Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
R

Rigel Kent

Гостин
па работи на раб. место со факс, некоја како да речам административна работа е му го признаа факсот, бистро е детето..

И сега да вадам ли Бугарски Пасош? А? Кажувајте ми шо да праам сеа? само издржани коментари прифаќам:D
Овде имаш информации во однос на трошоците за живот во Лондон, па направи сама проценка.
http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=United+Kingdom&city=London

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Просечна плата во Лондон е 2000 фунти, со 5000 се живее солидно. Значи можиш да си земиш многу добар стан за околу 1200-1500 фунти сосе сметки и останатите 3500 само за храна облека , за солиден живот во Лондон сосема доволно се 3500-4000.
Се што е плата под 2000 ќе живееш студенски. Ова е значи за Лондон за секој град е различно.

А за пасошот аплицирај си слободно, процедурата е малку по комплицирана од порано но пробај се можеби ќе ти дадат.
Не и прави филмови :).не знам зашо сите очекуваат мед и млеко у лондон или било каде у странство,или па одма плата од 5000фунти.за да имаш толкава плата ти треба призната диплома,искуство,итн.и нема да почнеш со средна плата,туку најверојатно ќе почнеш со најниска плата која е околу 1200фунти месечно.а тие 5000фунти ќе ги сањаш на почеток.иначе 3500 за храна и облека се премногу,освен ако планираш да јадеш у ресторани секој ден и да купуваш секој ден брендирана скапа облека(е сеа ако сте научени и ако можете у мк така да јадите и купувате,ондак не ви треба лондон а ни бг пасош).ако може у мк со 200евра ондак може и у лондон со 1200фунти.ако знаеш како и колку да трошиш ондак и со најниската плата ќе ти останат пари.таму не ги интересира која партија си,и дали имаш вујко владика,па да те стаат у канцеларија одма.на почеток ќе чистиш станови(тоа обично работат румунци и бугари).со сонување за високи плати,само ќе потрошите пари за да отидете и ке се вратите назад разочарани.

за пасошот може да си аплицира,само не сонувајте премногу дека кога ке идете у странство ке почнете со највисоката плата.

S

simpleman

Гостин
Знае ли некој нешто што ќе биде со бројчињава вратени на дополнителна проверка?Ќе завршат ли работа изводите или не?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Знае ли некој нешто што ќе биде со бројчињава вратени на дополнителна проверка?Ќе завршат ли работа изводите или не?
Никој ништо незнае . Се збори дека ке биде после нова година ама крајот го краси делото

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Eve sega zboruvav so eden posrednik i reče deka mora dukument od predci koi potvrduvaat deka se bugari taka da ne znam veke što e vistina.Izgleda deka ova e krajot so bugarskite pasoši..

S

simpleman

Гостин
Мислам дека во теков на јануари и февруари би требало конечно да се случи нешто со бројчињата на допол. проверка вратени.Или џа или бу. :)

S

simpleman

Гостин
Нема логика да прекинат со издавање со постапка како до сега,бидејќи примаат нови апликации по истата постапка.Преку новиот закон за државјанство кој е во парламент и е построг,ќе има измени во постапката и потешко ќе се добива државјанство.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
21
Поени од реакции
0
zdravo ako imas brat so bugarski pasos dali sigurno se dobiva pasos ili moze da te odbijat dali treba da ima predok bugar, a brat mu dobil pasos pred kratko vreme

Член од
11 јуни 2013
Мислења
56
Поени од реакции
22
Едно да ти е јасно и да нема забуни. Одтука можеш да земиш бугарско државјанство само на основ на бугарски корени и 99.99999% го земаат на тој основ. Што значи се декларираат како бугари кои живеат надвор од матичната држава. Незнам што тука е нејасно и како можеш тоа да го класифицираш поинаку освем предавство освем ако не си бугарин. За што кој го зел е најмалце битно. Реков за изговор ке се најди. Некој за работа , некој за кола некој за незнам што. Небитно во секој случај кога крајниот резултат е ист. Официјално повеќе по националност не е Македонец и тоа е тоа. Не да го фрлиле пасошот,не да го запалиле не да се чукале по градите. Таму фино си стои запишано дека фиљан човек доброволно без присила при здрава свест и совест си се декларал како бугарин и крај на муабетот. Сакале љутетесе сакате правдајте се ,ама пред фактите и боговите молчат.
И во едно си во право. Секој народ е гомно кога си ја менува националноста за една кола. А каков народ таква држава.
Malo pojasnuvajne: zemaat 99.999999999999999999999999999999% od lugeto , da to4no, drug na4in ima?
Se deklariraat kako bugari, i toa e to4no. *Predavstvo*- koj sum go predal tebe i tvoite najsakani? Ina4e bitno mu e zosto go zel , kako ne e bitno...zosto go zemal ako ne mu e bitno. Za izgovor tebe najmalce treba da ti se objasnuva. Za kola ili za rabota seedno, mu trebal. Krajniot rezultat ne mozes da go vidis, zatoa sto tvoite deca i vnucite ke ziveat vo podobri drzavi i ke u4at vo vistinski skoli, za koi ti denes mozes da sonuvas. Oficijalno sum nasekade makedonec, kade i da pojdam ke pisam deka sum makedonec. Pasosot se vraka nazad, nema potreba vgradi da se mavas. I so deka sto deka bez prisila si se pisal kako bugarin, koga drzavjanstvoto si mu go vratil? So toa sto e napisano sto moze da nastane, da ne me povika na sud da dokazam koj sum i sto sum. Ovie fakti se 4uvstva, a tie se menuvaat, taka da od bugarin stanuvam rusin, pa makedonec, toa moze li nekoj da go ospori? Ti kupi si kola i ne moras da si ja menuvas nacionalnosta. Ako e gomno zosto ti se naogas vo Makedonija i komentiras na ovaa tema, najdi 4isti makedonci, otvorete si tema i nikoj nema da ve provocira, bideki sve makedonci. Ako e takva drzavata, jas bi ti prepora4al sto pobrgu da ja napustis, i da ja najdes svojata drzava koja se vika makedonija, i tamu da si se druzis so tvoite braka, 4istokrvni.

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Eve sega zboruvav so eden posrednik i reče deka mora dukument od predci koi potvrduvaat deka se bugari taka da ne znam veke što e vistina.Izgleda deka ova e krajot so bugarskite pasoši..
Mojot posrednik mi garantira deka kje pominam na intervjuto i deka kje dobijam bg drzavjanstvo i pasosh i bez tie dokumenti za predci.. pa sea..

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Mojot posrednik mi garantira deka kje pominam na intervjuto i deka kje dobijam bg drzavjanstvo i pasosh i bez tie dokumenti za predci.. pa sea..
I mene mi garantirase pred 1 godina ama se uste nisto Sega mi veli da sum nasol dokumenti..taka da ne znam što ke se sluci bidejki nemam takvi dokumenti..

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Имам неколку прашања...
1)Тие документи за предци или сл. се носат послем интервјуто ?
2)од кога ќе се помини интервјуто колку време се чека за да излези бројчето?
3) иначе воена книшка со која дедо служел војска бугарска три години може да заврше работа и дали да ја носам на интерјуто или нема да биде од корист?
4) како да научам бугарски има нешто онлајн нешто? фала однапред

icerici

No Woman No Cry
Член од
19 април 2012
Мислења
319
Поени од реакции
469
Имам неколку прашања...
1)Тие документи за предци или сл. се носат послем интервјуто ?
2)од кога ќе се помини интервјуто колку време се чека за да излези бројчето?
3) иначе воена книшка со која дедо служел војска бугарска три години може да заврше работа и дали да ја носам на интерјуто или нема да биде од корист?
4) како да научам бугарски има нешто онлајн нешто? фала однапред

Мислам дека документот се носеше пред интервјуто, бројчето го добиваш одма после интервјуто,а за документот шо го имаш ќе ти заврши работа 100 %

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom