Велиш се застарени форумите во Бугарија па затоа дремете тука на македонски форум? И тоа претежно на теми за Бугарија каде треба да се шири пропаганда? Ај да видиме колку тоа не се активни бугарските форуми и зошто тебе те нема на некој од нив .
За џабе не е поговорката потурчените се поголеми турци и од самите турци. Истото важи и за вас побугарените македонци, поголеми бугари сте и од самите бугари. Еве ме интересира зошто ти не си само бугарин “како“ Гоце туку ете посебно нагласуваш дека си македонски бугарин.
Причината е прилично едноставна. Само на македонски форуми можеш да дискутираш на теми со Македонци, да видиш што мислат, како размислуваат, какви се нивните ставови, дали читаат, од кои извори користат, колку пропаганда од Титова Југославија останала кај младите итн.
Терминот „македонски бугарин“ го користат разни револуционери, јавни личности, научници итн. од Македонија. Македонски е појаснување и дека изразите Бугарин, македонски Бугарин и македонец во минатото се користат дури и во рамките на иста реченица за иста личност - види Мисирков. Кој термин ќе го избере човекот е прашање на избор. Јас не сум баш македонски Бугарин, туку мојот род потекнува од Македонија. Има милиони Бугари со македонско потекло.