Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Vo 2013 bkks ne izdavase potvrdi,prvo pocnaa vo 2014 esenta pa potoa prekinaa za od letoto 2015 povtorno pocnat po novite kriteriumi.nemojte da sirite dezinformacii i lagi ai pred nekoe vreme imaa pisano deka dobile drzavjanstvo so vtor bratuced[DOUBLEPOST=1463178502][/DOUBLEPOST]
negde do kaj 1000/2015 imat pregledano... ima i vrateni na dopolnitelna
Tomemk pa neli negde od 2014 letoto dabc pocnaa da izdavaat proizhodi samo vrz osnova na poteklo znaes ti odamna si na forumov,i so novite proizhodi netrebase da vrakaat na dopolnitelna povtorno vo min.ocigledno haos i nisto nese znae i nikogas nemozes da bides na sigurno

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Vo 2013 bkks ne izdavase potvrdi,prvo pocnaa vo 2014 esenta pa potoa prekinaa za od letoto 2015 povtorno pocnat po novite kriteriumi.nemojte da sirite dezinformacii i lagi ai pred nekoe vreme imaa pisano deka dobile drzavjanstvo so vtor bratuced[DOUBLEPOST=1463178502][/DOUBLEPOST]
Tomemk pa neli negde od 2014 letoto dabc pocnaa da izdavaat proizhodi samo vrz osnova na poteklo znaes ti odamna si na forumov,i so novite proizhodi netrebase da vrakaat na dopolnitelna povtorno vo min.ocigledno haos i nisto nese znae i nikogas nemozes da bides na sigurno
ама од как знаеш зошто се вратени? има луѓе што хаос документи даваат. не се сите педантни.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Mislis deka za godina dena ke izdejstvuvaat izbori?
се надевам да се договорат некако да се средат!!![DOUBLEPOST=1463181955][/DOUBLEPOST]
A sto ti smetaat tebe tie sto imaat izvadeno a ponekogas ja posetat temava i napisat nesto.Strasna rabota......
па несте некаде германијата со ирачанине и сириците,не шеташ со пасапортот за тоа ли го извади за во фиока,,или нешто друго е во прашање!!!?!!!??!?![DOUBLEPOST=1463182254][/DOUBLEPOST]
Ja ako pominam, i ti, i site ce pomineme :)
Moe drustvo, 18 drugari-drugarki, i oni se u posledniov mesec, samo so bk potvrda, site vlezeni na finalen.
WAKI чакам ко всички и аз вести од теб,,,АКО добиеш ке прославам...ЧАКАМТЕ[DOUBLEPOST=1463182594][/DOUBLEPOST]
"dilemata okolu podnesuvanjeto na jugoslovenska voena kniska vo koja pisuva deka mojot dedo sluzel bug.vojnik odreden period. Dali bi mi zavrsila rabota oti posrednikov e od Veles i dosta vreme se bavi so ovaa problematika. Jas sum broj 18xx/2014 i imam podneseno vo maj ili juni 2015".

Decki, ajde dodeka cekame novi statusi, da pomogneme na eden drugar clen od forumot. Me prasa preku message, dali ovoj dokument e OK i dali e dovolen. Vase mislenje?[DOUBLEPOST=1463148077][/DOUBLEPOST]
Pa normalno deka ce se vratam, i znam zaradi kogo, i ako treba da dramam, i toa ce go napravam koga nesto ne mi se dopadja.

Ima edna prica @Honkonk , spored koja, na grobista ludjeto ne go placat onoj sto umrel, se placat sebe si.
државен документ е нормално дека е валиден,мислам дека е добар чим кажува дека имал служено претходно бг.војник

Последно уредено:
Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
[DOUBLEPOST=1463181955][/DOUBLEPOST]
па несте некаде германијата со ирачанине и сириците,не шеташ со пасапортот за тоа ли го извади за во фиока,,или нешто друго е во прашање!!!?!!!??!?![DOUBLEPOST=1463182254][/DOUBLEPOST]
Daleko sum jas od Germanija,Anglija e vo prasanje.A momentalno sum vo MK i dojdov da vidam sto ima novo staro ako znam nesto da spodelam.Inaku seuste sum zasegnata so temava poradi sestra mi.Sepak kolku i da e ubavo i da se zarabotuva sam bez familijata ne biva tesko e.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Zdravo,
mojot broj e 71**/2013, podneseni dokumenti vo 2012 a dadeno intervju vo maj 2013, dokumenti za bg. poteklo imam dostaveno vo septemvri 2015 preku vukjo so bg. pasos pred mesec i nesto brojceto mi se smeni vo ekspertska proverka pred... ako moze nekoj pokompetenten da me posovetuva do kade sum i sto moze da ocekuvam?
Blagodaram.

Последно уредено:
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
taka bese, ali eve po se izgleda nesto ne cini izmegu dabc i pravosudie ( ili narodski kazano, ne drapat. vo DABC ke mu izdat dokument so koj skoro nisto ne mozis da naprajs, a smrtnicite bez poteklo ke si platat-preplatat so evra za vo dabc i za vo pravosudie, a koga ke stignat vo pravosudie ke gi padnat po 2-3 god cekajne za dzabe)

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Daleko sum jas od Germanija,Anglija e vo prasanje.A momentalno sum vo MK i dojdov da vidam sto ima novo staro ako znam nesto da spodelam.Inaku seuste sum zasegnata so temava poradi sestra mi.Sepak kolku i da e ubavo i da se zarabotuva sam bez familijata ne biva tesko e.
[/quote]
ке ти кажам само ГРЕШИШ и нема да ти реплицирам заш ке се искараме,,,...плус несакам да се карам (веројатно си) со слатка русокоса и можеби сини очи,.,,...:smirce:

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Moe mislenje e deka site sto imat zemeno proizhod od noviot pretsedatel Boris Vangelov ke dobijat grazdanstvo bez dopolnitelni proverki bez nisto,ostanuva da vidime ovie meseci da izlezat prvite drzavjanstva od negovoto doaganje na mestoto direktor vo April 2015 godina so znaci veke ke izleguvaat predmetite so negovite proizhodi.Vo situacija koga Patrioticen Front(NFSB i VMRO) se tie sto go drzat GERB i Boiko Borisov na vlast ako se zeme faktot deka partijata na Georgi Prvanov ABV se povlece od koalicijata lazni informacii se deka nema da bide olesneta procedurata.Ne mora da znaci deka toa ke vazi i za 2013 i 2014 ama sledejki ja politikata vo Balgarija za 2015 godina od Septevmri koga Vangelov pocna da gi izdava proizhodite mislam deka nema da ima problemi.Pozdrav
Vtoriot del okolu momentalnata sostojba, ti e tocna.

Sto se odnesuva do prviot del, deka ce dobijat BG drzavjanstva samo tie so novi proizhodi dobieni preku DABC a izdadeni vrz baza na samo podnesena BK potvrda, ne se slozuvam. Ne zaradi faktot deka znam jas, ili bilo koj sto i kako ce bide vo idnina, no ce se oslonam na informacijata, potocno izjavata na MP od 16 septemvri 2015, objavena vo BG mediumite, koja veli vaka: "Променјаме процедурата за даване на б'лгарско гражданство, по следнија начин – п'рво с документ, којто доказва б'лгарскија произход на в'зходјашта линија или близки на него. Ако нјама так'в документ може да се ползва б'лгарско гражданство на негови роднини. Ако липсват и двете, дејства удостоверение, издадено от б'лгарска организација."[DOUBLEPOST=1463204707][/DOUBLEPOST]
Moe mislenje e deka site sto imat zemeno proizhod od noviot pretsedatel Boris Vangelov ke dobijat grazdanstvo bez dopolnitelni proverki bez nisto,ostanuva da vidime ovie meseci da izlezat prvite drzavjanstva od negovoto doaganje na mestoto direktor vo April 2015 godina so znaci veke ke izleguvaat predmetite so negovite proizhodi.Vo situacija koga Patrioticen Front(NFSB i VMRO) se tie sto go drzat GERB i Boiko Borisov na vlast ako se zeme faktot deka partijata na Georgi Prvanov ABV se povlece od koalicijata lazni informacii se deka nema da bide olesneta procedurata.Ne mora da znaci deka toa ke vazi i za 2013 i 2014 ama sledejki ja politikata vo Balgarija za 2015 godina od Septevmri koga Vangelov pocna da gi izdava proizhodite mislam deka nema da ima problemi.Pozdrav
Vtoriot del okolu momentalnata sostojba, ti e tocna.

Sto se odnesuva do prviot del, deka ce dobijat BG drzavjanstva samo tie so novi proizhodi dobieni preku DABC a izdadeni vrz baza na samo podnesena BK potvrda, ne se slozuvam. Ne zaradi faktot deka znam jas, ili bilo koj sto i kako ce bide vo idnina, no ce se oslonam na informacijata, potocno izjavata na MP od 16 septemvri 2015, objavena vo BG mediumite, koja veli vaka: "Променјаме процедурата за даване на б'лгарско гражданство, по следнија начин – п'рво с документ, којто доказва б'лгарскија произход на в'зходјашта линија или близки на него. Ако нјама так'в документ може да се ползва б'лгарско гражданство на негови роднини. Ако липсват и двете, дејства удостоверение, издадено от б'лгарска организација."

I edna rabota ne mi e jasna kako ne moze da se razbere. DABC ne e institucija na 'tudja' drzava. DABC ne e privatna firma. I DABC i MP se drzavni institucii na Republika Bugarija, sto podrazbira deka mora da rabotat usoglaseno edna so druga.

Ova isto se odnesuva i na faktot deka BKK od Strumica i BKK od Bitola se ozvaniceni organizacii da rabotat na teritorija na RM. Zarem mislite deka, Ambasadorot na RB i drugi visoki drzavni pretstavnici na RB, ce bea prisuten na otvaranjeto na Bugarskiot klub vo Skopje i ostanatite vo RM, ako e tocno se ona sto bese ovde netocno napisano?

Eve uste potvrda-tekst za validnosta na BK od Strumica:
""Благодарја на Б'лгарскија културен клуб в Скопие и на неговија председател г-н Лазар Младенов. Това зајави евродепутат'т от ГЕРБ/ЕНП и член на р'ководството на Европарламента Андреј Ковачев....." https://www.24chasa.bg/Article/5479693[DOUBLEPOST=1463205552][/DOUBLEPOST]
jas sum 84xx 0d 2013 kaj mene eve eden mesec e smenet vo finalen eksperten pregled neznam sto mozi da e pa da ne preteram sigurno pred mesecipol trebalo da se smeni i kaj tebe statuso neka dade Walkman mislejne ajde caru so vikas ti[DOUBLEPOST=1463174445][/DOUBLEPOST]
jas sum 84xx 0d 2013 kaj mene eve eden mesec e smenet vo finalen eksperten pregled neznam sto mozi da e pa da ne preteram sigurno pred mesecipol trebalo da se smeni i kaj tebe statuso neka dade Walkman mislejne ajde caru so vikas ti
Ja se nadam na dobri vesti :)[DOUBLEPOST=1463205605][/DOUBLEPOST]
се надевам да се договорат некако да се средат!!![DOUBLEPOST=1463181955][/DOUBLEPOST]
WAKI чакам ко всички и аз вести од теб,,,АКО добиеш ке прославам...ЧАКАМТЕ[DOUBLEPOST=1463182594][/DOUBLEPOST]
државен документ е нормално дека е валиден,мислам дека е добар чим кажува дека имал служено претходно бг.војник
Cakam te da dojdes mi e omilena pesna :)[DOUBLEPOST=1463205732][/DOUBLEPOST]
Potvrda od bkks mi e od 2014 novembar.....zosto ...ima li razlika od koga e potvrda[DOUBLEPOST=1463175812][/DOUBLEPOST]
Potvrda od bkks mi e od 2014 novembar.....zosto ...ima li razlika od koga e potvrda
Decki, moja najdrugarska preporaka ti e da odneses nova BK potvrda! Mnogu sum seriozen okolu ova!!!

Последно уредено:
Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
Od 2012 Septemvri intervju vo Septemvri 2014 odneseni dopolnitelni dokumenti od vujko na majka brat i potvrda bez statistika od BKKS Strumica na Lazar Mladenov do Mart 2016 na dopolnitelna MP i denes

Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин

Vase mislenje i sovet ?

Член од
5 мај 2007
Мислења
97
Поени од реакции
48
Nekoj Januari sto bil na intervju da kaze do kade e so prepiskata?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Od 2012 Septemvri intervju vo Septemvri 2014 odneseni dopolnitelni dokumenti od vujko na majka brat i potvrda bez statistika od BKKS Strumica na Lazar Mladenov do Mart 2016 na dopolnitelna MP i denes

Vase mislenje i sovet ?

Пaк ли истите зaебaнции штo прaвaт вaкa не ми е јaснo.Имa еднa тезa мoже меѓу научните кругови вo бугaријa декa е пoдoбрo блгaрите вo Македонија дa дoбијaт прoисхoд a не мнoгу државјанствa зaтoa штo им требa дa дoкaжaт декa вo Македонија живеат блгaри вo штo пoгoлем брoј.Некој нaпишa декa aкo Србијa беше вo ЕУ и се деклaрирaвме срби сите ќе добиевме штo мислaм е тoчнa кoнстaтaцијa
Зaтoa не им oдгoвaрa дa oдaт вo стрaнствo.Инaку дo сегa нa сите ќе ни дaдеa.Мoже грешaм aмa тaквo мислење пoстoи.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Zdravo mojot broj e 71**/2013 podneseni dokumenti vo 2012 a dadeno intervju vo maj 2013, dokumenti za bg. poteklo imam dostaveno vo septemvri 2015 preku vujo so bg. pasos pred mesec i nesto brojceto mi se smeni vo ekspertska proverka pred... ako moze nekoj pokompetenten da me posovetuva do kade sum i sto moze da ocekuvam? Blagodaram.

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Zdravo mojot broj e 71**/2013 podneseni dokumenti vo 2012 a dadeno intervju vo maj 2013, dokumenti za bg. poteklo imam dostaveno vo septemvri 2015 preku vujo so bg. pasos pred mesec i nesto brojceto mi se smeni vo ekspertska proverka pred... ako moze nekoj pokompetenten da me posovetuva do kade sum i sto moze da ocekuvam? Blagodaram.

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
Мoже све дa oчекувaш кaкo штo стoјaт рaбoтиве ти посакувам позитивен исхoд.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464

Vase mislenje i sovet ?
Лично ги доставе документите?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581

Vase mislenje i sovet ?
мојот посредник ми рече тогаш дека документи од вујко или тетка не примаат. само потврда од здржение во такви случаи. ама нова. е сега дечково имал стара и плус документ од вујко. значи посредникот имал право[DOUBLEPOST=1463219325][/DOUBLEPOST]
мојот посредник ми рече тогаш дека документи од вујко или тетка не примаат. само потврда од здржение во такви случаи. ама нова. е сега дечково имал стара и плус документ од вујко. значи посредникот имал право
а друга работа, во врска со твојата теза само да даваат происходи не држи баш вода пошто после тоа добиваш автоматска негација од Бугарија кога нема да ти дадат државјанство каде ти вика нема податоци за предок бугарин. значи државата ти вика не си бугарин, шетај.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom