Momci imam edno prasanje, se nadevam deka nekoj od vas bi mozel da mi odgovori. Jas ja potpisav deklaracijata. Dali mozam da go sopram procesot i ako mozam kako? Bidejki ne sum zainteresiran. A gi dadov dokumentite pred nekolku dena pozz do site
Izgleda deka tesko ke gi dadat,mozebi del i ke gi otkazat.
od kade so takvo soznanie ajde i ti prosvetli ne zosto togas ne gi otkazaa do sega se prasuvam ?[DOUBLEPOST=1396787985][/DOUBLEPOST]po niedna normalna odluka logicki istoriski i do segasnata politika na bugarija ne nagovestuva takvo nesto sto so tie sto dobile i zemale drzavjasvto EDNOSTAVNPO NELI NEVERUVAM VO TAKVO NESTO A DEKA KE IMA PROBLEMI SO DRZVJASTVOTO IMA I ZAKOCENA I CAVKITE ZNAAT VREMETO KE POKAZE JAS MISLAM DEKA KE SE STEKANAM SO BUGARSKO DRZAVJANSTVO I BI POSAKUVAL NO TOA E CISTO MOJA FILOZOFIJA I MOE MISLENE.pOZDRAVIzgleda deka tesko ke gi dadat,mozebi del i ke gi otkazat.
Site dokumenti ti se vo red.ako se somnevas vo toa dali posrednikot gi dal mozes na stranicata na dabc da najdes telefon i da se javis ke ti kazat. A jas drugo ke ti kazam. Znaci ako nema dostaveno celosna dokumentacija vednas na mjs.bg koga ke go vpises tvoeto brojce ke ti pisuva da dostavis dokument sto ti fali vi odreden vremenski period. Ako ne go dostavis procedurata se prekinuva. Isto taka prakaat pismo,odnosno izvestuvanje koj dokument nrdostasuva,a vo ovoj slucaj poso odis preku posrednik znaci toa stignuva kaj nego bidejki on ima tvoe polnomostvo. Znaci na mjs.bg ako pisuva deka si vraten za dopolnitelna proverka znaci si vo procedura se nadevam malku ti ja skrativ neizvesnostaPRIJATELI KE VE MOLAM ZA POMOS I VASE MISLENE OKOLU MOJTE DOKUMENTI DALI SE VO RED ILI MI FALI PLUS NEKOJ DOKUMENT STO IMAM ODNESENO
1. IZJAVA POTPISANA NA PRAZEN LIST OD TATKO I MAJKA I JAS DEKA SME BUGARI I.T.N
2.IZVOD ZA NEOSUDUVANOST OD MK ZA BUGARSKO DRZAVJANSTVO
3.NA BUGARSKI NOTAR IZJAVA MOJA MISLAM DEKA BESE I IZJAVATA NA MOJTE RODITELI TAKA NESTO
4.KOPIJA OD PASOS I OD LICNA KARTA MAKEDONSKA
5.SLIKI PASOSKI FORMAT
6.PROIZHODOT GO IZVADIV GO IMAM OD DABC
7.LEKARSKI PREGLED
KAKO DOPOLNITELEN DOKUMENT DADOV DA MI SE ODNESE IZVOD OD TATKO MAJKA BABA DEDO E SEGA DALI SE ODNESENI ILI NE NE ZNAM I KAZETE MI KAKO DA DOZNAAM KE MI GI DADAT LI DA GI PROVERAM DA PRASAM POZDRAV I GO CENAM VASETO MISLENE
Со ваков документ најверојатно ќе пројдеш,само треба малку време да помине.Некои кои уште од Октомври и Ноември што имеле однесено документи чекаа по 5,6 месеци за да им одобрат.Ретко кој има приватно документи стари 105 годиниПрегледај го приврзокот 88774
Ova e vtoriot original od pra paba i pra dedo,eden isprativ vo Sofija,megutoa seuste nemam
dobieno nisto i po se izgleda i so vakvi dokumenti tesko ke gi dadat pasosite
Ако си имал некој проблем со основните документи ќе ти кажале за време на интервју во рок од еден месец да доставиш тоа што ти фала... тоа е првиот филтер, вториот филтер е кога се проверуваат документите за да им ги дадат на гласање во советот на гражданство, во случај на константирана нередовност на документите ти го пишува следново "Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи". Бидејки рече дека ти ја вратиле преписката на дополнителна проверка со статус "Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка", значи дека сите докумети ти со со сигурност комплет.PRIJATELI KE VE MOLAM ZA POMOS I VASE MISLENE OKOLU MOJTE DOKUMENTI DALI SE VO RED ILI MI FALI PLUS NEKOJ DOKUMENT STO IMAM ODNESENO
1. IZJAVA POTPISANA NA PRAZEN LIST OD TATKO I MAJKA I JAS DEKA SME BUGARI I.T.N
2.IZVOD ZA NEOSUDUVANOST OD MK ZA BUGARSKO DRZAVJANSTVO
3.NA BUGARSKI NOTAR IZJAVA MOJA MISLAM DEKA BESE I IZJAVATA NA MOJTE RODITELI TAKA NESTO
4.KOPIJA OD PASOS I OD LICNA KARTA MAKEDONSKA
5.SLIKI PASOSKI FORMAT
6.PROIZHODOT GO IZVADIV GO IMAM OD DABC
7.LEKARSKI PREGLED
KAKO DOPOLNITELEN DOKUMENT DADOV DA MI SE ODNESE IZVOD OD TATKO MAJKA BABA DEDO E SEGA DALI SE ODNESENI ILI NE NE ZNAM I KAZETE MI KAKO DA DOZNAAM KE MI GI DADAT LI DA GI PROVERAM DA PRASAM POZDRAV I GO CENAM VASETO MISLENE
Blagodaram na utehata veke skoro 2god. go ucam germanskiot jazik potrosiv dosta vreme,pariСо ваков документ најверојатно ќе пројдеш,само треба малку време да помине.Некои кои уште од Октомври и Ноември што имеле однесено документи чекаа по 5,6 месеци за да им одобрат.Ретко кој има приватно документи стари 105 години