- Член од
- 5 јануари 2015
- Мислења
- 773
- Поени од реакции
- 1.643
Znam ama deckoto e od istocniot kraj na mk zivee I raboti vo bugarija....... ne mi bese posrednik no mnogu raboti mi zavrsi koga I da go zamolev......Дечки дајте некој проверен посредник од Битола или од околината, или пак од било каде ама да е чоек шо стварно си ја знај работата, шо има извадено доста пасоши, да не ме матка или лажи.
Ако сакаш дај ми контакт, можиш и во порака, за во случај да не најдам никој од поблиску. Најбитно ми е да е проверен и добар.Znam ama deckoto e od istocniot kraj na mk zivee I raboti vo bugarija....... ne mi bese posrednik no mnogu raboti mi zavrsi koga I da go zamolev......
Provereno ok e mnogu luge tuka od kaj nas se preku nego.......... ajdeee vo poraka ke ti pisam I broj I fb od nego......Ако сакаш дај ми контакт, можиш и во порака, за во случај да не најдам никој од поблиску. Најбитно ми е да е проверен и добар.
ЧЕКАЈ МАЛКУ,,,потврдата од БККС си ја дал без статистика!!!тоа велиш????[DOUBLEPOST=1460127709][/DOUBLEPOST]Немав проблем со роковите. Мислам дека причината е тоа што извадив потврда од БККС само со декларација, во декември 2014 година-кога не се бараше извод од статистика. Затоа сметам дека таму е мојата грешка.[DOUBLEPOST=1460105870][/DOUBLEPOST]
Кога се смени системот бев Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП , а по извесно време ми се смени статусот во:По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.Мислам дека споделив на форумов. Инаку мојот проблем го гледам во тоа што со дополнителните документи немав статистика дека некој мој предок живеел во бугарско место, туку само декларација заверена на нотар.
не мигледа на арно Walkman,пак се грабнаја за врат,ШТО МИСЛИШ!!!!ВМРО иска оставката на оглавјаваштија Дирекција „Б'лгарско гражданство“
Заседанија на НС (Денес во Собрание)
Јулиан Кр'стев Ангелов (От името на ПГ) #заседание [Дебати - Парламентарен контрол]
http://www.vmro.bg/вмро-иска-оставката-на-оглавјаваштија-дирекција-б'лгарско-гражданство/
От месец насам б'лгарите зад граница страдат от своеволијата на Министерство на правос'дието, на Дирекција „Б'лгарско гражданство“ и на С'вета за б'лгарско гражданство. Те саботират признаването произход на б'лгарите, живеешти зад граница, имашти роднини-б'лгари и имашти изискваните им документи.
Това е национално предателство, зајави народнијат представител от Патриотичнија фронт и организационен секретар на ВМРО јулиан Ангелов в декларација от парламентарната трибуна.
От днес ВМРО иска оставки, като п'рвата е на оглавјаваштија Дирекција „Б'лгарско гражданство“ к'м Министерство на правос'дието. Искаме да се назначат кад'рни хора, патриоти, а не такива, които отказват срешти с организации на б'лгари зад граница, посочи Ангелов.
Дирекцијата не признава, че две сестри имат еднак'в произход – едната е получила б'лгарско гражданство на база произход, на другата е отказано. Тоест институциите оспорват свои решенија от последните десетилетија, даде пример тој.
Работата на тези чиновници е да прилагат законодателството, а не да го т'лкуват. А ако нјакој от тјах не знае, че в Македонија живејат б'лгари – то тој нјама мјасто в д'ржавната администрација, категоричен бе јулиан Ангелов.
Според тези институции б'лгарите от Македонија, Албанија, С'рбија, Молдова и Украјна са заплаха за националната сигурност, заради което им се отказва гражданство. В с'штија момент буди недоумение зашто всеки месец стотици турски граждани получават б'лгарско гражданство в'з основа, че имат б'лгарски роднини. Все пак, това са хора, израснали и в'зпитани в Турција, којато от светска д'ржава се превр'шта в ислјамска, в'зпитава хората по друг модел, отбелјаза Ангелов.
Другијат проблем, за којто алармира тој, са неизп'лнените срокове. Според Конституцијата на Р Б'лгарија всеки, којто има б'лгарски произход има право в срок от една година да получи гражданство, но все оште стојат неразгледани преписки от 2012 г., објасни тој.
По информација на ВМРО има над 5 000 преписки, които се бавјат, заштото чиновниците не желајат да си изп'лнјат зад'лженијата.
Bis idem non est idem. --Dva put isto, nije to isto.ЧЕКАЈ МАЛКУ,,,потврдата од БККС си ја дал без статистика!!!тоа велиш????[DOUBLEPOST=1460127709][/DOUBLEPOST]
не мигледа на арно Walkman,пак се грабнаја за врат,ШТО МИСЛИШ!!!!
Cestitki [DOUBLEPOST=1460134326][/DOUBLEPOST]Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.[DOUBLEPOST=1460134112][/DOUBLEPOST]Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.
CestitkiDeneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.[DOUBLEPOST=1460134112][/DOUBLEPOST]Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.
I na kerka mi isto taka.So srekja....I site kajgandzii da dojdat do sakaniot dokument sto pobrgu...[DOUBLEPOST=1460136922][/DOUBLEPOST]Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.[DOUBLEPOST=1460134112][/DOUBLEPOST]Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.
I na kerka mi isto taka.So srekja....I site kajgandzii da dojdat do sakaniot dokument sto pobrgu...Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.[DOUBLEPOST=1460134112][/DOUBLEPOST]Deneska mi e potpisan ukazot,mi se promeni statusot.
ok.. ali nemozam da svatam koj e toj direktorot.. ne gledam nigde ime negovo .. i kako mozi direktoro da e pogolem od ministerkata, ako reci ministerkata taka direktroro samo mozi da pravi taka ili da si daj ostavka ako ne se soglasva, drug izbor nema za direktor bidejki vo ovaj slucaj zavisi od pogolemi lugjeВМРО иска оставката на оглавјаваштија Дирекција „Б'лгарско гражданство“
Заседанија на НС (Денес во Собрание)
Јулиан Кр'стев Ангелов (От името на ПГ) #заседание [Дебати - Парламентарен контрол]
http://www.vmro.bg/вмро-иска-оставката-на-оглавјаваштија-дирекција-б'лгарско-гражданство/
От месец насам б'лгарите зад граница страдат от своеволијата на Министерство на правос'дието, на Дирекција „Б'лгарско гражданство“ и на С'вета за б'лгарско гражданство. Те саботират признаването произход на б'лгарите, живеешти зад граница, имашти роднини-б'лгари и имашти изискваните им документи.
Това е национално предателство, зајави народнијат представител от Патриотичнија фронт и организационен секретар на ВМРО јулиан Ангелов в декларација от парламентарната трибуна.
От днес ВМРО иска оставки, като п'рвата е на оглавјаваштија Дирекција „Б'лгарско гражданство“ к'м Министерство на правос'дието. Искаме да се назначат кад'рни хора, патриоти, а не такива, които отказват срешти с организации на б'лгари зад граница, посочи Ангелов.
Дирекцијата не признава, че две сестри имат еднак'в произход – едната е получила б'лгарско гражданство на база произход, на другата е отказано. Тоест институциите оспорват свои решенија от последните десетилетија, даде пример тој.
Работата на тези чиновници е да прилагат законодателството, а не да го т'лкуват. А ако нјакој от тјах не знае, че в Македонија живејат б'лгари – то тој нјама мјасто в д'ржавната администрација, категоричен бе јулиан Ангелов.
Според тези институции б'лгарите от Македонија, Албанија, С'рбија, Молдова и Украјна са заплаха за националната сигурност, заради което им се отказва гражданство. В с'штија момент буди недоумение зашто всеки месец стотици турски граждани получават б'лгарско гражданство в'з основа, че имат б'лгарски роднини. Все пак, това са хора, израснали и в'зпитани в Турција, којато от светска д'ржава се превр'шта в ислјамска, в'зпитава хората по друг модел, отбелјаза Ангелов.
Другијат проблем, за којто алармира тој, са неизп'лнените срокове. Според Конституцијата на Р Б'лгарија всеки, којто има б'лгарски произход има право в срок от една година да получи гражданство, но все оште стојат неразгледани преписки от 2012 г., објасни тој.
По информација на ВМРО има над 5 000 преписки, които се бавјат, заштото чиновниците не желајат да си изп'лнјат зад'лженијата.