Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Drugar, malce off topik, megutoa sakav da te prasham kako moze da izvadam germanska rabotna viza, kaj kogo da se obratam preku ambasada ili ima nekoj posrednik
treba da najdes rabotodavac koj ke garantira rabota i smestaj plata pa potoa da cekas da ti ja odobrat vizata sea neznam kaj treba dali vo ambasadata ili direkno vo germanija treba da se prakat toa neznam ako nekoj znae podetalno nek pise

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
da odlicna vest, no nekako ne e jasna procedurata, ima pomali brojcinja od 4000/2015 na koj statusot mu sedi samo obrazuvana prepiska.. dali tie so "podobri" dokumenti za dokaz na poteklo gi terat pobrzo pa ovie drugite pokasno, ili nesto drugo e rabotata.. neznam so da mislam
да, јас сум 18**/2015, со родител бг државјанин, а се уште стои по задолжителна постапка...буквално излегува дека нема никакви правила :))

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Proveril li nekoi dali ima diplomatska posta stignato? Rekoa go april ke ima

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Вие што чекате укази, има ли некој што добил потпис во последниве месец-два ? Пред околу 2 месеци во случаен муабет со еден посредник, рече дека министерот одбивал да потпишува укази. Да не знае некој нешто околу тоа?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Вие што чекате укази, има ли некој што добил потпис во последниве месец-два ? Пред околу 2 месеци во случаен муабет со еден посредник, рече дека министерот одбивал да потпишува укази. Да не знае некој нешто околу тоа?
Skroz netocno!

Член од
19 февруари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
118
Министер - не ги подпишувал никогаш Укази ,
ги подпишува ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ, така и пишува за подпис на Указ -Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ !!!

Поздрави го посредник.....

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Министер - не ги подпишувал никогаш Укази ,
ги подпишува ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ, така и пишува за подпис на Указ -Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ !!!

Поздрави го посредник.....
Искрено, муабетот го правел човекот со мој другар пред околу 2 месеци, тој уште тогаш ми спомна, сега ми текна па решив да прашам. Не знам дали тој ми кажал министер или вицепрезидент, поентата беше дали се потпишуваат укази или информацијата е точна. Бидејќи доста луѓе се жалеа на форумов дека долго време се чека за указ, прашав дали вистина е така или не.

Член од
5 април 2015
Мислења
7
Поени од реакции
29
ПРАШАЊЕ: Може некој го има одговорено до сега ама многу е за листање. Знае ли некој како треба да изгледа и има ли нешто конкретно што треба да биде наведено во биографијата за бугарски пасош?
-Секако ќе напишеш дека си бугарин и дека твоите те одгледувале како таков со бугарската историја и култура. Поздрав и секое добро и со среќа.

Член од
19 февруари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
118
Искрено, муабетот го правел човекот со мој другар пред околу 2 месеци, тој уште тогаш ми спомна, сега ми текна па решив да прашам. Не знам дали тој ми кажал министер или вицепрезидент, поентата беше дали се потпишуваат укази или информацијата е точна. Бидејќи доста луѓе се жалеа на форумов дека долго време се чека за указ, прашав дали вистина е така или не.
Вистина е тоа што повеќе од 40 дена нема подпишано Указ,
тоа во мојот личен пример кој веќе пред 40 дена сум во очекување на подпишување на Указ.

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Вистина е тоа што повеќе од 40 дена нема подпишано Указ,
тоа во мојот личен пример кој веќе пред 40 дена сум во очекување на подпишување на Указ.
Сега проверив на FB chat за тоа на која дата ми ја кажал другаров информацијата, не било пред 2 месеци, туку пред еден месец - на 2ри Март.

Инаку посредников со кого зборел е еден од првите што почнаа да посредуваат за пасоши и познава доста луѓе по институциите што се занимаваат со ова во БГ, така што шансите да е точна информацијата се доста големи.

Е сега, од тогаш поминал еден месец, може се смениле работите, затоа прашав дали има некој некоја информација од некој посредник во врска со ова.

V

vkv

Гостин
Luge prepiskata mi bese na finalen pregled deneska mi se smeni vo prepiskata e izvadena za dopolnitelna proverka. Sto moze da e? Fala

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom