i jas bi go rekol istoto za Walkman cari si brate
Fala decki!
I ne od skromnost, posto takov nikad ne sum ni bil, nego od srce, licno bi im se zablagodaril na master2014, goran gigs, loreta, reading, tomemk, vasedan, honkong, paparak, k.k.k., daniel facka, pat bateman, candy, gligor 123, barbara i se znae, pepibe

) I, bukvalno na sekoj eden koj sto makar nerviral ovde, ali so svoeto ucestvo dava nekakov doprinos. I dobro e da ne ima sto povece. Covek se oseca podobro koga zne deka ne e sam, osamen u nesto tuku uvek ima nekoj koj sto ce go poddrzi so odgovor, sovet pa duri i kritika, nema veze, dobro e, ima diskusija.[DOUBLEPOST=1459489674][/DOUBLEPOST]
ПРАШАЊЕ: Може некој го има одговорено до сега ама многу е за листање. Знае ли некој како треба да изгледа и има ли нешто конкретно што треба да биде наведено во биографијата за бугарски пасош?
Kolku sto se secavam, odavna bese, 2012, u kombe, na parking u Sofija gi pisuvavme tie biografiite, treba da kazes kade si roden, sto sredno skolo i navedi go imeto na skoloto i koja godina imas zavrseno ili fakultet, ako rabotis kade rabotis, ako si zenet, navedi zenet so deca, kolku. Drugo ne se secavam. Ce me nadopolni nekoj od forumov, sigurno.[DOUBLEPOST=1459490749][/DOUBLEPOST]
na drugar mi mu kazav pred malku za ovaa i znaes sto mi vika a i u pravo e :prviot pat potrosiv 1 godina i 5 meseca i me odbija sega pak koga podnesov i toa od bg klub ot strumica deklaracija sea po ovaa kako sto zakazuvaat za 2017 god jas veke go izgubiv interesot za bg pasos poarno da si podnesam za germanska rabotna viza barem znam deka ke mi dadat i toa za pomalku od 2 3 meseci ne e bitno sto struka si (bratucet mu zede viza kuvar gotvac e kaj nas makedonec) bugarive ako tolku tvrdat deka makedonite se bugari ovie mocani intervjua ne treba da gi pravat sramno za niv po moe predviduvanje kako sto gledam se poveke narod ke se otkaze od bg pasos sega veke germanija stom vaka dava lesno vizi bg nenormalno ke se zaebe nisto ke se otkazam i ke podnesam za germanska viza
Zdravo Riki pilot. A sto ne bi ti i dvete da gi dobies. Rabotna viza u Germanija ce zemes, ce si rabotis tamo, ce zivees, a uporedo, vamo ce si tece postapka i za BG pasos.
Na drugari edni, ide cerkata gore u DABC na 6ti, i edniot od deckite sto rabotat u taa kancelarijarata i rekol, odi si, sega ne ti davam, dojdi drug put. Sreca, vleguva drugarkata unutra, majka na devojkava i sto kako, drz ne daj, predmetot go zema drugiot decko, i ja pustaat devojkava, kao da nisto ne se desilo pred toa. I toa sto te odbile, ne znaci deka tebe nekoj specijalno resil da te mrzi. Od iks pricini se desavaat nekoi raboti, a pojma si nemas zasto.
Koj mozese da pretpostavuv pred 2 godini deka ce se desava ova sto se desava 'gore'. Koj moze da znae, sto utre ce se desava?. I Jugoslavija bese zemlja snova i preku noc otide bajbuk. Eden SSSR, pola planeta zemja, dojde eden odbelezan u glava i preku noc resi deka takva nema vece da postoi.
Mudrost e da dobies dve raboti u isto vreme, a nisto specijalno ne si se pomucil. Postapka. Ce si tece. Dodeka si gore u Germanija, 2 godini nema ni da osetis koga pominale. Bidi mudar! Bidi so um, sto velat starite.