Бугарското влијание и окупација на Македонија

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
72
Поени од реакции
26
Мене пак еве ме интересира? Бугарин си кој живее во Бугарија, зошто се определи да членуваш на македонски форум и да разменуваш мислења со македонци а не и да членуваш на бугарски форуми и да разменуваш мислења со бугари? Каков човек си кога ништо друго не те интересира освен македонско-бугарските односи и тоа за нив да полемизираш само на македонски форум ама не и за истата тема на бугарски форум?
Македонско-бугарските односи ме интересираат затоа што сум македонски Бугарин. Никогаш никаде не напишав дека ништо друго не ме интересира. Всушност, македонско-бугарските односи се само едно од моите хоби. Учествувам во дискусии на различни нивоа и на различни платформи. Форумите се застарени во Бугарија - речиси никој не ги користи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.210
Македонско-бугарските односи ме интересираат затоа што сум македонски Бугарин. Никогаш никаде не напишав дека ништо друго не ме интересира. Всушност, македонско-бугарските односи се само едно од моите хоби. Учествувам во дискусии на различни нивоа и на различни платформи. Форумите се застарени во Бугарија - речиси никој не ги користи.
Toa makedonski bugarin posto gledam go naglasvas znaci deka ne si obicen bugarin kako drugite random bugari, razlicen si nesto od niv ili sto ti e poentata ?

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
72
Поени од реакции
26
Коментар многу лесно се брише и се менува не ми попувај како гавран, ти кажав кој го пиша тоа нека ти потврди он самиот.
Доколку некој одговорил на коментарот, оригиналниот текст останува како цитат. Не се менува кога се брише или менува. Прашав и ми рече дека лажеш.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
353
Поени од реакции
588
Доколку некој одговорил на коментарот, оригиналниот текст останува како цитат. Не се менува кога се брише или менува. Прашав и ми рече дека лажеш.
@штипјанец' што кур лажеш бе крвта да ви ја ебам татарска ај сиктер од форумов и двајцата гомна едни бугарски преку кур ми е од вашите извртени постови и провоцирања мајката да ви ја изнаебам таа курвата што се ебела за 2 червени

сами се жалевте на форумов како ве банирале во својата мочана пропадната земја крвта да ви ја изнаебам циганска

Член од
19 февруари 2011
Мислења
625
Поени од реакции
771
Велиш се застарени форумите во Бугарија па затоа дремете тука на македонски форум? И тоа претежно на теми за Бугарија каде треба да се шири пропаганда? Ај да видиме колку тоа не се активни бугарските форуми и зошто тебе те нема на некој од нив .
За џабе не е поговорката потурчените се поголеми турци и од самите турци. Истото важи и за вас побугарените македонци, поголеми бугари сте и од самите бугари. Еве ме интересира зошто ти не си само бугарин “како“ Гоце туку ете посебно нагласуваш дека си македонски бугарин.

SentinelS

Историк
Член од
22 јули 2012
Мислења
72
Поени од реакции
26
Велиш се застарени форумите во Бугарија па затоа дремете тука на македонски форум? И тоа претежно на теми за Бугарија каде треба да се шири пропаганда? Ај да видиме колку тоа не се активни бугарските форуми и зошто тебе те нема на некој од нив .
За џабе не е поговорката потурчените се поголеми турци и од самите турци. Истото важи и за вас побугарените македонци, поголеми бугари сте и од самите бугари. Еве ме интересира зошто ти не си само бугарин “како“ Гоце туку ете посебно нагласуваш дека си македонски бугарин.
Причината е прилично едноставна. Само на македонски форуми можеш да дискутираш на теми со Македонци, да видиш што мислат, како размислуваат, какви се нивните ставови, дали читаат, од кои извори користат, колку пропаганда од Титова Југославија останала кај младите итн.

Терминот „македонски бугарин“ го користат разни револуционери, јавни личности, научници итн. од Македонија. Македонски е појаснување и дека изразите Бугарин, македонски Бугарин и македонец во минатото се користат дури и во рамките на иста реченица за иста личност - види Мисирков. Кој термин ќе го избере човекот е прашање на избор. Јас не сум баш македонски Бугарин, туку мојот род потекнува од Македонија. Има милиони Бугари со македонско потекло.

Kajgana Shop

На врв Bottom