Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 мај 2016
Мислења
17
Поени од реакции
25
Foliranti kako tebe ovde, kolku sakas!

Ovaa tema Gospodine Walkman, nauci se da pisuvas kako sto treba, e otvorena za luge kako mene, da si davaat soveti i da delat mislenja. Ako ti si ovde vo temata samo da naogas zamerki, i da se pravis popularen, i da se pravis deka mnogu znaenje imas na ovaa tema, te molam ne mi se obrakaj poveke. Sega od mene za komentarot ke dobies prijava. A ti pravi se aroganten posle kolku sakas. Prijatno

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Foliranti kako tebe ovde, kolku sakas!
ако на некој толку му е битно што се случува со неговата постапка за државјанство, пали колата и оди во Софија да ја испита работата лично, ни посредник, ни адвокат, ни ништо. Друго што ме мачи ми е следно....во Министерството таму не може секој да отиде и да се распраша за кој ќе му текне зашто нема да му дадат информации едноставно, значи мора лично или со полномошно. Како адвокатов ќе ја брка работата за друго лице не ми е јасно.

Член од
16 мај 2016
Мислења
17
Поени од реакции
25
ако на некој толку му е битно што се случува со неговата постапка за државјанство, пали колата и оди во Софија да ја испита работата лично, ни посредник, ни адвокат, ни ништо. Друго што ме мачи ми е следно....во Министерството таму не може секој да отиде и да се распраша за кој ќе му текне зашто нема да му дадат информации едноставно, значи мора лично или со полномошно. Како адвокатов ќе ја брка работата за друго лице не ми е јасно.

Vie se uste ne znaete izgleda kako funkcionira Bugarija hahaha. A cisto za tvoja informacija, jas ne se izraziv DEKA KE MI JA BRKA RABOTATA, tuku deka samo ke se rasprasa za sto stanuva zbor. I normalno deka potoa mora licno da idam jas.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Vie se uste ne znaete izgleda kako funkcionira Bugarija hahaha. A cisto za tvoja informacija, jas ne se izraziv DEKA KE MI JA BRKA RABOTATA, tuku deka samo ke se rasprasa za sto stanuva zbor. I normalno deka potoa mora licno da idam jas.
Е па после пак мислите се зошто сте одбивани. Се додека други ви ги тераат работите и не се ангажирате за свои проблеми сами да испитате што се случува, па макар тоа да вклучува и адвокат, ќе си стоите во место. По некое правило, ако сакаш да си ја завршиш работата, одиш одма лично во Софија, па еве и адвокат најди си ако сакаш и заедно со него си бркаш работа. Е тогаш си завршуваш работа и знаеш до кај си. А додека чекам јас братучетка ми да ми најде адвокат, па он да најде време да отиде да праша, не прекратена...и заборавена ќе бидеш.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Zdravei go vide tvoj post i da ti odgovoram sakam
Ovoj odgovor od ministerstvo ti je automatski od kompjuter neto go odgovori nikoj od sluzbenicite
I mene vakof odgovor mi stigna pred eden mesec i na moj drugar isto prasa dali dostaviv doplnitelno dok. I vaka isto mu odgovoria
ok fala, ama ova ne e odgovor na moeto i vaseto prasanje.. sega kako da doznajme sto ima vo nasite prepiski?

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ima li nekoj sega skoro podignato proizhod ili drzavjanstvo od ambasadata vo sk? Sto se slucuva so diplomatskata posta? Od Sofia potvrdija deka se e isprateno uste pred 1 mesec a tuka nema uste stignato nisto...?! a vo bitola pred nekoja nedela stignala... ?!?!?!?!?!

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Vo prethodnite postovi spomnuvate deka do minatiot petok ce dobiete odgovor preku Vasiot posrednik. Denes velite, Vasata braticedka ce isprati advokat da prasa vo MP.
Mislam gluposti stvarno, ali i toa go ima.
Walkman i mene ne mi se jasno??? kako cicko po vnuka zel pasos???? , a roditel po dete nemoze, ???

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Ima li nekoj sega skoro podignato proizhod ili drzavjanstvo od ambasadata vo sk? Sto se slucuva so diplomatskata posta? Od Sofia potvrdija deka se e isprateno uste pred 1 mesec a tuka nema uste stignato nisto...?! a vo bitola pred nekoja nedela stignala... ?!?!?!?!?!
Neli drzavjanstvo ne moze da se podigne od ambasada

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
broj nekoj da mi dade broj na Дирекција „Б'лгарско гражданство” da se javam radi ovie komplikacii sto ni gi vratija statusite da vidime sto e rabotata???

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Neli drzavjanstvo ne moze da se podigne od ambasada

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Океј де, распрашај се таму, информирај се, па пиши. Контрадикторни изјави се секојдневие на темава, нема потреба од пријавување на член што ти напишал "фолирант"...

Крај краева, не мора да реплицираш и да влегвиш во дискусија со луѓе што не знаат како функционира Бугарија...

Are we fine? :)

Член од
16 мај 2016
Мислења
17
Поени од реакции
25
Walkman i mene ne mi se jasno??? kako cicko po vnuka zel pasos???? , a roditel po dete nemoze, ???
Epa zatoa i jas se obrativ ovde, bidejki sakav da prasam dali ima nekoj kako mene , pa posredil i si go zel pasosot. Bidejki toa e absurd. A namesto soveti da si davame nie se pravime glupi edni na drugi.[DOUBLEPOST=1464173880][/DOUBLEPOST]
Океј де, распрашај се таму, информирај се, па пиши. Контрадикторни изјави се секојдневие на темава, нема потреба од пријавување на член што ти напишал "фолирант"...

Крај краева, не мора да реплицираш и да влегвиш во дискусија со луѓе што не знаат како функционира Бугарија...

Are we fine? :)

Epa jas ako bev dobro informirana, i site ako bevme informirani nema da postavuvame prasanja ovde.
Jas pred da stanam clen na forumot, citav celo vreme i gledav deka si pomagate preku soveti i iskustva. Pa resiv i jas da probam da postavam prasanje. Epa bidejki sme site foliranti kazi reci - kako sto izjavi clenot prethodno, ne znaeme kako funkcionira Bugarija. I nema ni da doznaeme.

Of course we are fine buddy ;)

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Od ministerstvo za nadvoresni raboti na Bugarija mi kazaa deka diplomatska posta se ispraka dva pati godisno. So isklucok za makedonija ponekogas i pocesto no ne sekoj mesec. Za licnata karta i pasosot na kraj mozete da si platite DHL posta i ke gi dobiete za 2-3 dena. Za toa informacija vo ambasada.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom