Бугарскиoт попис ги фасификува резултатите, претходно попишувачите со притисоци врз Македонците

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Спасе, не замарај.

Луѓето кога пишуваат за Македонци од Бугарија , пишуваат за тие што како такви се изјаснуваат и интимно се чувствуваат.

Ти ако си и од Пиринско И НЕ СЕ НАОЃАШ ЗА ТАКОВ, фала, чао и пријатно. Ти не спаѓаш во оваа тема на разговор.

За себе можеш да кажеш што сакаш ама тоа да го генерализираш и за другите - немаш право за тоа.

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Во БГ наjброjниот дел од Македонците се и Бугари, и Македонци! :toe:
Жалам за останатите, кои се определуват само како Македонци, ама еве jаз лично досега толку години не сум сретнал лично такви (освен дето читам по вестниците и Интернет за некои си Стоjко и приjателите негови).
Заповедаjте каj нас да ги побараме и наjдеме заеднички тие "поробените" во пиринско! :smir:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Член од
1 август 2007
Мислења
153
Поени од реакции
10
Ванчо Михаилов,
1.) Jас не те имам тебе упономоштено да сборуваш и от мое име "ние во БГ сваќаме"! А и сум сигурен дека никоj друг не те има уполномоштено! Зато ти можиш да пишиш само "jас во БГ сваќам"! Jасно?!
2.) Ти, Ванчо Михаилов, во БГ можиш да бидеш само илегалец или со фалшива самоличност, заш сите знае, дека Ванчо Михаилов е осуден задочно на смрт от бугарскио воен суд и секоj полицаец или чиновник требва да го арестува и предади на затворите за изполнување на смртната казна!!! И преди и по време и после преброjуването!

Член од
15 декември 2010
Мислења
197
Поени од реакции
87
Закани со казни и полиција за тие кои се изјаснуваат како Македонци
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=400260BBE2195D46A8A59B0564A3FB9D

Македонците во Бугарија немаат право да се попишат како Македонци. Ако побараат во графата за националност да се запишат како Македонци, тогаш попишувачите им се закануваат со казни и ги заплашуваат со полиција.
За ова сведочи Македонката Василка Цонева.
- Попишувачите дојдоа во мојот дом. Јас им напоменав во графата наменета за национална припадност да запишат дека се чувствувам Македонка. На моето барање тие реагираа остро и им кажав дека доколку не ме попишат како Македонка, можат да си одат и нема да ги добијат моите лични податоци. Попишувачите ме заплашија со полиција и ми рекоа дека ми следува казна во висина од 120 бугарски лева (60 евра) - вели таа.

Вечер е про груjoв весник и му немам доверба. Коментари от бугарските македонци PLZ.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Закани со казни и полиција за тие кои се изјаснуваат како Македонци
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=400260BBE2195D46A8A59B0564A3FB9D

Македонците во Бугарија немаат право да се попишат како Македонци. Ако побараат во графата за националност да се запишат како Македонци, тогаш попишувачите им се закануваат со казни и ги заплашуваат со полиција.
За ова сведочи Македонката Василка Цонева.
- Попишувачите дојдоа во мојот дом. Јас им напоменав во графата наменета за национална припадност да запишат дека се чувствувам Македонка. На моето барање тие реагираа остро и им кажав дека доколку не ме попишат како Македонка, можат да си одат и нема да ги добијат моите лични податоци. Попишувачите ме заплашија со полиција и ми рекоа дека ми следува казна во висина од 120 бугарски лева (60 евра) - вели таа.

Вечер е про груjoв весник и му немам доверба. Коментари от бугарските македонци PLZ.
А1 каква телевизија е во Македонија..?
Јас мислам дека можеш да ја наречеш каква сакаш, ама "про-Груевски" или "про-Македонска" во национална смисла не ќе е, нели..?

Сега што правиме..?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Аjде да резумираме што видовме... прво видовме дека А1 не изпочитувала законите на БГ. Второ видовме един само,коjто рече дека е македонец,трети рече,дека не сака да зборува,а една вртна грб на камерата,видовме човек,коjто рече дека му е добро. Се друго 90% коментари от водителката. Да не зборуваме дека не е вистина дека не можат да слушат македонско радио и да гледат македонска телевизиja.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Да не зборуваме дека не е вистина дека не можат да слушат македонско радио и да гледат македонска телевизиja.
Ајде да резимираме логички реално... прво, ти не си Македонец роден во денешната држава Бугарија и не можеш да знаеш дали се врши или не притисок и дискриминација, второ, ти си Бугар и во твој национален интерес е да не ги признаваш Македонците бидејќи уште од школо ти турале во глава дека сме Бугари, трето, тргни на страна медиуми, дали стои графа со македонска националност?

Нема што да се дебатира постојано на исти теми, јасно е ко ланскиот снег за што станува збор.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Братот, ФМИ е бугарин, ама jас сум од пиринско. Моите са од егеиско. И знам дали се врши притисок или не. Сега шо, ке ме бришат?

И ти бидејќи уште од школо ти турале во глава дека сме македонци.
За графа "македонец" сбориш. Еми и каи вас нема графа "бугарин".
Има графа "други" дека слободно може да се пишеш македонец, кинез, марсианец. Шо е проблемот? Има графи на трите наи големи етнички групи. Ке сакат и ерменците, русите, кинезите, виетнамците.... Комшиата се пиша македонец. Никои не му кажа ништо.
Аи немои со тиа зелени. Не можело да се слуша и гледат македонска ТВ и радио. Насекаде во пиринско по кабел могат да се гледат.
Не можело цвеке на гробот на Сандански да се стави. Които е одил знае дека никои не пречи. Немали сме права - стариот председател Станишев македонец.
Абе вие во кои свет живеете бе браче. Сметате оти македонците немат пари и нема да доидат да видат како е? Ке се оправи состоибата и кога повеке луде ке доидат во пиринот ке разберат вистината.

Член од
15 декември 2010
Мислења
197
Поени од реакции
87
Ченто,вака сега тоа клипчето ништо ама баш ништо не показува. Тоа и ФМИ ти го казал. Во Бугариа има нема милион и пол два милиона хора со македонска конекциа. Пиринско за да е Бугарско, ке требе да има Бугарска воиска и да е окупирало се. Тоа са много луге ако решат да праат нешто оште утре сутрин ке се припоат ком маика Македониа. Си согласен или не? Много добро знаеш колко хора от вардарско и егеиско уживаат у Бугариа. Теа са доктори,заболекари,народни представители,полицајци, военни пилоти,офицери, генерали, министри, министер председатели! Сега ти ми речи теа хора са подтиснати или свободни? Стоjko и негова таjфа са мнооого малка цифра и то платеници. Каде учили негови деца знаеш? У Македониа... нема лошо, ама он нема пари и го плакиа тоа со реване. Бугариа е стара дражава и много работи не минуваат. И тоа нема да мине. И граница да се отвори Бугари нема да идат у Македониа да живеат тоа биде сигурен. Бугариа бавно ,но сигурно нештата се средуваат,и ке биде по добро. Ви го пожелавам тоа и на Вас от се срце! Биде ми поздравен!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Братот, ФМИ е бугарин, ама jас сум од пиринско. Моите са од егеиско.
Која е разликата ако ФМИ е Бугарин ама ти си од пиринско?

Пропушти да кажеш што биле твоите од егејско.

Ова се само воведните дупки од пропагандната шема на секој еден бугарски полтрон што доаѓа на македонски форуми, сите сте од пиринско, од егејско и ги уживате сите права ама не се осеќате за Македонци.

Ви фали уште и сертификат за виртуелен идентитет потврден од УНЕСКО.

Кратко речено, не му треба на човека многу за да проѕре во вашите лажги.

И знам дали се врши притисок или не. Сега шо, ке ме бришат?
И ти бидејќи уште од школо ти турале во глава дека сме македонци.
Од каде знаеш дека не сум учел школо во Бугарија?

За графа "македонец" сбориш. Еми и каи вас нема графа "бугарин".
Дали имаше порано графа Македонец во Бугарија?

Има графа "други" дека слободно може да се пишеш македонец, кинез, марсианец. Шо е проблемот? Има графи на
трите наи големи етнички групи. Ке сакат и ерменците, русите, кинезите, виетнамците....
Комшиата се пиша македонец. Никои не му кажа ништо.
Аи немои со тиа зелени. Не можело да се слуша и гледат македонска ТВ и радио. Насекаде во пиринско по кабел могат да се гледат.
Не можело цвеке на гробот на Сандански да се стави. Които е одил знае дека никои не пречи.
Немали сме права - стариот председател Станишев македонец.
А што има лошо во една ете демократска и напредна земја како Бугарија да има графа на сите националности и зошто чим нема разлика сепак се форсира графа за “Други“?

Има и имало многу државни функционери кои биле со македонско потекло, меѓутоа биле дел од бугарската државна агентура, која им служела на бугарските интереси инпровизирајќи “застапеност“ на Македонци.

Абе вие во кои свет живеете бе браче. Сметате оти македонците немат пари и нема да доидат да видат како е?
Ке се оправи состоибата и кога повеке луде ке доидат во пиринот ке разберат вистината.
Синки Бугарија е нешто непознато за Македонците, како досега да сме биле одделени со три мориња и четири планини, па сега наново ќе ја откриваме Бугарија, и уште посмешно - Пиринот.

Ништо не се сменило во менталитетот, а финанската состојба за момент ви дозволи да се осетите “повисоки“ од Македонците, па терате некој материјалистички филм.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Бугарија: 60 евра казна ако си Македонец
Со 60 евра ќе ги казни државата сите оние кои на пописот во Бугарија ќе се изјаснат како македонци. Таква санкција е предвидена за тие кои во графата за националност ќе напишат Македонец.

Заканите стасувале директно од попишувачите кои влегуваат во домовите. За оваа дискриминаторска практика сведочи 24 годишната Василка Цонева од Сандански. Ја плашеле дека ќе има проблем ако се изјасни како Македонка, потоа ја уцениле со парична казна.

- Попишувачите дојдоа во мојот дом. Јас им напоменав, во графата наменета за национална припадност да запишат дека се чувствувам Македонка. На моето барање тие реагираа остро и им кажав дека дколку не ме попишат како Македонка, можат да си одат и нема да ги добијат моите лични податоци. Попишувачите ме заплашија со полиција и ми рекоа дека ми следува казна во висина од 120 бугарски лева, вели Василка Цонева.

Казната уште не и е испорачана, но вели дека ја очекува.

Цонева е мажена за Бугарин, а тврди дека е само една од многуте случаи. Притисоците биле секојдневни кон сите кои потекнуваат од Македонија. За случајот Цонева ги информирала македонската организација ОМО Илинден Пирин и институциите во Скопје.

Ѓорги Томиќ

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=71564

Човече на здрав мозок будала те прават Бугарите или побугарчените овдека на форумот. Абе луѓе јасно ни е не сме во 2 век па да немеме информации.
Има луѓе таму зборуват, осеќат на своја кожа а вие дремете овде на форумот и убедувате луѓе кои дури и сами на своја кожа осетиле што значи „БУГАРСКИ МРСНИК„, не викам дека се сите исти ама не не правете улави навистина досадни сте веќе , поштедете не веќе од вашите лигавења на форумот.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255

18.02.2011, 16:59

Со 60 евра ќе ги казни државата сите оние кои на пописот во Бугарија ќе се изјаснат како македонци. Таква санкција е предвидена за тие кои во графата за националност ќе напишат Македонец.

Заканите стасувале директно од попишувачите кои влегуваат во домовите. За оваа дискриминаторска практика сведочи 24 годишната Василка Цонева од Сандански. Ја плашеле дека ќе има проблем ако се изјасни како Македонка, потоа ја уцениле со парична казна.

- Попишувачите дојдоа во мојот дом. Јас им напоменав, во графата наменета за национална припадност да запишат дека се чувствувам Македонка. На моето барање тие реагираа остро и им кажав дека дколку не ме попишат како Македонка, можат да си одат и нема да ги добијат моите лични податоци. Попишувачите ме заплашија со полиција и ми рекоа дека ми следува казна во висина од 120 бугарски лева, вели Василка Цонева.

Цонева е мажена за Бугарин, а тврди дека е само една од многуте случаи. Притисоците биле секојдневни кон сите кои потекнуваат од Македонија. За случајот Цонева ги информирала македонската организација ОМО Илинден Пирин и институциите во Скопје.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=71564

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

18.02.2011, 16:59

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=71564
Кажете во коja црква да идам да се прекр'стам... :uvo:
Г-жо/Г-це за вашата адреса има само ЕДИН попишувач.
Аман от анонимност!
Секи попишувач е дложен да носи вакво нешто.

Другиja пак кога ви терат едно,второ,трето запамтете името на пописовача и го сообштете публично.
Можете да получите казната,САМО ако одбиете да се подпишете.
Подписувача е ДОЛЖЕН да запише се што кажете. Вие носите наказнателна отговорност ако лажете.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Ова 100% е измислица на некој вмровец.Нив се им е некој крив.Да престанат да не срамат нас македонците веќе.Доста е:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom