Брак без секс

M

MrzaRules

Гостин
Фала за одговор, Таа има машки пријатели кои јас не ги дружам, ама ја гледам дека има аверзија кон сексот и претпоставувам дека ништо не се случува. Таа не може да смисли секс. Затоа знам дека нема ништо.
И не е само сексот, туку немаме никаква блискост. Ме бацува ако воопшто ме баци во ретки прилики, кратко на образ како баба ми да ме бацила.
така ти мислиш дека неможе да смисли секс...незначи дека ако нема со тебе секс,и во случај кога го има со тебе се однесува како робот дека не сака секс...така е и со тие машки пријатели....хмм пријатели...

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Ме обвинува дека ако ја напуштам дека на сите ќе каже дека тоа сум го направил заради секс.
Па нека каже,сигурно нема да те усрами со тоа.
Баш напротив ќе бидам горд со тоа што жена ми сум ја откачил зашто не ми давала секс а со тоа докажувам дека не сум бил човек да бркам на страна швалерки туку како што иде редот сум сакал со неа.
Биди си искрен пред самиот себе не мораш пред нас (зашто од искуство сум приметил дека некои кои идат на форумов ја кажуваат само нивната вистина а не и другата) ако ја имаш на некаков начин изневерено или не дај боже си имаш проблем со импотенција тогаш можно е да има и тука нешто што она неќе секс со тебе??Извини ама само нагаѓам и неќам да те повредам.
Ако си поимашлив со парички па плати приватен агент нека ја следи може ќе имаш што да видиш или дај боже да се осигураш дека нема ништо.
Мое мислење пријателе е дека треба да се разговара и да и се каже дека имаш потреби иако мислам дека освен сексот ти пречи и нејзиното индиферентно однесување кон тебе што би рекол врчак во една песна "Има повеќе време за другарките отколку за мене"
На крај краева некој што му веруваш плати му некој денар нека ја следи да види кога иде на шопинг што прави?
Ако докажеш дека има друг (што искрено не би сакал да е така) можеш да си ќутиш па најди си и ти некоја за секс а ако излезе вистината на виделина извади го твојот скриен џокер од ракавот и покажи и го.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Не е така едноставно...
Лошо е тоа што најчесто во вакви случаи, парнерот не ни сака да признае дека постои проблем. И затоа не сака да добие „помош“. Ако признае некој дека навистина постои проблем, тогаш завршил голем дел во решавање на проблемот... .
Така и јас мислам. Не сака да чуе за советувалиште или психолог. Според неа се е во ред, најнормално. Искрено и мене ми е незгодно да барам помош за секс од некој друг. Можеби таа игра на токму на таа карта.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Доколку не е претворена во асексуална личност, тогаш по ова што го кажуваш (како се грижиш за неа) провери да не се гледа со друг. Со зголемените работни обврски се намалува сексуалната желба. но се зголемува времето поминато со колегите.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Шетаме, точно. Се дружиме со пријатели редовно за викенди. Пред некоја година ја однесов на шетање на друг континент. Никаков секс не падна.
Едно време викаше дека сум се здебелил. Запнав ослабнав и ги стопив килограмите за неколку месеци. Камо секс? Ништо од секс.
Има големи ангажмани на работа, ајде јас се грижам околу детето, работиме домашни, чистам дома за да таа не биде оптоварена со обврски, ...ама од секс повторно ништо!
Koлку често разговарате отворено околу проблемите? Како се однесува кон тебе кога сте излезени со друштво?Колку пати си и приредил некое изненадување (на пример да ја потсетиш со нешто на почетоците ваши)? Имате ли воопшто теми за разговор? Освен секс, ти недостига ли уште нешто од жена ти? Колку често и посветуваш внимание и и кажуваш колку е важна во твојот живот не само како мајка на твоето дете, туку и како жена? И зошто не поразговараш со неа за се што те мачи?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.

Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Иди бе брат тамо фатија плесни ја не биди мекуш може и тоа сака таа да настапиш по машки а не да ја молиш за секс..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Заборавив да кажам дека со неа сум уште од школска клупа. Таа ми беше првата сериозна врска, таа ме бркна мене. Сексот никогаш не беше нешто сјаен ама беше ОК. Прво се чувавме за брак, после направивме дете и после тоа се случуваше се поретко, за да на крај го снема.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Се слагам, две варијанти се или асексуалност (тешко) или некој друг ти ја пишува домашната. Џабе она убедува дека е најнормално, кога работава е тотално ненормална. Јас лично не би ќутел, преземи акција испитај. на крај краева според мене секогаш е подобро среќно неоженет него ли несреќно оженет...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.

Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Па сексот и не е најбитната рработа.
Нека ти го испуши, не мора да имате секс.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Koлку често разговарате отворено околу проблемите? Како се однесува кон тебе кога сте излезени со друштво?Колку пати си и приредил некое изненадување (на пример да ја потсетиш со нешто на почетоците ваши)? Имате ли воопшто теми за разговор? Освен секс, ти недостига ли уште нешто од жена ти? Колку често и посветуваш внимание и и кажуваш колку е важна во твојот живот не само како мајка на твоето дете, туку и како жена? И зошто не поразговараш со неа за се што те мачи?
Македонка а зашто девојките не ни приредат нас некогаш некое изненадување ? све мора ние а после све што ке направиме некако ќе излеземе криви,а и толку мољакање за секс и не вреди..Ако некоја ти е жена и неке да има секс со тебе со поише да збориме ,такви жени не му требаат на никој.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Се е тоа во ред, сме разговарале, многу работи правам за неа. Таа вика дека сексот нејзе не и треба воопшто.
--- надополнето: Oct 12, 2011 3:14 PM ---
Би ценел мислење од некој кој е во брак. Уште повеќе ако имал ваков или сличен проблем и успеал да го реши.

Недолични коментари не ми се потребни.
--- надополнето: Oct 12, 2011 3:15 PM ---
Би ценел мислење од некој кој е во брак. Уште повеќе ако имал ваков или сличен проблем и успеал да го реши.

Недолични коментари не ми се потребни.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Се е тоа во ред, сме разговарале, многу работи правам за неа. Таа вика дека сексот нејзе не и треба воопшто.
Па кажи и дека тебе ти треба. Дека ти недостига блискост. Крај краева прати го детето на викенд, па нека и каже волкот :icon_lol:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Заборавив да кажам дека со неа сум уште од школска клупа. Таа ми беше првата сериозна врска, таа ме бркна мене. Сексот никогаш не беше нешто сјаен ама беше ОК. Прво се чувавме за брак, после направивме дете и после тоа се случуваше се поретко, за да на крај го снема.
Како бе пријателе сте се чувале за брак ? сакаш да кажеш дека сте немале секс до брак? а на колку години сте се земале ако било на 17-18 тогаш ок ако било на 26-27 тогаш јака ти душа..:)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Македонка а зашто девојките не ни приредат нас некогаш некое изненадување ? све мора ние а после све што ке направиме некако ќе излеземе криви,а и толку мољакање за секс и не вреди.
Зошто не си ги прашате девојките околу тоа? Како можеш од мене да бараш одговор, зашо девојка ти не ти приредува изненадување?
Ако некоја ти е жена и неке да има секс со тебе со поише да збориме ,такви жени не му требаат на никој.
Ако жена ти не сака да има секс со тебе одма развод на брак или врска на страна?:tapp:

S

Stef Bachatero

Гостин
Значи прекини да правиш работи за неа,прави ги спонтано.Ако сте се сретнале на некој ден и тој го величите и идете некаде прекини речи денеска имам поважна работа,но изненади ја друг ден кога ќе биде добра спрема тебе.Прво затоа што ти е прва сериозна врска сеуште не ги разбираш работите како што треба.Во врската треба да работите како тим,а во овој случај таа сигурно изгубила привлечност спрема тебе и сигурно има нешто на страна.Тоа што имате дете и е зафатена цело време,тоа значи дека се одалечува од тебе и не сака да поминува квалитетно време со тебе.Сте ја изгубиле страста во врската но тоа не значи дека неможе да се врати.Направи нешто убаво за неа,но еднаш во месецот кога е добра спрема тебе.Земи работи што највеќе и се допаѓаат и подари и ги.Значи неможе ако не добиваш тоа што го сакаш и целовреме да ја трпиш и ја наградуваш за тоа да очекуваш подобрување во една врска па и во брак.Но најдобро е ти да си одлучиш и дали ќе го трпиш тоа.Но сексот е битен затоа што со тоа жената е се поблиску до тебе и нема да бара нешто друго на страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom