi dostavat nasite dokumenti do Sofija ponatamu odlucuvaat tie od MP tamu go trazi tvojot odgovor..

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
да да знам дека бил ТЕЖОК ПРЕВАРАНТ бла бла бал дрн дрн дрн имал врски,преку ред и све друго,,не ме интересира,,,само сакам да знам дали некој од овде оди преку него за да дознаам дали потврдиве од БМП ке поминат???тоа ми е целта[DOUBLEPOST=1464214392][/DOUBLEPOST]
da jas odam preku jone
со што документи идеш???[DOUBLEPOST=1464214649][/DOUBLEPOST]
Еве ви тел.број од Јоне од Охрид 078 366 496.
не фала,,,не ме прашувај зошто оставам сам да видиш со свој очи.со среќа нека ти е.............[DOUBLEPOST=1464214760][/DOUBLEPOST]
е ајде де и двајца браќа со исти доку.во исто време подадени,,едниот го одбиле другиот зел?!?!?!?!!што велиш????[DOUBLEPOST=1464214875][/DOUBLEPOST]
da jas bev preku jone
со какви документи идеш???

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
zdravo na site aj da ve prasam koj ima iskustvo so vojniot arhiv
dali koga dobivale mel od arhivot go pisuva rezultatot od prebaruvanjeto pa da platite ili mora da se plati pa da znaes dali prebaruvanjeto e pozitivno .
eve sto sum dobil od arhivot. dali istoto nekoj go dobil inaku bev na intervju na 28.01.2016 dobiv proishod septevri 2015 preku 1 bratuced двиа1.jpg двиа2.jpg

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
За колку време од поднесување се вади бг пасош со моментална процедура и кои документи се потребни нека пише некој ПП

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
За колку време од поднесување се вади бг пасош со моментална процедура и кои документи се потребни нека пише некој ПП
Zdravo. Procitaj vo arhiva: http://forum.kajgana.com/threads/Бугарски-пасош-Архива-на-документи-и-процедури.81252/
Ima tekst: Бугарски пасош (процедура и потребна документација)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom