Бранко се збогува со Рада и со Бучко

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Nikola bega od zhenska suknja a se krie pod pantolomite na Dokich ili Protugjer.

Tamu vo dpBne samo za mazhi debatirate,shto ima vie da debatirate za zhenski suknji.
Предизборни ветувања за легализација партнерства од ист пол
СДСМ, НСДП, ЛДП, ДОМ и ДА јавно ги поддржаа лезбиската и геј-заедницата

утрински 16 октомври 2006

линк4е http://217.16.70.245/?pBroj=2104&stID=70748&pR=3 :smir: кисс4е

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
нема што да се коментира, изгледа тоа и го нудеше
оти ништо не видовме од програма, тогаш за што ќе дебатираа освен за тоа под сукњата
незнам јас ете ти си упатен сигурно знаеш штом тврдиш
Предизборни ветувања за легализација партнерства од ист пол
СДСМ, НСДП, ЛДП, ДОМ и ДА јавно ги поддржаа лезбиската и геј-заедницата

утрински 16 октомври 2006

линк4е http://217.16.70.245/?pBroj=2104&stID=70748&pR=3 :smir: кисс4е

Ajde ajde ne go amnestirajte Minhauzen,celo Skopje znae so koj go fatile so spushteni pantaloni.Ednash beshe Protugjer a sega Dvocevski.Da ja prashame Borkica za vtoriot pat?Edno e da poddrzhish seksualna orientacija a drugo e da bidish ist.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ajde ajde ne go amnestirajte Minhauzen,celo Skopje znae so koj go fatile so spushteni pantaloni.Ednash beshe Protugjer a sega Dvocevski.Da ja prashame Borkica za vtoriot pat?Edno e da poddrzhish seksualna orientacija a drugo e da bidish ist.
а ти да не беше во првите редови на сдс што застана во одбрана на правата на геј заедницата? :pos2:
пошто еднаш ти пишав да фатиш женска и да не масираш толку ти ми го одбегна постот
сумљив си ми

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Абе деца.... ќе ве папи меца...

Суицидален, полека со тоа навредувањата, не носиш арно никому.. па дури ни на СДСМ.

Иначе, за оние што ги интересира. Рада го предизвикуваше Никола да се соочи на дуел со жена. Прашањето и беше: Дали се плашиш од жени?

И друго... јас ја поддржувам Геј заедницата :pipi: Што значи се согласувам со СДСМ, НСДП, ЛДП, ДОМ и ДА.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Суицидален, полека со тоа навредувањата, не носиш арно никому.. па дури ни на СДСМ.
Kakvi navreduvanja?Pa ne me fatija mene so Protugjer,Dokich i Bocevski so spushteni pantaloni tuku Gruevski.Ne izmisliv topla voda tuka na forum nego nejse poentata e shto za ogledalo i Alex The Great da poddrzhish gej i da bidish gej e edno isto pa probuvaat tuka da go nametnat kako taka.Tipichno naivno plasirana teza i krajno nelogichna.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Васко Наумовски
Декомуњаризација

По формирањето на новата влада, драмата кај нокаутираната опозициона партија ќе стане главна летна приказна. Кој ли ќе ги вади од калта? Па, во комбинација се сите оние „основачи“ и „татковци“ од раните деведесетти. Нешто слично како Вашингтон, Хамилтон, Френклин, Џеферсон, Медисон и останатите кај Американците. Дури можеме да ги обединиме и на заедничка прослава. На 4 јули. Едните за југословенскиот ден на борецот, другите за американската независност. Сепак, не сум сигурен дека борците од народно-ослободителната борба (не оние од „Јорган-планина“ што станаа борци по 1945 година) би се согласиле дека нивното дело го продолжуваат овие „татковци“, иако седиштето им е на улицата посветена на славното партизанско гратче.
Поразот на т.н. социјалдемократска идеја на овие избори можеби ќе им донесе и нешто корисно на нејзините застапници во државата. По долги внатрешни „држ-недај“ ситуации, добиваат можност да се приклучат кон севкупниот процес на „декомуњаризација“ на општеството, и со тоа да го дадат својот скромен придонес кон застанување на нозе на државата, а и на сопствената дружина. Битките меѓу старите и нови крила слободно може да завршат. Математиката покажува дека степенот на лидерство на старите комуњари е обратнопропорционален со успехот на партијата. Политичката пензија не им се допаѓа, иако веќе одамна припаѓаат таму. По амбасадорските и слични позиции сепак најмногу би сакале да си се вратат во партијата. Повторно да бидат ѕвезди во медиумите и да си меркаат министерски фотелји. Но нивниот придонес во создавањето на државата не е заборавен.

Неколку аспекти им беа туѓи на „татковците“ дури и по формалната демократизација на државата. За нив беше нормално судијата и обвинителот да делат иста канцеларија, а законот да важи само за оние кои ќе бидат прозвани на состаноците на основните организации. Најновата постапка на лицето од „Семос“ покажува дека и затворите не се за сите. Одговорноста и транспарентноста беа само за на телевизија, а смешно нашминканите тетки - столбови на јавната администрација. И, иако основен приход на државата се даноците, и тие не беа за сите. Да не ги споменувам сите други нивоа, се до дозволи за градби, тендери, стипендии и места во студентски домови.
Повикот да се вратат „основачите“ да ја предводат партијата е само уште еден обид да се опстане на стариот комуњарски пат. Батали нови лица. Дај да си се вратиме во деведесеттите. Па може ќе излезе и некој нов октопод, па пак ќе го ловат. Не е тоа лесна работа. Треба искуство. Затоа што, нели, „држава не се прави за ден“. Треба нафтени ембарга, фри-шопови, привремени спогодби, штедилници и стечајни управници. А, и многу нови инвестиции. Како онаа на „ауди“.

Макар што, и во оние нови лица може да се препознае формирање на една „неокомуњарска“ генерација, верни следбеници на „старите лисци“. Нивниот налет (за среќа само во партиски рамки) веројатно ќе биде спречен со нокаутот од пред неколку недели. После нив ќе имаме посилна и модерна опозиција, што ќе води кон поздрава демократска клима во државата.
Покрај позајмените предизборни слогани, од соседна Србија можат да прифатат и еден од принципите при составувањето на тамошната влада – откажување од политиката на деведесеттите. Не е случајна и комуњарско-северњачката коалиција, која едноставно мора да биде збришана од сцената. Нејзиното јадро е токму во генерацијата на „основачките татковци“.

Доколку, сепак, некому е неопходно да ги величи придобивките од комуњарското минато – прво нека го прифати такво како што е – минато. Или, нека се обидат да градат нови коалиции. Нели сите револуционери биле социјалисти. Но тој пат води преку еден од стабилните коалициони партнери. Во таа насока е и еден од графитите што ме затекна во предизборието: „СДСМ готови сте, и комунистите ќе гласаат за ВМРО“.

Авторот е доктор на правни науки

http://www.novamakedonija.com.mk/Des...rticleID=58000

Tekstot e star skoro edna godina. No vo Bihakjka bil zabranet za chitanje.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Kakvi navreduvanja?Pa ne me fatija mene so Protugjer,Dokich i Bocevski so spushteni pantaloni tuku Gruevski.Ne izmisliv topla voda tuka na forum nego nejse poentata e shto za ogledalo i Alex The Great da poddrzhish gej i da bidish gej e edno isto pa probuvaat tuka da go nametnat kako taka.Tipichno naivno plasirana teza i krajno nelogichna.
те копка нешто штом поддржуваш, се чувствуваш изгледа засегнат а

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Дај да си се вратиме во деведесеттите. Па може ќе излезе и некој нов октопод, па пак ќе го ловат.

А ко демек сега не се прави олигархија? Наместо новава власт да ги гони тие од 90тите кои ги покажува со прст, таа си прави простор за тотално превземанје на пазарот.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Напишано од yin yangОнака да прашам само: Разбравте ли што сакаше да каже Рада со тоа?
Ама само онака прашуваш?

Напишано од SuicideMessiah Kakvi navreduvanja?Pa ne me fatija mene so Protugjer,Dokich i Bocevski so spushteni pantaloni tuku Gruevski
А ти случајно да не му светеше таму?Или сакаше да си влезеш?

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
А ко демек сега не се прави олигархија? Наместо новава власт да ги гони тие од 90тите кои ги покажува со прст, таа си прави простор за тотално превземанје на пазарот.

Се оградувам од секаква одговорност за напишаното во мојот пост. Тоа не го напишав јас, ами другата во мене!
А колку сте Вие во Вас?

пардон-колку Ве има Вас во Вие?

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Treba da se znae posle kongresot vo Ohrid,sigurno kje ima golemi izmeni a i koj i da bidat kje bidat lugje so kredibilitet,ime i prezime,neshto shto kje mozhat da ponudat na obichniot gragjanin.Plus Branko kje gi posetuva site lokalni komiteti na SDSM niz cela Makedonija za konsolidiranje na vnatre partiskite organi.
Да го парафразирам Бранко - Со ситни души не се прави партија.

Kajgana Shop

На врв Bottom