Браковите во минатото постабилни од сегашните

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Зошто менталитетот на овие простори почна да се менува во позитивна насока. Додека нашите баби и дедовци, татковци и мајки седеле во неуспешни бракови од страв што ќе речат комшиите и фамилијата, денес тоа веќе заминува во минатото. Битна разлика е и еманципацијата на жената, порано си играла домаќинка и кога би го раскинала несреќниот брак немало каде да оди, денес има свои пари и слободно си заминува низ врата. И трета работа е изменетото гледиште кон бракот. Порано се сметало за нешто свето, денес повеќе и повеќе си ја добива вистинската дефиниција - институција.
Па не сум баш сигурен дека менталитетот почна да се менува во позитивна насока...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Денеска жената има свои пари и си заминува кај своите родители:pos:.Менталитетот почна ептен на позитивно да се менува, тука се согласуваме, пола деца наркомани, пола криминалци, пола девојчиња курви и спонзоруши(извини ако се пронајде), се растураат бракови зашто не и се јавил во 3 часот, а он се јавил во 3 :05.Во 9 часот навечер го дои детето, а откако ќе го успие му покажува цицки на колега преку скајп.Не, фала на таа еманципација која растури милион семејства.

Им благодарам на баба ми и дедо ми што биле прости.Простите и неписмените ја изградија оваа држава, а писмените, филозофите, либералите, демократите ја уништија.

Тебе те чекам на темава.
Гледам не ти се допаѓа новото време, има блиски пештери може да те затвориме таму со твојата невина (во носот) сопруга, за да ни ја зачувате државата. После 50 години ќе ве отвориме, да видиме како сте :)
--- надополнето: 23 декември 2011 во 23:32 ---
Па не сум баш сигурен дека менталитетот почна да се менува во позитивна насока...
Ти не треба да размислуваш туку само да слушаш што ти се зборува:icon_lol:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Тебе те чекам на темава.
Гледам не ти се допаѓа новото време, има блиски пештери може да те затвориме таму со твојата невина (во носот) сопруга, за да ни ја зачувате државата. После 50 години ќе ве отвориме, да видиме како сте :)
--- надополнето: 23 декември 2011 во 23:32 ---

Ти не треба да размислуваш туку само да слушаш што ти се зборува:icon_lol:
Ја мислев за друго ме чекаш:icon_lol:Бреееј немам среќа:(

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Зарем некој се уште сака невини? Од тоа поглупо нешто нема, ем ќе се изнамачиш ем може трајно психички да ја осуетиш цел живот да те памти...

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Зарем некој се уште некој сака невини? Од тоа поглупо нешто нема, ем ќе се изнамачиш ем може трајно психички да ја осуетиш цел живот да те памти...
Ова е исто ко да речеш дека е глупо некој сеуште да сака нова кола, не возена, а не некоја со превртен киломеражник, возена такси или рентакар:icon_lol:

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Ако сакаш може да ти наместам една што ја помина пола Технометал?Ожени си ја , ем нема да се изнамачиш, ем нема трајно психички да ја осуетиш пошто нема ни да те осети кога ќе и го ставиш.
Технометал? Дечко 2012 фаќа технометал не постои, да не нудиш ти некоја бабускера :pos:

А и да знаеш курва прошла низ се низ животот, знае што е лошо, што е добро. Ако фатиш некоја домаќинка што не видела ништо у живот, отиде ти у пијанице или по клаштури :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Иако сум машко, се согласувам со Леандра за ставовте на оваа тема. Многу од тие „стабилни бракови„ не биле воопшто функционални, жената починета робинка, живее со маж, сверква, свекор (тоа и денес го има многу) а мајка и и татко и нема да ја примат дома ако сака да се врати, и шо ќе прави ќе трпи. Какво дете ќе порасне во таква тензична средина. Понекогаш разводот е подобро решение, подобро од живеење во пекол не само за жената, кој маж би сакал да живее со особа со која постојано ќе имаат проблеми и ќе се караат цело време.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Ова е исто ко да речеш дека е глупо некој сеуште да сака нова кола, не возена, а не некоја со превртен киломеражник, возена такси или рентакар:icon_lol:
Ќе и го сменат километражникот и нема ни да приметиш. Ако си склон по растење рогови ќе растат, макар и да не конзумираш многу калциум :)

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Ќе и го сменат километражникот и нема ни да приметиш. Ако си склон по растење рогови ќе растат, макар и да не конзувирач многу калциум :)
Биди сигурен дека кога е некоја „возена“ се познава.;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Друже нема курви, педери се е тоа природен процес. Еден ден може и кикборзи да станема па оваков муабет ќе биде смешен.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Ednostavno kolku i nekoj brak da e t.e. da bil stabilen, mora nekoj da ja zezne situacijata(bilo zenata, bilo mazot), malku da svrljne nastrana i otide rabotata, a decata se uvek najgolemi gubitnici i kolateralna steta, iako nemaat ama bas nikakva vina za nastanatata situacija.
Inaku jas mislam deka ne igra 100% uloga ekonomskata situacija na semejstvoto, bidejkji se raspagjaat i brakovi pomegju situirani intelektualci: doktori, hirurzi, inzeneri, profesori, advokati, sudii, direktori i.t.n. znaci ne bilo se do parite, a od druga strana pak se raspagjaat i brakovi na posiromasni i nesituirani sopruznici, taka da JBG, mislam deka ne igra uloga parata 100%, tuku e nesto drugo. Ednostavno nekoj od bracnite drugari kje svrljne nastrana(bilo zena, bilo maz), kolku malce da se razonodi i produva sto bi se reklo i otide rabotata u tri pi*ke materine. Neubavi raboti, ama realnosta e taa ...

Kajgana Shop

На врв Bottom