Бугарското влијание и окупација на Македонија

Член од
27 мај 2018
Мислења
991
Поени од реакции
1.632
Последно уредено:

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
26
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.698
Поени од реакции
9.307
Ќустендил не е во Пиринска Македонија. Очигледно си пропуштил часови по географија.
The modern name is derived from Kösten, the Turkified name of the 14th-century Serbian magnate Constantine Dragaš, from Latin constans, "steadfast" + the Turkish il "shire, county" or "bath/spa".

Што правиме сега? Ќустендил - српски град?

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
26

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.126
Поени од реакции
2.545
Што значи „српски град“?
Знаев дека сте бугарите затуцани, ама до толку не ве мислев. Можи еден договор со Србите, ние да си ја земиме назад Пиринска, тие да си го земат Ќустендил.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
347
Поени од реакции
583
Лесно е да лажете кога личноста на која лажете не може да ви одговори.
Па листај предходни страници нема ја да ти џвакам за тебе.
Види што кажал и што пишал. Не ме цитирај за глупости.

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
26
Па листај предходни страници нема ја да ти џвакам за тебе.
Види што кажал и што пишал. Не ме цитирај за глупости.
Погледнав - „like“-нав сите што ги погледнав, но не видов да напишал такво нешто во последната половина година...

Член од
27 мај 2018
Мислења
991
Поени од реакции
1.632
Ќустендил не е во Пиринска Македонија. Очигледно си пропуштил часови по географија.
Прочитај ја првата реченица што Трендо ја напишал па после кометирај, и да само во пиринска Македонија смее да има има МАКЕДОНЦИ? еве да речеме во Ќунстендил забрането е да има ? Или како беше тоа мувата и капата.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
347
Поени од реакции
583
Погледнав - „like“-нав сите што ги погледнав, но не видов да напишал такво нешто во последната половина година...
Абе не се правете мајмуни @штипјанец' еден пост едно еден пост друго.
Незнаете кај терате и кај лажете. Ве банираат на бугарски форуми пошто имате МК ИП адреса.
А овде на Кајгана кај ве тинтраат админите глумите жртви дека сте дискриминирани.

Самите вие гнаси кажувате дека со МК ИП адреса ве банираат на бугарски форуми.
Како мали деца реков не реков после 50 страни ааа не било тоа.
Човек џабе вас и ве цитира небитни сте.

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
26
Абе не се правете мајмуни @штипјанец' еден пост едно еден пост друго.
Незнаете кај терате и кај лажете. Ве банираат на бугарски форуми пошто имате МК ИП адреса.
А овде на Кајгана кај ве тинтраат админите глумите жртви дека сте дискриминирани.

Самите вие гнаси кажувате дека со МК ИП адреса ве банираат на бугарски форуми.
Како мали деца реков не реков после 50 страни ааа не било тоа.
Човек џабе вас и ве цитира небитни сте.
Каде лично јас (или некој друг) напишах сум е баниран со МК ИП адреса на бугарски форум?
Каде некој напишал дека води дискусии на бугарски форум?
Дозволи ми конечно да ги видам овие цитати.
Понекогаш е лесно да се фрли лага на ветрот и да се навредува, но тешко е да се докаже.

Еве од каде не банираат со бугарска IP адреса. Велат дека правата на Македонците во Бугарија им се многу важни, но немаат можност да гледаат телевизија во живо или интернет, а како што можете да видите, им се забранети на некои сајтови. Единственото место каде што можете да гледате што било на македонски е на YouTube.
1739860672514.png

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2024
Мислења
347
Поени од реакции
583
Каде лично јас (или некој друг) напишах сум е баниран со МК ИП адреса на бугарски форум?
Каде некој напишал дека води дискусии на бугарски форум?
Дозволи ми конечно да ги видам овие цитати.
Понекогаш е лесно да се фрли лага на ветрот и да се навредува, но тешко е да се докаже.

Еве од каде не банираат со бугарска IP адреса. Велат дека правата на Македонците во Бугарија им се многу важни, но немаат можност да гледаат телевизија во живо или интернет, а како што можете да видите, им се забранети на некои сајтови. Единственото место каде што можете да гледате што било на македонски е на YouTube.
Прегледај го приврзокот 443756
Ти го тагнав другарти он ако ги брише и менува неговите стари постови тоа е негова работа. Очигледно во бугарија со Мк ИП адреси не ве примаат овде јајцата ги отековте а никој ништо не ви прави.

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
26
Ти го тагнав другарти он ако ги брише и менува неговите стари постови тоа е негова работа. Очигледно во бугарија со Мк ИП адреси не ве примаат овде јајцата ги отековте а никој ништо не ви прави.
Најлесно е да се каже дека некој брише и менува стари постови. Оваа лага лесно се побива бидејќи има „QUOTE“ и лесно може да се види дали даденото мислење е сменето или избришано. Другата важна работа е што старите постови не можат да се уредуваат или бришат.
1739946418533.png

"не ве примат": Имам бугарска IP адреса бидејќи живеам во Бугарија. Претпоставувам дека модераторите можат многу лесно да го потврдат ова. Не пишувам по бугарски форуми.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
347
Поени од реакции
583
Најлесно е да се каже дека некој брише и менува стари постови. Оваа лага лесно се побива бидејќи има „QUOTE“ и лесно може да се види дали даденото мислење е сменето или избришано. Другата важна работа е што старите постови не можат да се уредуваат или бришат.
Прегледај го приврзокот 443873

"не ве примат": Имам бугарска IP адреса бидејќи живеам во Бугарија. Претпоставувам дека модераторите можат многу лесно да го потврдат ова. Не пишувам по бугарски форуми.
Коментар многу лесно се брише и се менува не ми попувај како гавран, ти кажав кој го пиша тоа нека ти потврди он самиот.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
623
Поени од реакции
767
Прегледај го приврзокот 443873

Мене пак еве ме интересира? Бугарин си кој живее во Бугарија, зошто се определи да членуваш на македонски форум и да разменуваш мислења со македонци а не и да членуваш на бугарски форуми и да разменуваш мислења со бугари? Каков човек си кога ништо друго не те интересира освен македонско-бугарските односи и тоа за нив да полемизираш само на македонски форум ама не и за истата тема на бугарски форум?

Kajgana Shop

На врв Bottom