Moe mislenje e deka site sto imat zemeno proizhod od noviot pretsedatel Boris Vangelov ke dobijat grazdanstvo bez dopolnitelni proverki bez nisto,ostanuva da vidime ovie meseci da izlezat prvite drzavjanstva od negovoto doaganje na mestoto direktor vo April 2015 godina so znaci veke ke izleguvaat predmetite so negovite proizhodi.Vo situacija koga Patrioticen Front(NFSB i VMRO) se tie sto go drzat GERB i Boiko Borisov na vlast ako se zeme faktot deka partijata na Georgi Prvanov ABV se povlece od koalicijata lazni informacii se deka nema da bide olesneta procedurata.Ne mora da znaci deka toa ke vazi i za 2013 i 2014 ama sledejki ja politikata vo Balgarija za 2015 godina od Septevmri koga Vangelov pocna da gi izdava proizhodite mislam deka nema da ima problemi.Pozdrav
Vtoriot del okolu momentalnata sostojba, ti e tocna.
Sto se odnesuva do prviot del, deka ce dobijat BG drzavjanstva samo tie so novi proizhodi dobieni preku DABC a izdadeni vrz baza na samo podnesena BK potvrda, ne se slozuvam. Ne zaradi faktot deka znam jas, ili bilo koj sto i kako ce bide vo idnina, no ce se oslonam na informacijata, potocno izjavata na MP od 16 septemvri 2015, objavena vo BG mediumite, koja veli vaka: "
Променјаме процедурата за даване на б'лгарско гражданство, по следнија начин – п'рво с документ, којто доказва б'лгарскија произход на в'зходјашта линија или близки на него. Ако нјама так'в документ може да се ползва б'лгарско гражданство на негови роднини. Ако липсват и двете, дејства удостоверение, издадено от б'лгарска организација."[DOUBLEPOST=1463204707][/DOUBLEPOST]
Moe mislenje e deka site sto imat zemeno proizhod od noviot pretsedatel Boris Vangelov ke dobijat grazdanstvo bez dopolnitelni proverki bez nisto,ostanuva da vidime ovie meseci da izlezat prvite drzavjanstva od negovoto doaganje na mestoto direktor vo April 2015 godina so znaci veke ke izleguvaat predmetite so negovite proizhodi.Vo situacija koga Patrioticen Front(NFSB i VMRO) se tie sto go drzat GERB i Boiko Borisov na vlast ako se zeme faktot deka partijata na Georgi Prvanov ABV se povlece od koalicijata lazni informacii se deka nema da bide olesneta procedurata.Ne mora da znaci deka toa ke vazi i za 2013 i 2014 ama sledejki ja politikata vo Balgarija za 2015 godina od Septevmri koga Vangelov pocna da gi izdava proizhodite mislam deka nema da ima problemi.Pozdrav
Vtoriot del okolu momentalnata sostojba, ti e tocna.
Sto se odnesuva do prviot del, deka ce dobijat BG drzavjanstva samo tie so novi proizhodi dobieni preku DABC a izdadeni vrz baza na samo podnesena BK potvrda, ne se slozuvam. Ne zaradi faktot deka znam jas, ili bilo koj sto i kako ce bide vo idnina, no ce se oslonam na informacijata, potocno izjavata na MP od 16 septemvri 2015, objavena vo BG mediumite, koja veli vaka: "
Променјаме процедурата за даване на б'лгарско гражданство, по следнија начин – п'рво с документ, којто доказва б'лгарскија произход на в'зходјашта линија или близки на него. Ако нјама так'в документ може да се ползва б'лгарско гражданство на негови роднини. Ако липсват и двете, дејства удостоверение, издадено от б'лгарска организација."
I edna rabota ne mi e jasna kako ne moze da se razbere. DABC ne e institucija na 'tudja' drzava. DABC ne e privatna firma.
I DABC i MP se drzavni institucii na Republika Bugarija, sto podrazbira deka mora da rabotat usoglaseno edna so druga.
Ova isto se odnesuva i na faktot deka BKK od Strumica i BKK od Bitola se ozvaniceni organizacii da rabotat na teritorija na RM. Zarem mislite deka, Ambasadorot na RB i drugi visoki drzavni pretstavnici na RB, ce bea prisuten na otvaranjeto na Bugarskiot klub vo Skopje i ostanatite vo RM, ako e tocno se ona sto bese ovde netocno napisano?
Eve uste potvrda-tekst za validnosta na BK od Strumica:
""Благодарја на Б'лгарскија културен клуб в Скопие и на неговија председател г-н Лазар Младенов. Това зајави евродепутат'т от ГЕРБ/ЕНП и член на р'ководството на Европарламента Андреј Ковачев....."
https://www.24chasa.bg/Article/5479693[DOUBLEPOST=1463205552][/DOUBLEPOST]
jas sum 84xx 0d 2013 kaj mene eve eden mesec e smenet vo finalen eksperten pregled neznam sto mozi da e pa da ne preteram sigurno pred mesecipol trebalo da se smeni i kaj tebe statuso neka dade Walkman mislejne ajde caru so vikas ti[DOUBLEPOST=1463174445][/DOUBLEPOST]
jas sum 84xx 0d 2013 kaj mene eve eden mesec e smenet vo finalen eksperten pregled neznam sto mozi da e pa da ne preteram sigurno pred mesecipol trebalo da se smeni i kaj tebe statuso neka dade Walkman mislejne ajde caru so vikas ti
Ja se nadam na dobri vesti
[DOUBLEPOST=1463205605][/DOUBLEPOST]
се надевам да се договорат некако да се средат!!![DOUBLEPOST=1463181955][/DOUBLEPOST]
па несте некаде германијата со ирачанине и сириците,не шеташ со пасапортот за тоа ли го извади за во фиока,,или нешто друго е во прашање!!!?!!!??!?![DOUBLEPOST=1463182254][/DOUBLEPOST]
WAKI чакам ко всички и аз вести од теб,,,АКО добиеш ке прославам...ЧАКАМТЕ[DOUBLEPOST=1463182594][/DOUBLEPOST]
државен документ е нормално дека е валиден,мислам дека е добар чим кажува дека имал служено претходно бг.војник
Cakam te da dojdes mi e omilena pesna
[DOUBLEPOST=1463205732][/DOUBLEPOST]
Potvrda od bkks mi e od 2014 novembar.....zosto ...ima li razlika od koga e potvrda[DOUBLEPOST=1463175812][/DOUBLEPOST]
Potvrda od bkks mi e od 2014 novembar.....zosto ...ima li razlika od koga e potvrda
Decki, moja najdrugarska preporaka ti e da odneses nova BK potvrda! Mnogu sum seriozen okolu ova!!!