Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Има некакви 5000 души максимум, кои не можаа да се регистрираат како партија !
Зошто не се регистрират како културно здружение или обштествена организација ? :toe:
Извини Господе боже што ти се обраќам јас обичниот смрник.
Ти благодарам 5000 души што пушти македонски да бидат.
Не бива така баче.
Или сме приатели или сме душмани.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Не сум политически активен јаз, а Красито с'м го видел само на телевизорот ! :wink:
Приказни за деца во градинка, не овде :wink: Приметливи сте! Или ви здосади каракачановиот форум? :vozbud:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
209
Поени од реакции
2
Не бива така баче.
Това покажува подписот од 2001г. ! :smir:
Сега да се не вратиш на другарите Тито и Димитров во 1945г. ? :wink:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Не бива така баче.
so tatari nema druzba pogan narod istorijata ti kazuva sve....:nenene:

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Не бива така баче.

Што го пеглаш овој бре ? Не видиш ли дека е обичен смрдлив пропагандатор тука. Бара под волот теле. Пријателство со Македонците, а вика еден народ сме. Да ти ибам и народот Татарско-Казански.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Како што Турците можат да имат своја партија, така и Македонците ќе имаат своја партија :wink:
Само тогаш каде ќе се "бугарските" партии?...

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Краставите магарета, С'рбите и с'рбоманите през 9 дерета се намираат едни други ! :baeh:

Балкански роме , нешто како да го губиш самообладанието. Да не би причината да е тука :

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ќе се караме...
Држте се до темата, или ќе игра мечката.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Ќе се караме...
Држте се до темата, или ќе игра мечката.
Колега имаш една бирка Старопрамен од мене. Доста со лични и мегудржавни навреди. Требува да спорим аргументирано и цивилизовано.
Сега за ОМО и законот. Законот не е само против ОМО, току против ного и маленки партии во БГ. А овде се беха нароили стотици, некои дека има дури 0 гласа на избори!?!?!?!?!:pos2: И председателот не гласл. Има бирена, винена партија. И има ного државни троштоци за них. Сакат клубови, субсидии од држава. Не знам. Може да са во право, може - не. Ке видим.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Колега имаш една бирка Старопрамен од мене. Доста со лични и мегудржавни навреди. Требува да спорим аргументирано и цивилизовано.
Сега за ОМО и законот. Законот не е само против ОМО, току против ного и маленки партии во БГ. А овде се беха нароили стотици, некои дека има дури 0 гласа на избори!?!?!?!?!:pos2: И председателот не гласл. Има бирена, винена партија. И има ного државни троштоци за них. Сакат клубови, субсидии од држава. Не знам. Може да са во право, може - не. Ке видим.

Потполно се согласувам со тебе. И за навредите и за законот. Сега има нов момент. Според правото регистрацијата ни е одземена по стариот закон и тоа е заварено положение. Извршена е неправедна забрана на ОМО и сега ние имаме право да бараме регистрација по стариот закон, бидејки по него ни се нарушени правата како партија. Со други зборови чим е нарушено правото по стариот закон, треба и да се поправи таа грешка по стариот закон. А новиот закон кога влезе во сила ќе биде за сите оние партии што ни еден глас на избори. Се согласуваш со мене ? Нека некој правник да ја изјасни ситуацијата ако има таков овде. :smir:

Член од
20 октомври 2008
Мислења
216
Поени од реакции
6
Потполно се согласувам со тебе. И за навредите и за законот. Сега има нов момент. Според правото регистрацијата ни е одземена по стариот закон и тоа е заварено положение. Извршена е неправедна забрана на ОМО и сега ние имаме право да бараме регистрација по стариот закон, бидејки по него ни се нарушени правата како партија. Со други зборови чим е нарушено правото по стариот закон, треба и да се поправи таа грешка по стариот закон. А новиот закон кога влезе во сила ќе биде за сите оние партии што ни еден глас на избори. Се согласуваш со мене ? Нека некој правник да ја изјасни ситуацијата ако има таков овде. :smir:
OMO, во овоj случаj не може да има "заварено положение" бидеjки ОМО не е регистрирана поради административни причини (чисто технички, нередности со документите), да не се повторуваме со подписите, гласовите и т.н. - за последното одбиване на регистрациjtата Стразбург нема став. Jас лично мислам дека правно не попада под "завареното положение", но не сум правист, тоа е само мислене.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
OMO, во овоj случаj не може да има "заварено положение" бидеjки ОМО не е регистрирана поради административни причини (чисто технички, нередности со документите), да не се повторуваме со подписите, гласовите и т.н. - за последното одбиване на регистрациjtата Стразбург нема став. Jас лично мислам дека правно не попада под "завареното положение", но не сум правист, тоа е само мислене.

Јас не ти зборам за новата регистрација, а за забраната на веќе регистрираната партија. Пред да се забрани , ОМО беше регистрирана сосема легално и сега кога според судот во Стразбург забраната е неправедна , ОМО ќе продолжи да си биде регистрирана по стариот закон. Некој правник мора да го разјасни ова , ама мислам дека дури нема да ни треба нова регистрација, само треба да се објави за неважечка одлуката за забрана на партијата . Ај наздравје !

Kajgana Shop

На врв Bottom