Едно да ти е јасно и да нема забуни. Одтука можеш да земиш бугарско државјанство само на основ на бугарски корени и 99.99999% го земаат на тој основ. Што значи се декларираат како бугари кои живеат надвор од матичната држава. Незнам што тука е нејасно и како можеш тоа да го класифицираш поинаку освем предавство освем ако не си бугарин. За што кој го зел е најмалце битно. Реков за изговор ке се најди. Некој за работа , некој за кола некој за незнам што. Небитно во секој случај кога крајниот резултат е ист. Официјално повеќе по националност не е Македонец и тоа е тоа. Не да го фрлиле пасошот,не да го запалиле не да се чукале по градите. Таму фино си стои запишано дека фиљан човек доброволно без присила при здрава свест и совест си се декларал како бугарин и крај на муабетот. Сакале љутетесе сакате правдајте се ,ама пред фактите и боговите молчат.
И во едно си во право. Секој народ е гомно кога си ја менува националноста за една кола. А каков народ таква држава.
Malo pojasnuvajne: zemaat 99.999999999999999999999999999999% od lugeto , da to4no, drug na4in ima?
Se deklariraat kako bugari, i toa e to4no. *Predavstvo*- koj sum go predal tebe i tvoite najsakani? Ina4e bitno mu e zosto go zel , kako ne e bitno...zosto go zemal ako ne mu e bitno. Za izgovor tebe najmalce treba da ti se objasnuva. Za kola ili za rabota seedno, mu trebal. Krajniot rezultat ne mozes da go vidis, zatoa sto tvoite deca i vnucite ke ziveat vo podobri drzavi i ke u4at vo vistinski skoli, za koi ti denes mozes da sonuvas. Oficijalno sum nasekade makedonec, kade i da pojdam ke pisam deka sum makedonec. Pasosot se vraka nazad, nema potreba vgradi da se mavas. I so deka sto deka bez prisila si se pisal kako bugarin, koga drzavjanstvoto si mu go vratil? So toa sto e napisano sto moze da nastane, da ne me povika na sud da dokazam koj sum i sto sum. Ovie fakti se 4uvstva, a tie se menuvaat, taka da od bugarin stanuvam rusin, pa makedonec, toa moze li nekoj da go ospori? Ti kupi si kola i ne moras da si ja menuvas nacionalnosta. Ako e gomno zosto ti se naogas vo Makedonija i komentiras na ovaa tema, najdi 4isti makedonci, otvorete si tema i nikoj nema da ve provocira, bideki sve makedonci. Ako e takva drzavata, jas bi ti prepora4al sto pobrgu da ja napustis, i da ja najdes svojata drzava koja se vika makedonija, i tamu da si se druzis so tvoite braka, 4istokrvni.