jas kolku so imam citano, se sostanuvat 4 pati vo mesecot - mozno e pomalku dokolku nekolku od clenovite na sovetot imaat pricini za da ne dojdat na sostanokotSovetot na grazdanstvo ke se sostane pri krajot na april...togas ocekuvajte promeni na statusi.
Исто сум и јас и кај мене нема,изгледа треба да чекаме неколку месеци да стигне во амбасада во Скопје.Денеска вртев да прашам ама цел саат зафатено и не можев да ги добијам :/[Како се резервира термин за подигање на Указ, нема поле за дата и час, јас сум преку амбасада ?
Благодарам
https://www.youtube.com/watch?v=BXDEDevwR88ok.. ali nemozam da svatam koj e toj direktorot.. ne gledam nigde ime negovo .. i kako mozi direktoro da e pogolem od ministerkata, ako reci ministerkata taka direktroro samo mozi da pravi taka ili da si daj ostavka ako ne se soglasva, drug izbor nema za direktor bidejki vo ovaj slucaj zavisi od pogolemi lugje
https://www.youtube.com/watch?v=BXDEDevwR88ok.. ali nemozam da svatam koj e toj direktorot.. ne gledam nigde ime negovo .. i kako mozi direktoro da e pogolem od ministerkata, ako reci ministerkata taka direktroro samo mozi da pravi taka ili da si daj ostavka ako ne se soglasva, drug izbor nema za direktor bidejki vo ovaj slucaj zavisi od pogolemi lugje
Nadezh vo dadeniot rok odnese dopolnitelni dokumenti ili ne go zapazi rokot... Pozz[DOUBLEPOST=1460142974][/DOUBLEPOST]Од фамозната 2012 година сум, пред неколку дена ме прекратија. Инаку како дополнителен документ имав однесено само потврда од БККС Струмица. Оние кои подолго го следат форумов знаат за што се работи.
Nadezh vo dadeniot rok odnese dopolnitelni dokumenti ili ne go zapazi rokot... PozzОд фамозната 2012 година сум, пред неколку дена ме прекратија. Инаку како дополнителен документ имав однесено само потврда од БККС Струмица. Оние кои подолго го следат форумов знаат за што се работи.
izgleda na direkcijata za blgarsko grazdanstvo...posebna institucija vo sklop na ministerstvo za pravda!?ok.. ali nemozam da svatam koj e toj direktorot.. ne gledam nigde ime negovo .. i kako mozi direktoro da e pogolem od ministerkata, ako reci ministerkata taka direktroro samo mozi da pravi taka ili da si daj ostavka ako ne se soglasva, drug izbor nema za direktor bidejki vo ovaj slucaj zavisi od pogolemi lugje
Здраво дечки
Едно парашање до поупатените
Почнав постапка преку амбасада поднесов за происход на 30.11.15 со лицна карта од прадедо комплет документи преведени и легализирани кај Асија ....
Се јавив пред некој ден во Софија ми кажаа дека сум прекратен за происход не ми наведоа причина ,а во мегувреме заказав за септември интервју у амбасада сигурен дека ке добијам происход ....Дали има шанси со декларација од БККС да поднесам директ у Софија за происход и да добијам до септември за да не ми пропадне интервјуто и нормално цела постапка.....
Инаку еве ја личнава карта
Царство Блгарија
Прегледај го приврзокот 143077 Прегледај го приврзокот 143078
Потекло Бугарин
A dali se povrza so izvodi do pradedo ti i dali se sovpagjaa site preziminja?? Nema sansi da ne pomines so vakov dokument, sigurno i imal nekoj drug problemЗдраво дечки
Почнав постапка преку амбасада поднесов за происход на 30.11.15 со лицна карта од прадедо комплет документи преведени и легализирани кај Асија ....
Се јавив пред некој ден во Софија ми кажаа дека сум прекратен за происход не ми наведоа причина ,а во мегувреме заказав за септември интервју у амбасада сигурен дека ке добијам происход ....Дали има шанси со декларација од БККС да поднесам директ у Софија за происход и да добијам до септември за да не ми пропадне интервјуто и нормално цела постапка.....
Царство Блгарија
Потекло Бугарин
100% imas ljufnato nesto... so vakov dokument davat proizhod a i grazdanstvo...Здраво дечки
Царство Блгарија
Потекло Бугарин
Im ja prilozi vo ambasada ,dade kopija.Po sto ne e vozmozno da te prekinat so ovakov dokumentЗдраво дечки
Царство Блгарија
Потекло Бугарин
Tocno I cudno rabotata ne e do dokumentot ima nekoj dr problem so ovoj dok 100000% bi dobil I grazdanstvo100% imas ljufnato nesto... so vakov dokument davat proizhod a i grazdanstvo...
Одговорот бесе од дбач поради ненавремено доставување на дополнителни документи во рок од 7 дена прекратен сте.....Im ja prilozi vo ambasada ,dade kopija.Po sto ne e vozmozno da te prekinat so ovakov dokument
Одговорот бесе од дбач поради ненавремено доставување на дополнителни документи во рок од 7 дена прекратен сте.....Im ja prilozi vo ambasada ,dade kopija.Po sto ne e vozmozno da te prekinat so ovakov dokument
Aaa i jas imav razlika vo preziminjata. Treba da napravis izjava za identicnost na notar deka toa e edno isto lice. So dvajca svedoci sto ne se vo krvna vrska so tebe i licetoОдговорот бесе од дбач поради ненавремено доставување на дополнителни документи во рок од 7 дена прекратен сте.....
се беше поврзано легализирано проверено се како што треба освен тоа што на дедово презимево е со ОВ на крај а во умреницава негова со СКИ ама и во амбасада и неколку посредници ми кажаа дека нема никаков проблем -42 година сите македонци така биле запишани со ОВ....
незнам што е ама не се откажувам вака лесно
ке пробам со потврда[DOUBLEPOST=1460149941][/DOUBLEPOST]
Одговорот бесе од дбач поради ненавремено доставување на дополнителни документи во рок од 7 дена прекратен сте.....
се беше поврзано легализирано проверено се како што треба освен тоа што на дедово презимево е со ОВ на крај а во умреницава негова со СКИ ама и во амбасада и неколку посредници ми кажаа дека нема никаков проблем -42 година сите македонци така биле запишани со ОВ....
незнам што е ама не се откажувам вака лесно
ке пробам со потврда